ناتو بار دیگر روسیه را به نقض پیمان موشکی متهم کرد

ناتو بار دیگر روسیه را به نقض پیمان موشکی متهم کرد

دبیرکل ناتو با تأکید بر اینکه روسیه با استقرار موشک‌های کروز SSC-۸ پیمان منع موشک‌های هسته‌ای را نقض کرده است، اعلام کرد که در سال جاری میلادی به این مسئله واکنش نشان می‌دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی‌وی" آلمان، سلاح‌ها و موشک‌های جدید روسی با برد متوسط، غرب را به‌شدت دستپاچه و عصبی کرده است. گفته می‌شود که با موشک‌های کروز SSC-8، مسکو به‌لحاظ نظری می‌تواند تمام خطوط دفاعی را بشکند. "ینز استولنبرگ"، دبیرکل ناتو می‌خواهد به این مسئله واکنش نشان دهد.

به‌نوشته رسانه‌های آلمانی، ائتلاف نظامی ناتو می‌خواهد در سال جاری میلادی به استقرار موشک‌های کروز روسی با توان جابه‌جایی تسلیحات هسته‌ای در اروپا واکنش نشان دهد.

دبیرکل ناتو در این باره گفته است: وقتی صحبت از موشک‌های کروز SSC-8 می‌شود ما روی سیستم‌های پدافند هوایی و دفاع موشکی، سلاح‌های متعارف و تمدید زمان هشدارها کار خواهیم کرد. وزرای دفاع ناتو قبلاً درباره چارچوب این موضوع توافق کرده بودند.

استولنبرگ که در گفتگو با خبرگزاری آلمان سخن می‌گفت تأکید کرد که روسیه با استقرار موشک‌های کروز SSC-8 پیمان منع موشک‌های میان‌برد هسته‌ای موسوم به "آی‌ان‌اف" را نقض کرده است. وی این سیستم تسلیحاتی را به‌عنوان بخشی از استراتژی روسیه برای سرمایه گذاری در قابلیت‌های مدرن و جدید از جمله تسلیحات هسته‌ای مدرن ارزیابی کرد.

دبیرکل ناتو تأکید کرد که این ائتلاف نظامی می‌خواهد به‌صورت تدافعی و مناسب به این اقدام روسیه واکنش نشان دهد. وی در عین حال تأکید کرد که ناتو هیچ تصمیمی دراین‌باره ندارد که موشک‌های هسته‌ای جدید را در خاک اروپا مستقر کند. وی اعلام کرد که یک هدف دیگر این ائتلاف نظامی تقویت کنترل تسلیحات است. به‌گفته استولنبرگ این مسئله به‌خصوص دغدغه کشورهای عضو این ائتلاف نظامی از جمله آلمان است.

دلیل تصمیم ناتو برای گسترش توانایی‌های بازدارندگی و دفاعی ناتو لغو پیمان منع موشک‌های میان‌برد هسته‌ای از طرف آمریکا و روسیه است.

مسکو همواره نگرانی‌های ناتو درباره سیستم‌های تسلیحاتی خود را رد کرده است.

از زمان لغو توافق موشکی میان‌برد هسته‌ای نگرانی‌ها درباره ارتقای تسلیحات جدید افزایش پیدا کرده است، به‌عنوان مثال اخیراً ایالات متحده آمریکا موشکی با برد متوسط را آزمایش کرد که با این معاهده موشکی سازگار نبود.

درباره پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان با میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق مذاکره شد. این پیمان در سال 1998 به‌تصویب مجلس سنای آمریکا رسید. هدف این پیمان ممانعت از تولید و نیز نابودی موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌برد و میان‌برد و همچنین موشک‌های متعارف هر دو کشور بود.

در حال حاضر با لغو این پیمان موشکی امیدها برای هماهنگی‌های مؤثر جدید در زمینه کنترل تسلیحات به‌ندرت وجود دارد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon