روایت تسنیم از تلاش مسئولان برای رفع مشکلات تولیدکنندگان آجر در خراسان جنوبی

روایت تسنیم از تلاش مسئولان برای رفع مشکلات تولیدکنندگان آجر در خراسان جنوبی

درحالی جلسه بررسی مشکلات تولیدکنندگان آجر خراسان جنوبی با حضور مسئولان برگزار شد که تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت آجر بوده و معتقدند برخی از دستگاه‌های دولتی در استان از مصالح تولیدی استان خریداری نمی‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، کوره‌های آجرپزی سال‌هاست که در خراسان‌جنوبی منبع ارتزاق بسیاری از خانواده‌هاست اما مدت‌هاست کوره‌های سنتی تبدیل به صنعتی شده است.

تولیدکنندگان آجر معتقدند در حال حاضر رکود در بازار وجود دارد و کسی خرید نمی‌کند و مقدار کمی بودجه در گردش داشتیم که آن نیز به اتمام رسید و اکنون هیچ نداریم حتی برخی از دستگاه‌های دولتی هم از مصالح ساختمانی داخل استان خریداری نمی‌کنند.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان آجر خراسان جنوبی در جلسه بررسی مشکلات تولیدکنندگان آجر در استان که در شهرستان خوسف برگزار شد با بیان اینکه هزینه‌های تعمیر و نگهداری ماشین آلات بسیار زیاد است باید تسهیلات با بهره کمتر برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شود افزود: عدم ثبات قیمت، نبود بازار فروش در استان از عمده‍‌ترین مشکلات تولیدکنندگان آجر در استان است.

واحدهای تولیدکننده آجر استان با یک سوم ظرفیت کار می‌کنند

موسوی با بیان اینکه  بسیاری از پیمانکاران دولتی در استان نسبت به خرید آجر از سایر استان‌ها اقدام می‌کنند افزود: بهترین و با کیفیت‌ترین آجر در  استان تولید می‌شوند و اگر حمایت‌های بیشتری صورت پذیرد آمادگی داریم نسبت به افزایش تولید اقدام کنیم.

وی با انتقاد از سازمان نظام مهندسی خراسان جنوبی گفت: در صورتی که در استان‌های دیگر تا طبقات دوم و سوم مجوز استفاده از آجر گرم صادر می‌شود متاسفانه در این استان فقط در طبقه اول این مجوز صادر می‌شود.

رئیس  هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان آجر خراسان جنوبی گفت: بسیاری از واحدهای تولید آجر نیازمند توسعه هستند و در حال حاضر بسیاری از آنها با یک سوم ظرفیت فعالیت می‌کنند.

وی با انتقاد از اینکه حتی بسیاری از پروژه‌های دولتی مصالح خود را از سایر استانها تامین می‌کنند افزود: جهت تامین آجر استان اعلام آمادگی می‌کنیم و نیازمند همکاری‌های بیشتر ادارات هستیم.

ارتباط بخش‌های تولیدی با ادارات تقویت شود

فرمانداری شهرستان  خوسف نیز  با بیان اینکه تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران باعث مشکلاتی شده اظهار داشت: با همدلی و همکاری مردم و مسئولین می‌توانیم بر این مشکلات غلبه کنیم.

محمد شفیعی با اشاره به اینکه شورای فنی استان به ریاست استاندار برگزار و تصمیمات خوبی در زمینه خرید مصالح از داخل استان اتخاذ شده است افزود: باید به کیفیت و استاندارد مصالح بومی توجه بیشتری شود.

فرماندار شهرستان خوسف گفت: برای اولین بار گازرسانی به صورت رایگان تا درب واحد‌های تولیدی انجام می‌شود در حالی که تا قبل از این سرمایه گذار باید هزینه‌های سنگینی را برای انتقال گاز متحمل می‌شد.

شفیعی با بیان اینکه پیگیری‌ها از سمت کوره داران و مردم ضعیف است افزود: باید ارتباط بخش‌های تولیدی با ادارات تقویت شود.

وی نبود بیمه کارگران، نبود کارگر، کمبود خاک، کمبود سوخت برای کوره‌ها و ماشین آلات، مالیات‌های سنگین، عدم استفاده ادارات دولتی از تولیدات بومی و عدم پرداخت تسهیلات کم بهره را از مهمترین مشکلات کوره داران و تولید کنندگان آجر در استان عنوان کرد.

کمترین نرخ بیکاری در کشور متعلق به استان خراسان جنوبی است

فرماندار شهرستان خوسف با اشاره به اینکه بر اساس اعلام مرکز آمار ایران کمترین نرخ بیکاری در کشور متعلق به استان خراسان جنوبی است افزود: در این  شهرستان بیش از یک هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت شده است.

شفیعی گفت: نظارت بر محل هزینه‌کرد این تسهیلات بسیار مهم است و افرادی که تسهیلات دریافت شده را در محلی خارج از طرح ارائه شده هزینه کنند نسبت به برگشت تسهیلات یا محاسبه سود بر اساس نرخ‌های بانک‌های عامل اقدام می‌شود. 

وی طرح مسکن محرومین برای احداث 10 هزار واحد مسکونی در استان خراسان جنوبی را یکی از موفق‌ترین طرح‌ها برای رونق تولید در بخش ساختمان در استان  دانست و افزود:  اجرای این طرح به رونق کسب و کار ساختمان کمک زیادی می‌کند.

فرماندار خوسف با بیان اینکه قبل از سال 1395 در شهرستان خوسف فقط به 12 روستای گازرسانی شده است افزود: طی دو  سال و با پیگیری‌های انجام شده و عملیات گازرسانی به دهستان‌های ماژان براکوه، خور، خوسف در شهرستان آغاز شده و در این پروژه گازرسانی به 37 روستای دارای دهیاری و  29 روستایی فاقد دهیاری شروع شده است.

لزوم توجه بیشتر تولیدکنندگان استان به طرح یارانه بر دستمزد 

شفیعی با اشاره به اینکه گازرسانی به واحدهای تولیدی که از محل شرکت توزیع پخش فرآوردهای نفتی نسبت به دریافت نفت یا نفت گاز اقدام کردند  تا سقف 240 میلیون تومان اعتبار دولتی برای هر واحد انجام می‌شود افزود:  این قانون می‌تواند در زمینه رفع مشکلات تولیدکنندگان اقدام بسیار خوبی باشد که لازم است از این ظرفیت حداکثر بهره را برد.

وی با بیان اینکه انجمن تولیدکنندگان آجر استان می‌تواند به صورت هدفمند مشکلات این قشر را پیگیری کنند افزود: با توجه به اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای حمایت از تولیدکنندگان با توجه به اختیارات تفویض شده می‌تواند بسیاری از دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌هایی که مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده مرتفع کند و لازم است که نماینده انجمن تولیدکنندگان در این ستاد شرکت کند.

فرماندار خوسف با بیان اینکه طرح یارانه بر دستمزد می‌تواند به بحث پرداخت حقوق کارگران واحد تولیدی کمک کند افزود: بهتر است در اجرای این  طرح توجه بیشتری از سوی تولیدکنندگان صورت پذیرد.

شفیعی با اشاره به اینکه آموزش به تولیدکنندگان و نوسازی و بروز رسانی دستگاه‌ها و تجهیزات تولیدکنندگان آجر بسیار مهم است افزود: بهتر است تولیدکنندگان آجر از استان‌هایی که پیشرو در این صنعت هستند بازدیدی داشته باشند.

آمادگی منابع طبیعی برای واگذاری عرصه به تولیدکنندگان آجر

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه برای تولیدکنندگان آجر در استان آماده واگذاری عرصه‌ها هستیم افزود: پس از جانمایی زمین و اخذ استعلامات مربوطه این امر امکان پذیر است.

نصرآبادی ادامه داد: در برخی از اراضی که دارای پوشش گیاهی خاصی است که هرگونه تغییر در پوشش گیاهی آنها  ممنوع است در سایر حوزه‌ها نهایت همکاری از سوی این اداره کل صورت می‌پذیرد.

معاون  سازمان صنعت معدن تجارت خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه انجمن تولیدکنندگان آجر می‌تواند به صورت ساختاری و فرآیندی مشکلات این قشر را برطرف کنند افزود: لازم است پیگیری‌های آنها به صورت هدفمند توسط این انجمن انجام شود.

پرداخت تسهیلات 14 درصد برای گازرسانی به واحدهای تولیدی آجر

پارسا با بیان اینکه درخواست افزایش قیمت آجر توسط تولیدکنندگان به اداره کل ارسال شده است افزود: پس از بررسی موضوع توسط این اداره کل اقدام لازم صورت  می‌گیرد.

وی از پرداخت تسهیلات 14 درصد برای اصلاح ساختار و بازسازی و اتصال به شبکه گاز به واحدهای تولیدی آجر در استان خبر داد و افزود: میزان تنفس این تسهیلات یک تا 2 سال است و بازپرداخت آن طی 5 سال صورت می‌پذیرد.

وی در زمینه گازرسانی به واحدهای تولیدی اظهار داشت: تا سقف 240 میلیون تومان برای هر واحد تولیدی توسط دولت پرداخت می‌شود و مابقی نیز در صورت تامین اعتبار پرداخت می‌شود و در صورت عدم تامین اعتبار  مازاد بر 240 میلیون تومان توسط واحدهای تولیدی باید پرداخت شود.

انتهای پیام/254/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon