خبر خوش معاون رئیس‌جمهور/ دانشمندان ایرانی "کاتالیست‌‌ها" را بومی‌سازی کردند

خبر خوش معاون رئیس جمهور/ دانشمندان ایرانی "کاتالیست‌‌ها" را بومی‌سازی کردند

گروه استان‌ها ــ معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور گفت: دانشمند‌ان ایرانی ‌تمامی کاتالیست‌ها را بومی‌سازی کردند و ‌دیگر نیازی به خارج نیست.

به گزارش تسنیم از بندرماهشهر، سورنا ستاری در آیین افتتاح فاز دوم پتروشیمی تخت‌جمشید با اشاره به اینکه تلاش بخش خصوصی در این منطقه بسیار مهم است، اظهار داشت: تفاوت‌هایی بین کارخانه و صنعت وجود دارد؛ اگر یک خط تولید به‌طور کامل از خارج وارد و احداث شود به آن کارخانه می‌گویند که در مقابل یک کارخانه نیازی به دانشگاه و دانشجو نیست؛ البته با ایجاد دانشگاه‌ها و هیئت‌های علمی قرار نیست در کشور ما کارخانه‌داری کنیم.

وی با بیان اینکه "خودمان می‌توانیم لایسنس تولید کنیم"، افزود: صنعت جایی است که در آن طراحی، ایجاد، احداث و نصب توسط نیروهای داخلی انجام می‌شود.

معاون‌ رئیس جمهور در تشریح اقتصاد نفتی گفت: اقتصاد نفتی به‌گونه‌ای است که همه چیز با پول حل می‌شود که این موضوع در کشورهای حاشیه به‌صورت زیادی نمایان است.

وی با تذکر اینکه تکنولوژی خریدنی نیست بلکه یادگرفتنی، و مانند درس است، گفت: ما باید برای تولید تکنولوژی وقت و انرژی بگذاریم و کار کنیم تا آن را به دست بیاوریم.

ستاری یادآور شد: ایران چهارمین تولیدکننده مهندس در دنیا‌ست، این شایسته نیست که تکنولوژی از خارج وارد شود و ما به خارج وابسته باشیم؛ اگر می‌خواهیم به اعداد بالا برسیم باید ببینیم چه دانشی در آن می‌نشیند، مسئله ما در کمیت و کیفیت آن است.

وی با تصریح به اینکه "نباید در صنعت پتروشیمی خام‌فروشی داشته باشیم" عنوان کرد: نگاه جدیدی باید در صنعت ایجاد شود و باید همانند امروز یک واحد ایجاد کنیم که تماماً توسط دانش و تکنولوژی داخلی ایجاد شده باشد.

معاون رئیس جمهور با تأکید به اینکه "باید از ترس‌ها عبور کنیم و به دانش و تکنولوژی جوانان و مهندسین داخلی تکیه کنیم" افزود: کاتالیست جزء اقلامی است که تحریم نمی‌شود؛ تقریباً تمامی کاتالیست‌ها بومی‌سازی شده و دیگر نیازی به خارج نیست.

وی با اعلام اینکه "از لحاظ مقام در شیمی جزء پنج کشور برتر جهان هستیم"، گفت: در بعضی شاخص‌های نیروی انسانی جزء 3 رتبه نخست جهان هستیم.

ستاری با بیان اینکه شرکت دانش‌بنیان باید به مرحله طراحی، پیاده‌سازی و اجرا برسد، گفت: خواسته ما از صنعت پتروشیمی همین حرکات است.

وی در ادامه راجع به هدف اقتصاد دانش‌بنیان گفت: هدف ما در اقتصاد دانش‌بنیان آن است که آدم‌ها در محوریت هستند؛ باید از اقتصاد پایه نفتی عبور کنیم و ساختار نفتی را کنار بگذاریم و به‌سمت اقتصاد دانش‌بنیان برویم.

ستاری نوآوری را بزرگترین موهبت الهی دانست و گفت: باید آن را رشد و پرورش داد تا صنعتی شکوفا ایجاد کنیم و جوانان ما با اعتماد به صنعت از نوآوری و تغییرات استقبال کنند.

انتهای پیام‌/333/ش+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon