۱۱ کاروانسرا و عمارت تاریخی در استان مرکزی به بخش خصوصی واگذار می‌شود

11 کاروانسرا و عمارت تاریخی در استان مرکزی به بخش خصوصی واگذار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: کاروانسراهای استان مرکزی  ظرفیتی مغفول برای توسعه گردشگری جاده‌ای است که برای افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در استان مرکزی باید از ظرفیت‌های مغفول گردشگری به معنی واقعی استفاده شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته می‌شود و از شمال به استان‌های البرز و قزوین، از غرب به استان همدان، از شمال شرقی به استان تهران از جنوب به استان‌های لرستان و اصفهان و از شرق به استان‌های قم و اصفهان محدود است.

شهرستان‌های این استان عبارت‌ از اراک، محلات، ساوه، تفرش، خمین، فراهان، دلیجان، شازند، آشتیان، کمیجان، زرندیه و خنداب است به طوری که استان از جمله استان‌های نخبه پرور کشور است و تعداد مفاخر کشور بیش از 4 هزار و 500نفر هستند که یک چهارم مربوط به استان مرکزی است و این امر نشانگر اهمیت خطه این استان در فرهیخته پروری است از این رو به این استان لقب بهشت مفاخر، سرزمین آفتاب و پایتخت مفاخر و مشاهیر را داده‌اند.

واگذاری 11 کاروانسرا و عمارت تاریخی در استان مرکزی به بخش خصوصی

البته با توجه به حجم بالای جاذبه‌های گردشگری و میراث فرهنگیدر سطح استان موضوع میراث فرهنگی و گردشگری در استان مغفول مانده است، موضوعی که امروز علیرضا ایزدی با اشاره به اهمیت آنها و اینکه کاروانسراهای استان مرکزی به عنوان یکی از ظرفیت‌های مطلوب در حوزه گردشگری اظهار داشت: کاروانسراهای استان مرکزی  ظرفیتی مغفول برای توسعه گردشگری جاده‌ای است که برای افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در استان مرکزی باید از ظرفیت‌های مغفول گردشگری به معنی واقعی استفاده شود.

وی افزود: 11 کاروانسرا و عمارت تاریخی در استان  به منظور بهره‌برداری و تحویل به سرمایه‌گذاران به بخش خصوصی  واگذار می‌شود و یک کاروانسرای دیگر نیز در بهمن‌ماه امسال  راه‌اندازی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: این کاروانسراها و حمام‌های تاریخی هم‌اکنون آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است که اطلاع‌رسانی شده تا پس از ورود سرمایه‌گذاران، نسبت به واگذاری اقدام شود.

ایزدی بیان کرد: از جمله بناهای آماده واگذاری به بخش خصوصی، کاروانسرای خشکه‌رود در شهرستان زرندیه، مربوط به دوره صفویه، کاروانسرای شاه عباسی در روستای  کاروانسرا مربوط به دوره صفویه، کاروانسرای شاه عباسی مشهد میقان در جاده فرمهین، مربوط به دوره صفویه، عمارت میرزا حسن آشتیانی در بافت قدیم شهر آشتیان، مربوط به دوره قاجاریه، خانه عباسقلی خان میرپنج ضیایی در شهر تفرش، محله زاغرم، مربوط به دوره قاجاریه، عمارت امیر مفخم بختیاری در شهرستان خمین، روستای شهابیه، مربوط به دوره قاجاریه، کاروانسرای شاه عباسی کهک در شهرستان دلیجان، دهستان دودهک، روستای کهک، مربوط به دوره صفویه را می‌توان نام برد.

وی ادامه داد: همچنین کاروانسرای دولت‌آباد در شهرستان فراهان، روستای دولت آباد، مربوط به دوره قاجاریه، حمام مأمونیه در شهرستان زرندیه، بخش مرکزی، شهر مامونیه، کوچه امامزاده منصور، مربوط به دوره قاجاریه، آسیاب جفتی در شهر آشتیان، روستای آهو مربوط به دوره قاجاریه، عمارت معتمد‌الایاله در بافت قدیم شهر آشتیان مربوط به دوره قاجاریه، آماده واگذاری به بخش خصوصی با کاربری اقامتگاه بوم گردی و مجتمع تفریحی گردشگری هستند.

شناسایی بیش از 11 کاروانسرای تاریخی به جامانده از دوران صفویه و قاجاریه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری تاریخی این استان عنوان کرد: بیش از 11 کاروانسرای تاریخی به جامانده از دوران صفویه و قاجاریه در محورهای ارتباطی استان مرکزی شناسایی شده  که می‌توان با بازسازی این بناهای تاریخی، برای جذب گردشگران و مسافران عبوری در این خطه تلاش کرد.

ایزدی افزود: این کاروانسراها بهشت سرمایه‌گذاری و جذب گردشگر است و تبدیل آنها به مناطق نمونه گردشگری، سبب رونق اشتغال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: استان مرکزی دارای دو هزار و 171 اثر تاریخی شناسایی شده است که می‌تواند یکی از کانون‌های اصلی توجه گردشگران داخلی و خارجی  باشد.

انتهای پیام/712/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon