زنجان| متقاضیان احداث گلخانه باید ۲۰ درصد آورده اولیه داشته باشند
در سطح استان زنجان ۳۸ هکتار گلخانه احداث شده و در حال فعالیت است که زمینه اشتغال بیش از ۷۰۰ نفر را ایجاد کرده است که سالانه بیش از ۲ هزار تن محصول کشاورزی از این گلخانهها روانه بازار در سطح کشور میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، گلخانه یکی از راهحلهای مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی است که که در بسیاری از کشورهایی که دارای آبوهوای سرد، گرم و مشکل کمآبی مواجه هستند، احداث گلخانه میتواند بهترین گزینه برای تولید میوه و سبزیجات در این مناطق باشد و با توجه به نیاز روز افزون بازار از نظر تولید گل و گیاهان زینتی و چه از نظر سبزیجات و صیفیجات خارج از فصل این روش تولید و کشت، یکی از سودآورترین بخشهای کشاورزی است.
کشاورزی در گلخانهها نسبت به کشاورزی در فضای آزاد و در زمینهای کشاورزی دارای مسائل کمتری است، از سویی دیگر بازه زمانی به ثمر نشستن و برداشت محصولات نیز نسبت به کشاورزی سنتی کوتاهتر است. بنابراین با درنظر گرفتن این موارد میتوان گفت که کشاورزی گلخانهای میتواند سودآوری بالاتری داشته باشد.
برای تولید و پرورش تجاری گیاهان و میوه با کیفیت بالا و در تمام طول سال باید شرایط محیطی مطلوب و به همراه کنترل عوامل خسارتزا در نظر گرفته شود که با رعایت و مدیریت آنها میتوان به محصول مرغوب و بهتبع آن سودآوری بیشتر دست یافت.
در استان زنجان نیز با توجه به وجود شرایط آب و هوایی سرد در فصل زمستان تولید خارج از فصل سبزی و صیفیجات امری اجتنابناپذیر است به همین دلیل در سطح استان گلخانههای فعال چندین هکتاری وجود دارد که در تامین محصولات خارج از فصل موثر است. اما برای ایجاد گلخانه هزینههای بسیار بالایی مورد نیاز است که فارغالتحصیلان این رشتهها و بسیاری از علاقمندان را ادامه مسیر باز میدارد و وجود سرمایه اولیه حدود 20 درصد از جمله موانع ورود علاقمندان در این مسیر است، زیرا حداقل سطح ایجاد یک گلخانه برای داشتن صرفه اقتصادی 5 هزار متر مربع است که احداث آن نیازمند یک میلیارد تومان سرمایه است که از عهده بسیاری خارج است.
شهلا پارسه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از زنجان با اشاره به اینکه سالانه بیش از دو هزار تن محصولات کشاورزی از سطح گلخانههای استان برداشت و روانه بازارهای مصرف در استان و سطح کشور میشود، اظهارداشت: در سطح استان زنجان 38 هکتار گلخانه در حال تولید انواع محصولات کشاورزی است.
کارشناس مسئول گلخانههای جهاد کشاورزی استان زنجان، با بیان اینکه حدود بیش از 200 واحد گلخانه تجاری و کوچک مقیاس در استان فعال است، افزود: زمینه اشتغال بیش از 700 نفر در گلخانههای استان به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم شده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: از جمله محصولات تولیدی در گلخانههای استان زنجان توتفرنگی است که بیش از 80 درصد در استانهای دیگر مورد مصرف قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه افرادی که قصد احداث گلخانه دارند ابتدا باید به مراکز جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه مراجعه کنند و درخواست بازدید از محل گلخانه دهند، گفت: در صورت انجام بازدید و تایید جانمایی محل، پرونده متقاضی برای گرفتن مجوز به سازمان نظام مهندسی استان ارجاع داده میشود و در صورت نبود مشکل از لحاظ امکاناتی همچون آب و برق و جانمایی مناسب، اخذ مجوز صورت میگیرد.
به گفته این مقام مسئول، هزینه یک متر احداث گلخانه با توجه به نوع سازه، نوع پوشش، نوع روش کشت و محصول کشت شده متفاوت است اما اگر با پوششها و تجهیزاتی نه چندان مدرن برای کشت سبزی و صیفی اقدام شود نیازمند هزینه حداقل برای ایجاد هر متر، 350 هزار تومان مورد نیاز است و اگر هدف کشت توتفرنگی باشد حداقل هزینه به 400 هزار تومان افزایش مییابد.
پارسه با بیان اینکه نمیتوان برای مساحت گلخانه حداقل و حداکثر تعیین کرد، اظهار داشت: اگر گلخانه بخواهد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه شود حداقل نیازمند 5 هزار متر مربع مساحت است اما میتوان برای احداث هزار متر مربع گلخانه هم مجوز دریافت کرد. اما آنچنان کارایی در رونق اقتصاد نخواهد داشت.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: جهادکشاورزی جهت احداث گلخانه از محل اعتبارات موجود تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار میدهد، اما افرادی که قصد احداث گلخانه دارند به جز تامین زمین، باید 20 درصد آورده اولیه داشته باشد.
انتهای پیام/1011/ز