لاوروف: پیشنهاد روسیه برای تامین امنیت جمعی در خلیج فارس هنوز روی میز است

لاوروف: پیشنهاد روسیه برای تامین امنیت جمعی در خلیج فارس هنوز روی میز است

وزیر خارجه روسیه با اشاره به تفاوت پیشنهاد مسکو درباره ایجاد مکانیسم‌ تامین امنیتی جمعی و انجام اقدامات اعتمادساز در خلیج فارس با ابتکارعمل ایران برای "انعقاد پیمان عدم تجاوز" در منطقه، گفت: مسکو همچنان به بررسی این نظریه امیدوار است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) در کنفرانس بین‌المللی "گفت‌وگوی رایسینا" در دهلی نو اعلام کرد که ابتکارعمل این کشور درباره لزوم تامین امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس همچنان روی میز قرار دارد.

لاوروف گفت: «در شرایطی که اوضاع در منطقه در حال حاضر بسیار خطرناک‌تر از گذشته شده ، ما کشورهای منطقه را به فکر کردن درباره مکانیسمهای تامین امنیتی جمعی ، چیزی مانند سازمان امنیت و همکاری اروپا برای کشورهای اروپایی و انجام اقدامات اعتماد ساز و دعوت از یکدیگر به رزمایش‌های نظامی دعوت کرده‌ایم. ما در باره این موضوع با کشورهای شورای همکاری‌های کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس صحبت کردیم. سه کشور بلافاصله از این طرح حمایت کرده و سه کشور دیگر نیز گفتند که به زمان نیاز دارند. اخیراً ما دوباره این نظریه را پیشنهاد داده‌ایم.»

به گفته وی، پیشنهاد روسیه گسترده تر از ابتکارعمل ایران برای "انعقاد پیمان عدم تجاوز" بوده و نه تنها در این باره است که درگیری صورت نگیرد بلکه شفافیت اقدامات و همکاری‌های مشترک را نیز در نظر دارد.

 لاوروف با یادآوری اینکه علاوه بر ایران و کشورهای عربی خلیج فارس ، پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و اتحادیه کشورهای عربی نیز باید در این طرح شرکت کنند، افزود: «این نظریه همچنان روی میز قرار دارد و امیدوارم که مورد بررسی قرار بگیرد.»

وزارت امور خارجه روسیه دکترین امنیت جمعی خلیج فارس را در تاریخ 23 جولای سال 2019 (اوایل تابستان گذشته) ارائه داد.

سرگئی لاوروف در سخنرانی خود گفت، متاسفانه مذاکرات مربوط به حل و فصل مناقشه کنونی در لیبی که در تاریخ 13 ژانویه در مسکو که تحت نظارت وزرای امور خارجه و دفاع روسیه و ترکیه برگزار شد که در ابتدا به عنوان بخشی از روند صلح مورد بررسی قرار گرفت، نتوانست به امضای توافقنامه آتش بس بین طرفین درگیری منجر شود و این مسئله باید در کنفرانس بین المللی در برلین ادامه یابد.

وزیر امور خارجه تأکید کرد که روسیه این مسئله را چندان غم‌انگیز ارزیابی  نمی کند که خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی پس از مذاکرات در مسکو، توافقنامه آتش بس را امضا نکرد و زمانی را برای مشورت با پارلمان در نظر گرفت.

لاوروف در بخش دیگری از سخنرانی خود اعلام کرد که کشورهای در حال توسعه در شورای امنیت سازمان ملل نمایندگان کمتری دارند و به عقیده مقامات مسکو، کشورهای هند ، برزیل و نمایندگان قاره آفریقا مستحق عضویت در شورای امنیت بوده و در نتیجه انجام اصلاحات ساختاری باید به عضویت آن درآیند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران