اراضی و تسهیلات دولتی برای بازآفرینی شهری در اختیار شهرداری تبریز قرار میگیرد
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی گفت: در حوزه بازآفرینی بافت حاشیه شهری، بحث اراضی و تسهیلات بر عهده دولت و اداره راه و شهرسازی است و در بحث ساخت و ساز نیز شهرداری تبریز متعهد شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، ابوالقاسم سلطانی ظهر امروز در حاشیه بازدید از بافت حاشیه شهر، در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: پیش از این، امسال نزدیک به 3هزار و 500 واحد برای بافت های فرسوده معرفی کردیم که اگر این ها را به اعداد و ارقام تبدیل کنیم، نزدیک 500 میلیارد تومان وام در کل استان و در طول سال 98 برای بافتهای فرسوده به صورت وام معرفی شده است.
وی در خصوص تحولات آتی در حوزه حاشیهنشینی و بافت فرسوده شهر اظهار داشت: ما تقریبا روی کاغذ و نقشه، برنامههای آمادهای داریم و امروز در حضور استاندار و اعضای شورا و شهردار در خصوص درجاسازی و قابلیتهای این محدوده بحث می کنیم.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی ادامه داد: خوشبختانه به نظر میرسد هم شهردار و هم شورای شهر تبریز به صورت جدی وارد مسئله شده اند که امیدواریم در حوزه بحثهای حاشیهنشینی و بافت فرسوده، هم ما و هم مجموعه عوامل تصمیمگیر در استان، اقدامات عملی خود را در 6 یا 7 نقطه آغاز کنیم.
سلطانی با اشاره به تصمیمات اداره کل راه و شهرسازی در خصوص جابجایی زمینها به دلیل خطر رانش و زلزله، تأکید کرد: به عنوان اداره راه و شهرسازی استان تا جایی که بتوانیم، با تغییر کاربری و یا تکیه بر پتانسیل موجود زمینها، به مجموعه شهرداری کمک می کنیم.
سونیا اندیش هم در حاشیه بازدید از بافت حاشیه ای تبریز در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: حاشیه نشینی یکی از مسائل و مشکلات عمده شهر تبریز است که باعث مواردی اعم از ساخت و ساز غیرمجاز، مشکلات فرهنگی اجتماعی و ایجاد سکونتگاه هایی که از لحاظ استحکام شرایط مطلوب ندارد، شده است.
وی ادامه داد: حاشیه نشینی معضلی است که هم اکنون در تبریز وجود دارد اما با این حال مردم این مناطق حق دارند که از یک سکونتگاه مناسب برخوردار باشند.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه اغلب واحدهای سکونتگاه های غیررسمی مشکل دارد، عنوان کرد: بیشتر این محلات روی گسل و شیب واقع شده است و بر این اساس شورای شهر عزم خود را جزم کرده تا با کمک کلیه دستگاه های اجرایی از جمله استانداری، مسکن و شهرسازی، شهرداری و سازمان های تابع، حمایت هایی در قالب تخصیص بودجه و کمک به مسایل فرهنگی را در رابطه با بازآفرینی شهری داشته باشد.
وی افزود: شورای شهر تبریز به دنبال این است که تا پایان دوره پنجم، تعدادی طرح در رابطه با تغییر محل سکونتگاه به صورت پایلوت اجرا شود و البته ادامه دار هم باشد.
اندیش گفت: با جابجایی حاشیه نشینان و تخلیه مساکن فعلی، احتمالا برای تبدیل این فضاها به فضای سبز برنامه ریزی می شود و از طرفی سکونتگاه های این عزیزان از نظر اعتبار و استحکام بهتر می شود تا آنها بتوانند از خدمات شهری استفاده مطلوبی داشته باشند.
انتهای پیام/115/ش