یک‌دهم زنجانی‌ها در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

یک‌دهم زنجانی‌ها در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

براساس آخرین آمار شهر زنجان حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که برآوردها حکایت از این دارد حدود ۵۰ هزار نفر از آنها در بافت‌های فرسوده ساکن هستند و درصورت بروز حوادث غیرمترقبه خساران نگران‌کننده‌ای آنها را تهدید می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، زندگی مردم در بافت‌های فرسوده شرایط نامناسبی را ایجاد می‌کند و جمعیت ساکن در این مناطق از کمترین خدمات رفاهی برخوردار می‌شود علاوه بر آن بسیاری از آسیب‌های اجتماعی نیز در این مناطق به وقوع می‌پیوندد که بر نگرانی‌ها در جامعه می‌افزاید.

شتاب‌بخشی کارها در بازسازی بافت‌های فرسوده صرفاً توسط دولت با توجه به منابع محدود آن امکان‌پذیر نیست و بهره‌گیری از ظرفیت‌های شهری و سرمایه‌گذاران با تعامل بر همبستگی در نقاط مختلف کشور و استان زنجان می‌تواند به پیشبرد امور و فعالیت‌ها کمک شایانی داشته باشد از سویی دیگر پروسه طولانی مدت برای به سرانجام رساندن پروژه‌های مربوط به بافت‌های فرسوده کاری را از پیش نمی‌برد و ظرفیت‌های موجود در شهرها چندان جدی گرفته نمی‌شود و بسیاری تصور می‌کنند که می‌توان تکمیل آنها را در مقیاس ملی انجام داد.

اما این امر نیازمند این است تا توجه بیشتری توسط مسئولین به بافت‌های فرسوده در استان‌ها از جمله زنجان انجام شود زیرا تنها در شهر زنجان 50 هزار نفر از جمعیت در بافت فرسوده زندگی می‌کنند و نیازمند بازسازی منازل مسکونی است زیرا در صورت بروز حوادث عواقب جبران ناپذیری در پی خواهد داشت به طوری که جان و مال مردم در خطر نابودی قرار می‌گیرد و هزینه فراوانی نیز به دولت تحمیل می‌شود همین جا است که مسئله «پیشگیری بهتر از درمان است» نمود واقعی می‌یابد.

رضا عسگری در گفتگو با خبرنگار تسنیم از زنجان با اشاره به این که شهر زنجان 500 هزار نفر جمعیت دارد که 50 هزار نفر آن در هسته مرکزی شهر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند، اظهار داشت: 838 هکتار از مساحت 4 هزار هکتاری زنجان بافت فرسوده است و باید مدیران دستگاه‌های اجرایی زنجان برای بافت فرسوده برنامه داشته باشند و آموزش‌های لازم در این مناطق توسط آنان به صورت جدی مورد توجه قرار داشته باشد تا از آسیب‌های اجتماعی پیشگیری شود.

به گفته این مقام مسئول، برای تامین جان مردم در مناطق فرسوده باید برنامه عملیاتی تدوین شده و به صورت جدی به این موضوع پرداخته شود در همین راستا دولت برای مقاوم سازی واحدهای مسکونی به ساکنین که در بافت فرسوده زندگی می‌کنند تسهیلات ارائه می‌دهد.

فرماندار زنجان با اشاره به این که در گام نخست حدود 90 میلیون تومان تسهیلات برای هر واحد فرسوده شهری در نظر گرفته می شود، اظهار داشت: 40 میلیون تومان وام ارزان قیمت با بهره 9 درصد به این واحد ها اختصاص می‌یابد و از سوی دیگر 50 میلیون تومان باقی مانده نیز با همراهی و کمک بانک‌ها با تنفس دو ساله در حوزه مسکن در اختیار مالکین با بافت‌های فرسوده قرار می‌گیرد.

به گفته وی، بعد از دو سال که نوسازی انجام شد باید وام 50 میلیون تومانی یکجا تسویه شود، اما بانک‌ها برای این مبلغ تسهیلات ویژه نیز برای سرمایه‌گذاران در این حوزه اختصاص داده است.

عسگری با اشاره به این که علاوه بر تسهیلات ذکر شده، 50 درصد از هزینه های ساختمانی توسط دولت به شهرداری‌ها پرداخت می‌شود، خاطرنشان کرد: مالکینی که در بافت‌های فرسوده پروانه ساختمانی اخذ می‌کنند فقط 50 درصد را پرداخت می کنند و مابقی توسط دولت به صورت کمک بلاعوض پرداخت می‌شود. 

این مقام مسئول تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد مجموعه تسهیلاتی که در اختیار مالکین بافت‌های فرسوده قرار می‌گیرد، اعم از معافیت‌های مالیاتی، بخشی از عوارض و تسهیلات ارزان قیمت است که موجب می‌شود این مناطق نسبت به سایر نقاط ارزان تر ساخته شود.

انتهای پیام/1011/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon