آلمان: هر تصمیمی که دولت عراق درباره نیروهای بیگانه بگیرد را خواهیم پذیرفت

آلمان: هر تصمیمی که دولت عراق درباره نیروهای بیگانه بگیرد را خواهیم پذیرفت

وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که دولت عراق هر تصمیمی که درباره خروج نیروهای بیگانه بگیرد را خواهد پذیرفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در گفتگو با سایت رادیو آلمان تهدیدهای آمریکا علیه عراق بعد از تصویب طرح خروج نظامیان آمریکایی از پارلمان این کشور را بی ثمر خوانده و بر لزوم مذاکره با عراق تاکید کرده و در عین حال گفت که عملیات جامعه بین المللی برای بازسازی عراق باید در پیش گرفته شود.

وی افزود: برای این منظور باید با استدلال عراق را متقاعد کنیم. تهدیدهای واشنگتن از طرف عراق در حال حاضر فایده‌ای نخواهد داشت.

به گفته وزیر امور خارجه آلمان حالا این مسئله مطرح است که دولت عراق این قطعنامه پارلمان عراق را چگونه اجرایی خواهد کرد. ما هر تصمیمی که در عراق گرفته شود را خواهیم پذیرفت. وی در عین حال گفت که نباید هیچ شکافی در عراق ایجاد شود که داعش بتواند از آن استفاده کند.

پارلمان عراق به مصوبه‌ای رای مثبت داده است که خواستار پایان حضور نظامیان خارجی در این کشور شده است. خطاب این سند به دولت عراق است که به طور موقت به ریاست "عادل عبدالمهدی" اداره می‌شود.

این مصوبه از لزوم پایان دادن به فعالیت ائتلاف بین المللی ضدتروریستی به رهبری آمریکا در عراق سخن می‌گوید، زیرا هدفی که این ائتلاف دنبال میکرد نابودی گروه تروریستی داعش بود که بدست آمده است.

در این میان سران کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس همه طرف ها را به احتیاط بالا دعوت کرده‌اند.

هایکو ماس همچنین اعلام کرده است که کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس می خواهند امروز درباره بازگشت اعلام شده ایران از برجام مشاوره کنند. وی این اقدام ایران را اولین گام برای پایان این توافق هسته ای دانسته که فقدانی بزرگ خواهد بود.

ماس تاکید کرد که ما هم بعد از مذاکراتی با ایران و مشورت با آژانس بین الملی انرژی اتمی تصمیماتی در این باره خواهیم گرفت.

جمهوری اسلامی ایران در گام پنجم کاهش تعهدات خود، آخرین مورد کلیدی از محدودیت های عملیاتی خود در برجام، یعنی «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها» را کنار می گذارد. بدین ترتیب برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست و منبعد برنامه هسته‌ای ایران صرفا بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت. همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی کمافی السابق ادامه خواهد یافت. در صورت رفع تحریم ها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود می باشد. سازمان انرژی اتمی موظف است در این چارچوب اقدامات و تمهیدات لازم را با هماهنگی رئیس جمهور اتخاذ نماید.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان