بیرجند| ۵۰۰۰ شغل جدید در زمینه پرورش شتر ایجاد می‌‎شود

بیرجند| 5000 شغل جدید در زمینه پرورش شتر ایجاد می‌‎شود

شترداری یک صنعت سودمند است و مسئولان برای استفاده حداکثری از این صنعت، باید آستین بالا بزنند در خراسان جنوبی نیز برای بهره‌برداری از این نعمت خدادادی مسئولان دست به کار شده و اقداماتی انجام داده‌اند که منجر به ایجاد ۵ هزار شغل جدید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی دومین قطب پرورش شتر در کشور و با داشتن هوای گرم و خشک و بیابان‌های وسیع، مکان بسیار خوبی برای پرورش شتر است.

شتر حیوانی است که نیاز غذایی بالایی ندارد و می‌تواند در بیابان زندگی کند و پرورش آن نسبت به گاو و گوسفند از صرفه اقتصادی بالاتری برخودار است.

شترداری یک صنعت سودمند است چرا که از گوشت، پوست، پشم و شیر این حیوان می‌توانیم بهره ببریم و مسئولان برای استفاده حداکثری از این صنعت، باید آستین بالا بزنند.

در این راستا تفاهم نامه‌ای با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) منعقد شده است که در زمینه هاب شتر و توسعه دامپروری در استان خراسان جنوبی بسیار ارزشمند است.

تولید 13 هزار و 500 تن گوشت قرمز در استان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون «هاب شتر و وضعیت دامپروری استان» اظهار داشت: در حال حاضر پتانسیل دامی خوبی در استان وجود دارد.

محمود اشرفی گل، افزود: حدود 70 هزار رأس گاو و گوساله، 13 هزار نفر شتر، یک میلیون و 600 هزار رأس گوسفند و بز و دام سبک توسط دامداران و تولیدکنندگان استان پرورش داده می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی خراسان جنوبی از تولید 13 هزار و 500 تن گوشت قرمز و 104 هزار تن شیر در سال توسط این تعداد دام در استان خبر داد.

واردات 8 هزار نفر شتر شیری به خراسان جنوبی

اشرفی گل به پرورش شتر در استان اشاره و تصریح کرد: با پیگیری‌های استاندار خراسان جنوبی ستاد اجرای فرمان امام(ره) پای کار آمدند و مقرر شد 8 هزار نفر شتر شیری توسط ستاد اجرایی وارد استان و بین متقاضیان روستایی توزیع و 3 هزار نفر شغل ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه توسعه شترداری ساده نیست و با توجه به کویری بودن و وضعیت استان بهترین دامی که در استان پرورش داده می‌شود شتر است خاطرنشان کرد: تاکنون 144 نفر شتر وارد استان و بین متقاضیان توزیع شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی خراسان جنوبی با بیان اینکه قرار است شترهایی که وارد می‌شوند 10 تا 12 کیلوگرم شیر دارند یادآور شد: برای اینکه بتوانیم شیر شتر را جمع‌آوری کنیم بهترین کار این است که کارخانه شیر و شیر خشک شتر در استان راه‌اندازی شود که در این راستا ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قول داده  تا اواخر اردیبهشت ماه سال آینده شیر شتر را خریداری کنند.

اشرفی گل با بیان اینکه بر اساس تفاهم نامه منتقد شده با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در مجموع 5 هزار و 186 نفر اشتغال ایجاد می‌شود اظهار داشت: در این راستا ایجاد مرکز جمع‌ آوری شیر شتر با 26 نفر اشتغال، 35 هزار رأس دام سبک با اشتغال 2 هزار نفر، راه‌اندازی کارخانه شیر خشک شتر 10 نفر اشتغال، کارخانه بسته بندی روغن کوهان و صابون و شامپو شتر 20 نفر، کارخانه ریسندگی و پارچه بافی پشم شتر 20 نفر و تولید علوفه در اراضی غیر دولتی 100 نفر است.

وی همچنین راه‌اندازی 3 سایت قرنطینه دام در دوکوهانه و یزدان در نهبندان و حیدر آباد زیرکوه، راه‌اندازی مرکز به نژادی و تولید و تکثیر حاشی در دشت بجد، راه‌اندازی بازار تخصصی دام در نهبندان و زیرکوه و ایجاد انبار علوفه در 10 نقطه را از جمله اقداماتی عنوان کرد که قرار است بر اساس این تفاهم نامه توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ایجاد شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به اقدامات انجام شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اشاره کرد و گفت: تاکنون 144 نفر شتر و یک هزار و 61 رأس گوسفند و بز بین متقاضیان توزیع شده است.

اشرفی گل بیان کرد: 6.5 هکتار زمین توسط جهاد کشاورزی در حیدرآباد به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای نگهداری 600 نفر شتر و یک هزار و 500 رأس دام سبک واگذار شده  و 400 هکتار نیز در جوار این 6.5 هکتار واگذار شده است.

جشنواره شتر در نهبندان برگزار می‌شود

وی خاطرنشان کرد: 2 هزار هکتار زمین در شهرستان نهبندان و زیرکوه جهت کشت خارشتر به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به صورت موقت تحویل داده شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه کارت شناسایی دامداری در کمترین زمان صادر می‌شود افزود: برگزاری جشنواره شتر در نهبندان در دستور کار است و پیش بینی می‌شود این جشنواره در بهار سال آینده سال آینده برگزار شود.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی نیز در این نشست بیان کرد: در خراسان‌جنوبی در زمینه پرورش مرغ و تخم‌مرغ خوشبختانه زنجیره کاملی از تولید از جمله کارخانه مرغ مادر، کارخانه جوجه‌کشی، کارخانه خوراک دام و کشتارگاه وجود دارد.

57 هزار تن گوشت مرغ مازاد بر نیاز استان تولید می‌‌شود

​​​​​​​در همین حال، علیرضا فضائلی‌راد با بیان اینکه در خراسان‌جنوبی 640 واحد مرغ گوشتی با ظرفیت 10 میلیون قطعه مرغ وجود دارد افزود: در این راستا سالانه 57 هزار تن گوشت فراتر از نیاز استان تولید می‌‌شود.

فضائلی راد به مرغ تخم گذار اشاره کرد و یاد آور شد: در خراسان جنوبی در زمینه مرغ تخم‌گذار 39 واحد تولیدی با ظرفیت 2 میلیون و 100 هزار قطعه مرغ وجود دارد که تولیدات آن سالانه به حدود 22 هزار و 500 تن می‌رسد.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی گفت:  دو واحد پرورش بلدرچین نیز با ظرفیت 130 هزار قطعه و 155 هزار واحد پرورش شترمرغ با ظرفیت 17 هزار و 600 قطعه و تولید سالانه 600 تن گوشت در خراسان‌جنوبی وجود دارد.

وی از وجود 4 واحد پرورش بوقلمون صنعتی در خراسان جنوبی خبر داد و تصریح کرد: این واحدها به طور متوسط سالانه 500 تن گوشت تولید می‌کند.

تولید سالانه 4 هزار و 712 کیلو پیله کرم ابریشم در استان

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی یکی از ظرفیت‌های اشتغال‌زایی در خراسان‌جنوبی را پرورش کرم ابریشم دانست و گفت: در این راستا در خراسان‌جنوبی 64 بهره‌بردار وجود دارد که به طور متوسط سالانه 4 هزار و 712 کیلو پیله تولید می‌‌شود.

فضائلی راد یادآور شد: پرورش کرم ابریشم از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است و در این زمینه اقدامات آموزشی فراوانی نیز صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه 747 واحد پرورش زنبور عسل با 30 هزار کندو در استان فعال است که سالانه 180 تن عسل تولید می‌کند بیان کرد: از نظر کیفیت عسل تولیدی خراسان‌ جنوبی بسیار مطلوب است و به همین دلیل قیمت بالاتری دارد.

خراسان جنوبی به مرکز منطقه‌ای شتر تبدیل می‌شود

جانشین معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این نشست بیان کرد: در خراسان جنوبی 5 شهرستان طبس، خوسف، نهبندان، بشرویه و زیرکوه مرکز پرورش شتر هستند.

مهدی فرجامی فرد با اشاره به انعقاد تفاهم نامه استانداری و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خاطرنشان کرد: در راستای این تفاهم نامه خراسان جنوبی به مرکز منطقه‌ای شتر از تولید تا زنجیره محصولات تبدیل می‌شود.

وی از پیش بینی سرمایه گذاری 268 میلیارد تومانی با محوریت پرورش شتر و دام سبک و ایجاد زنجیره محصولات دامی در استان در این تفاهم نامه خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود جشنواره شتر در خراسان جنوبی در بهار سال آینده در شهرستان نهبندان برگزار شود.

جانشین معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: خرید تضمینی شیر شتر، راه‌اندازی واحد‌های صنعتی از جمله کارخانه بسته بندی شیر، شیرخشک، گوشت شتر و سایر فرآورده‌های این حیوان از جمله پشم و روغن کوهان از برنامه‌های آینده در قالب تفاهم نامه استان با ستاد اجرایی فرمان (ره) است.

فعالیت 294 واحد دامداری صنعتی شیری در استان

مدیر امور دام سازمان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این نشست اظهار داشت: در حال حاضر 294 واحد دامداری صنعتی شیری با ظرفیت 12 هزار و 578 رأس دام و 153 واحد دامداری غیر صنعتی شیری با ظرفیت یک هزار و 541 رأس دام در سطح استان فعال است.

​​​​​​ محمد شبانی گفت: 153 واحد پرورش گوساله پرواربندی صنعتی با ظرفیتت 6 هزار و 590 رأس و همچنین 109 واحد پرورش گوسفند پرواربندی صنعتی با ظرفیت 29 هزار و 304 رأس فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه طرح هویت گذاری دام‌ استان در راستای انجام ثبت مشخصات در سامانه اصلاح نژاد اجرا می‌شود ادامه داد: تاکنون 41 هزار و 867 رأس گاو و گوساله، 12 هزار و 714 نفر شتر، 61 هزار 285 رأس گوسفند و 39 هزار و 117 رأس بُز هویت گذاری و پلاک کوبی شدند.

مدیر امور دام سازمان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اتمام هویت‌گذاری دام سنگین بیان کرد: هویت گذاری دام سبک تا پایان امسال مهلت دارد و پس از آن نگهداری، حمل و انتقال دام‌های فاقدپلاکوبی غیرمجاز بوده و قاچاق تلقی خواهد شد.

انتهای پیام/255/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon