بهشتی: سردار سلیمانی با روحیه مردمداری قلوب مردم را مجذوب خود کرد
حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی یکی از مهمترین ویژگیهای سردار سلیمانی را در مردمداری ایشان معرفی کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی محقق علوم قرآن و حدیث در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، یکی از ویژگیهای انسانهای الهی را گمنامی، اما در عین حال اثرگذار معرفی کرد و افزود: امیرالمؤمنین در یکی از حکمتهای نهجالبلاغه در توصیف یکی از برادران دینی خود میفرمود «در گذشته برادری دینی داشتم که در چشم من بزرگمقدار بود، زیرا دنیای حرام در چشم او بی ارزش مینمود و از شکمبارگی دور بود، پس آنچه را نمییافت آرزو نمیکرد و آنچه را مییافت زیادهروی نداشت.» وقتی صرفاً فقط به این فراز نگاه میکنیم، شخصیتی همچون سردار شهید سلیمانی را در چنین جایگاهی مییابیم. در عین قدرتمندی، در نهایت سادگی زندگی میکرد.
وی با اشاره به اینکه سردار سلیمانی کمحرف، اما پرکار بود، افزود: یکی از مهمترین خصیصههای این سردار بزرگ، وظیفهشناسی و حس دلسوزی نسبت ملت بود که باید سرلوحه رفتار مسئولان نظام قرار گیرد. شاهد بودیم زمانی که در خوزستان سیل جاری میشود، گرچه به ظاهر به او ارتباط ندارد و در حیطه وظیفه کاری وی نیست، اما یاران خود را فرا میخواند و در میدان حضور مییابد و با هموطنان خود همدردی میکند.
بهشتی روحیه مردمی بودنِ سردار سلیمانی را از دیگر ویژگیهای اخلاقی وی دانست و گفت: وی دیگران را برتر از خود میدانست و از سر تواضعی که داشت، نگاهش اکثراً بر زمین دوخته بود و احساس شرمساری میکرد از اینکه مردم خود را در فقر و سختی ببیند؛ هر فرد با انصافی که به چهره او نگاه میکرد، این حالات را در او ملاحظه میکرد.
وی افزود: شبانهروز در حالت خدمت بود. او فرماندهای بود که خود در صحنه نبرد حضور مییافت، از این رو درک بالایی نسبت به چالشهای منطقه داشت. او در داخل با دلسوزی و مردمداری قلوب عموم را به خود جذب کرد و با حضور مستمرش در مناطق عملیاتیِ خارج از کشور، دلهای مردم جنگزده را شیفته خود کرد. از این روست که مشاهده میکنیم با شهادتش قلب همگان را به سوز آورد. حتی وقتی مردم نیازهای خود را به وی مطرح میکرد، به هر شکلی که امکان داشت، نیاز آنها را رفع میکرد.
این کارشناس مذهبی یکی دیگر از ویژگیهای سردار سلیمانی را خیرخواهی در حق مردم معرفی کرد و افزود: امام صادق(ع) در روایتی کنایی فرمود: در زندگی به دنبال ریاست بودم؛ به ریاست به عنوان هدف نگاه میکردم که رئیس باشم. دیدم راهش در خیرخواهی برای مردم است؛ طَلَبْتُ الرِّئَاسَةَ فَوَجَدْتُهَا فِی النَّصِیحَةِ لِعِبَادِ اللَّه.
انتهایپیام/