کشاورزان سیل‌زده گلستانی منتظر دریافت مرحله دوم کمک‌های بلاعوض دولتی

کشاورزان سیل‌زده گلستانی منتظر دریافت مرحله دوم کمک‌های بلاعوض دولتی

بیش از ۹ ماه از سیل امسال می‌گذرد اما هنوز کشاورزان خسارت‌دیده منتظر جبران خسارت‌ها از سوی دولت هستند؛ به رغم اختصاص مرحله نخست کمک‌های بلاعوض به استان برخی کشاورزان این مبالغ را به علت اختلاف پژوهشگاه فضایی و جهادکشاورزی دریافت نکرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، سیل ابتدای امسال در استان گلستان بیشترین حجم خسارت‌ها را به بخش‌های کشاورزی و مسکونی وارد کرد. برآوردهای اولیه نشان می‌داد محصول بیش از یکصد هزار هکتار از این اراضی به طور کامل از بین رفته است. طبق گفته‌های مسئولان خسارت‌های بخش کشاورزی استان در روزهای نخست بعد از فروکش کردن سیلاب بیش از یکهزار میلیارد تومان برآورد شده بود. دولت اما جبران بخشی از این خسارت‌ها را به تصویب رساند و قرار شد 270 میلیارد تومان در قالب کمک بلاعوض به سیل‌زدگان این استان اختصاص دهد. اکنون که بیش از 9 ماه از آن حادثه تلخ می‌گذرد هنوز این مبالغ به طور کامل در اختیار کشاورزان قرار نگرفته است. ضمن اینکه بنا به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی استان حدود یکهزار و 800 بهره‌بردار نیز تا کنون موفق به دریافت مرحله نخست کمک‌های بلاعوض نشده‌اند.

مختار مهاجر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گرگان اظهارداشت: باتوجه به خسارت‌های گسترده سیل به کشاورزان گلستانی دولت 270 میلیارد تومان در قالب کمک‌های بلاعوض برای استان پیش بینی  کرد که 135 میلیارد تومان آن به استان اختصاص داده شد.

وی گفت: مجموع اراضی که در سیل اخیر به طور کامل دچار خسارت شده بود 108 هزار هکتار برآورد شد و در سامانه سجاد به ثبت رسید اما پس از راستی‌آزمایی خسارت 71 هزار هکتار مورد تأیید قرار گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اختلافاتی که بین این سازمان و پژوهشگاه فضایی وجود دارد، ادامه داد: وزارت کشور برای افزایش دقت کار و شفافیت در پرداخت خسارت‌ها با پژوهشگاه فضایی قراردادی بست. متأسفانه بخشی از اراضی که پیش از آن راستی‌آزمایی شده بود محل اختلاف قرار گرفت.

وی افزود: با اینکه قسط نخست کمک‌های بلاعوض به حساب برخی از کشاورزان خسارت‌دیده واریز شده اما حساب آنان بلوکه شده و برای تعدادی دیگری هنوز تصمیم‌گیری نشده است.

مهاجر تعداد این کشاورزان را یکهزار و 800 بهره‌بردار و میزان اراضی کشاورزی آنان را حدود 6 هزار هکتار اعلام کرد.

وی درباره اینکه این اختلاف نظرها قرار است چه زمانی برطرف شود، گفت: پژوهشگاه فضایی در هر مرحله یک ضلع از اراضی را بررسی می‌کند و ما نیز سردرگم هستیم. همکاران ما بارها این اراضی را جی‌پی اس زدند و نقشه‌های هوایی آن طراحی شده و در گوگل پیاده‌سازی شده است اما هنوز این مشکلات برطرف نشده است.

رئیس جهادکشاورزی استان در ادامه با اشاره به اختصاص تسهیلات ارزان قیمت برای کشاورزان سیل‌زده اظهارداشت: در این بخش هم 250 میلیارد تومان تسهیلات به بانک‌های استان ابلاغ شد که تا کنون بانک‌ها 140 میلیارد تومان آن را به کشاورزان سیل‌زده پرداخت کرده‌اند.

وی به اختصاص اعتبار برای مرمت زیرساخت‌های بخش کشاورزی استان نیز اشاره کرد و گفت: دولت در این بخش 111 میلیارد و 800 میلیون اعتبار برای بازسازی زیرساخت‌ها از جمله مرمت جاده‌های بین مزارع، لایروبی کانال‌ها و قنات‌ها، ترمیم زهکش‌ها و غیره اختصاص داده که با پیمانکاران نیز قرارداد بسته شده و پروژه‌ها در حال اجراست.

انتهای پیام/582 / ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon