مرند قطب دامپروری آذربایجان شرقی؛ احداث بزرگ‌ترین شهرک دامپروری کشور در مرند

مرند قطب دامپروری آذربایجان شرقی؛ احداث بزرگ‌ترین شهرک دامپروری کشور در مرند

مرند از قطب‌های مهم دامپروری استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود و شهرک بزرگ دامپروری در بخش یامچی این شهرستان در حال احداث است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مرند، شهرستان مرند از قطب‌های مهم دامپروری استان آذربایجان شرقی به شمار می‌رود و بیش از 460 هزار رأس دام سبک و سنگین در این شهرستان پرورش داده می‌شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مرند، از اجرای طرح پلاک کوبی دامی در این شهرستان خبر داد و گفت: در اجرای مواد 10 و 17 قانون نظام جامع دامپروری و با توجه به کنترل بازار برای دسترسی به میزان واقعی عرضه و تقاضای تولید دامی، دولت اقدام به اجرای طرح پلاک‌کوبی دام‌های سبک و سنگین کرده‌ است.

منوچهر رحمانی افزود: این پلاک کوبی دام‌های سبک و سنگین با هدف هویت دار کردن و اصلاح نژاد دام‌ها، برنامه ریزی برای تحقق سند توسعه دامپروری و جلوگیری از قاچاق دام به خارج از مرزها و رصد و رهگیری متخلفان، سرقت، کنترل قیمت دام زنده و قیمت گوشت، کشتار دام به صورت بهداشتی و تحت نظارت شبکه دامپزشکی و نیز مشخص شدن آمار دقیقی از تعداد دام به منظور برنامه ریزی جهت تولید گوشت و تأمین خوراک دام صورت می‌گیرد.

وی گفت: بر اساس دستورالعمل اجرایی هویت دار کردن دام شهرستان، اطلاعات کامل دام و دامداران در سامانه هویت گذاری و اصلاح نژاد دام ثبت و برای دامهای سبک و سنگین یک بارکد ملی 15 رقمی صادر و نصب می‌شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند افزود: تمامی مالکین دام زنده موظفند آمار و اطلاعات دام‌های خود را مطابق با زمانبندی و ساز و کار اعلامی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد استان  به صورت مستمر در سامانه‌های مربوط ثبت، پلاک گذاری و تغییرات آن را به روز کنند و فرصت اجرای این اقدامات برای دام سنگین 6 ماه و برای دام سبک یکسال از زمان ابلاغ این ضوابط بوده و مختص دام‌های داخلی است.

وی تصریح کرد: در آینده هرگونه خدمات‌دهی به دامداران مانند توزیع نهاده‌ها، تسهیلات بانکی، واکسیناسیون و دیگر طرح‌های حمایتی منوط به انجام عملیات هویت ‌گذاری و پلاک‌ کوبی دام خواهد بود.

احداث بزرگ‌ترین شهرک دامپروری کشور در مرند

مدیر شرکت شهرک‌های کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ شرقی در حاشیه بازدید از محل احداث شهرک دامپروری در یامچی مرند، در گفتگو با خبرنگار تسنیم در مرند، گفت: شهرک دامپروری مرند با ظرفیت پرورش 21 هزار رأس گوسفند پر بازده وارداتی در این شهرستان احداث می‌شود.

سیدخلیل هاشمی اظهار داشت: نظیر این شهرک حتی در کشورهای همسایه نیز وجود ندارد و با بهره برداری از این شهرک، علاوه بر تأمین گوشت، شیر و سایر فرآورده‌های دامی و لبنی، مشکل اشتغال نیز در منطقه برطرف می‌شود.

وی افزود: وزارت جهادکشاورزی از طریق شرکت شهرک‌های کشاورزی بحث‌های مربوط به گلخانه، دامپروری و شیلات را دنبال می‌کند و این پروژه یکی از پروژه‌های این شرکت است.

به گفته هاشمی، در آذربایجان شرقی در حال حاضر 9 شهرک شامل 2 شهرک دامپروری و بقیه شهرک گلخانه‌ای توسط شرکت شهرک‌های کشاورزی احداث و به سرمایه گذاران واگذار شده است.

گفتنی است، شهرک دامپروی مرند دومین شهرک در استان است، پیش از این شهرک دامپروری تبریز  با ظرفیت 3000 رأس گاو به سرمایه گذار واگذار شده است.

شهرک دامپروری مرند در گیر و دار وعده‌های مسئولان

 شهرستان مرند به سبب دارا بودن از ویژگی‌های خاص جغرافیایی، به عنوان کانون ارزشمند دامپروری در سطح استان آذربایجان شرقی به شمار می‌رود، با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین نیاز روزافزون جمعیت ایران به فرآوردهای لبنی و حفظ و حراست از زمین‌های زراعی، انتقال دامداری‌های داخل محدوده شهری به خارج از شهر و استقرار دامداری‌های پراکنده در محل مناسب، با امکانات زیر بنایی و در اختیار گذاشتن امکانات به سرمایه گذاران و علاقه‌مندان، بخش یامچی شهرستان مرند اقدام به ایجاد شهرک دامپروری کرده است.

اما بزرگترین شهرک دامپروری کشور در یامچی با 70 درصد پیشرفت فیزیکی با گذشت 14 سال همچنان بلاتکلیف است و مسئولان همچنان برای افتتاح آن وعده می‌دهند.

گزارش از بیت‌الله احمدی

انتهای پیام/115/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon