قیمت بالای نهاده‌های پرورش قارچ خوراکی سدی مقابل سرمایه‌گذاران

قیمت بالای نهاده‌های پرورش قارچ خوراکی سدی مقابل سرمایه‌گذاران

در سال‌های اخیر چهار واحد صنعتی پرورش قارچ خوراکی در استان زنجان فعال بود. اما بالا بودن نهاده‌ها باعث شد تا دو واحد صنعتی از چرخه تولید خارج شوند و تنها دو واحد صنعتی دیگر با ۶۰ واحد خانگی پرورش قارچ ادامه فعالیت داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، بدون شک تولید قارچ از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است زیرا کشت آن جنبه بیولوژیکی دارد یعنی می‌توان از یک بستر با مساحت اندک چندین برابر سایر محصولات کشاورزی برداشت کرد ضمن آنکه بخش مهمی از تولیدات را می‌توان به صادرات اختصاص داد.

گوشت در کشور در طی سالیان گذشته به عنوان یکی از اصلی‌ترین موادغذایی مردم مورد مصرف قرار گرفته و روند رو به رشدی داشته است در حالی که موادی همچون قارچ و سویا به راحتی می‌توانند جایگزین گوشت شوند و بخشی از نیاز بدن به پروتئین را تامین نماید.

اهمیت غذایی و اقتصادی مصرف قارچ از یک سو و ضرورت یافتن راه‌حل‌های مناسب برای بهبود تولید، توزیع و مصرف آن باعث شده پرورش این محصول با پیامدهای مثبتی مواجه و در نهایت افزایش تولید را به همراه داشته باشد از سویی دیگر افزایش جمعیت کشورها دانشمندان را به فکر یافتن منابع جدید تغذیه انسان‌ها وا داشت و این فکر باعث شد تا مواد خوراکی تازه‌ای جایگزین مواد همیشگی شود تا به این ترتیب از مصرف آن کاسته و بین عرضه و تقاضا تعادل منطقی به وجود آید.

یکی از غذاهایی که در عصر حاضر به روش صنعتی و سنتی تولید می‌شود و تا حدودی توانسته جای گوشت را بگیرد انواع قارچ خوراکی است که در دنیا تولید و مصرف زیادی دارد که از نظر بهداشتی و اقتصادی نیز دارای فوایدی است.

در استان زنجان نیز در سال‌های گذشته چندین واحد صنعتی و سنتی در حال تولید و پرورش قارچ خوراکی هستند که علاوه بر اینکه نیاز استان به این محصول را تامین می‌کند و در مواردی به استان‌های همجوار نیز ارسال می‌شود.

منوچهر کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از زنجان، با بیان اینکه حدود 60 واحد فعال خانگی پرورش قارچ خوراکی در سطح استان وجود دارد، اظهارداشت: ممکن است در طی ماه‌های متفاوت 50 یا 70 واحد خانگی فعالیت داشته باشند زیرا دوره پرورش قارچ دو ماه است و برخی از واحدها ممکن است در طی دو ماه فعالیتی نداشته باشند.

این مقام مسئول با بیان اینکه بیش‌ترین میزان تولید قارچ خوراکی در شهرستان ابهر توسط واحد صنعتی پرورش قارچ انجام می‌گیرد، تصریح کرد: هزینه تولید در این نوع صنعت بسیار بالا است که همین عامل موجب شد تا در طی سال‌های گذشته تعدادی از واحدهای صنعتی استان غیر فعال شود.

کارشناس مسئول نهال و گیاهان دارویی جهاد‌کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو واحد صنعتی پرورش قارچ در سطح استان در شهرستان‌های ابهر و و روستای کهریز خرمدره فعال است، اما دو واحد صنعتی که یک واحد در ایجرود و یک واحد در روستای دوتپه خدابنده بود، تعطیل شده است که به تولید بوقلمون و فرآورده‌‌های گوشتی تغییر کاربردی داده شده‌اند.

به گفته وی، 162 نفر در سطح استان در این صنعت اشتغال دارند به طوری که 87 نفر دارای تحصیلات زیر دیپلم، 63 نفر دیپلم و فوق‌دیپلم و 12 نفر با تحصیلات لیسانس مشغول این فعالیت بوده و دارای درآمد هستند.

کریمی با اشاره به اینکه یک شرکت در سطح استان وجود دارد که بسته‌بندی قارچ را انجام می‌دهد، افزود: این شرکت علاوه بر بسته‌بندی محصول تولیدی خود شرکت، اقدام به جمع‌آوری قارچ از واحدهای خانگی می‌کند و با بسته‌بندی موجب ارزش افزوده این محصول برای تولیدکنندگان شده و در نهایت در اختیار بازارهای هدف قرار می‌دهد.

کارشناس مسئول نهال و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی استان زنجان از بالا بودن نهاده‌های اولیه پرورش قارچ خوراکی گله‌مند بود و گفت: افزایش قیمت نهاده‌ها موجب می‌شود تا واحدهای پرورش قارچ غیرفعال شده و این صنعت با مشکل مواجه شود.

انتهای پیام/1011/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon