سردرگمی عرصه سیاسی آلمان درباره ماندن و یا رفتن از عراق

سردرگمی عرصه سیاسی آلمان درباره ماندن و یا رفتن از عراق

مقامات و سیاستمداران آلمانی بعد از عملیات تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی و مصوبه پارلمان عراق مبنی بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از این کشور همچنان بر سر دو راهی ماندن و یا رفتن از عراق قرار دارند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا و مصوبه پارلمان عراق برای خروج نیروهای بیگانه از عراق سردرگمی و اختلاف نظر شدیدی در عرصه سیاسی آلمان درباره لزوم ماندن و یا عقب نشینی نیروهای نظامی این کشور از عراق ایجاد شده است.

"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان اخیرا مدعی شده است که دولت عراق خواستار پیشبرد عملیات ارتش آلمان در عراق است. وی مدعی شده است که "عادل عبدالمهدی"، نخست وزیر عراق این پیام را به نمایندگان دولت آلمان ارسال کرده است.

"هایکو ماس" اعلام کرده است که عادل عبدالمهدی علاقه زیادی به ادامه عملیات بین المللی در عراق نشان داده و درباره باقی ماندن نیروهای ارتش آلمان در این کشور سخن گفته است.

البته عبدالمهدی روز چهارشنبه اعلام کرده بود که بغداد می خواهد تصمیم پارلمان درباره لزوم بازگشت همه نیروهای بیگانه از این کشور را اجرایی کند.

"آنگرت کرامپ- کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان هم روز گذشته به صورتی غیر منتظره به عراق سفر کرد تا طی مذاکراتی با مقامات ارشد نظامی در این کشور مسئله پیشبرد عملیات بین المللی مبارزه با داعش در عراق را مورد بررسی قرار دهد.

دولت و اپوزیسیون آلمان هم روز گذشته در پارلمان این کشور درباره ادامه عملیات آموزشی نیروهای آلمانی در عراق که در حال حاضربه دلیل تنش ها در این کشور به حال تعلیق در آمده است با هم گفتگو کردند.

حزب افراطی "جایگزینی برای آلمان" و حزب چپ خواستار خروج هر چه سریع تر نیروهای آلمانی از عراق هستند.

"هایک هنسل" از نمایندگان حزب چپ پارلمان آلمان در این باره گفته است که اگر آلمان این کار را نکند به عنوان نیروهای اشغالگر شناخته خواهد شد.

حزب افراطی جایگزینی برای آلمان هم درخواست کرده که پارلمان باید موافقت خود با عملیات ارتش آلمان در عراق را ابطال کند. یکی از سیاستمداران این حزب گفته است که نیروهای آلمانی تنها باید در عملیات های امن و قانونی شرکت کنند.

هایکو ماس، از دولت و پارلمان عراق درخواست کرده است که با یکدیگر مذاکره کرده و موضع خود در این باره را اعلام کنند.

وی تاکید کرد: "ما به مسئولین عراقی آشکارا گفته ایم که همواره به استقلال عراق احترام می گذاریم و این بدین مفهوم است که ما به هر گونه تصمیمی که بغداد اتخاذ کند احترام خواهیم گذاشت."

وی در عین حال از تمایل کشورش برای ادامه عملیات نیروهای ارتش آلمان در خاک این کشور سخن گفته است.

نخست وزیر عراق اعلام کرده بود که دولت به تصمیم پارلمان احترام گذاشته و در راستای اجرای آن کار می کند. وی تاکید کرده بود که اجرای این مصوبه پارلمان مهم است چرا که استقلال و تمامیت ارضی عراق را تضمین می کند.

بر اساس اطلاعات وزارت دفاع آلمان، "کارن بائر" در بغداد با نظامیان بلند پایه عراقی دیدار و گفتگو کرده است. وی قبل از سفر به عراق به اردن رفته و با نیروهای آلمانی مستقر در این کشور دیدار کرده است. حدود 290 نیروی آلمانی در پایگاه نظامی در اردن مستقر بوده و از آنجا به ائتلاف بین المللی به اصطلاح مبارزه با داعش به رهبری آمریکا کمک می کنند.

برخی از کشورهای ناتو از جمله آلمان در پی ناامنی های ایجاد شده در عراق بعد از ترور سردار سلیمانی بخشی از نیروهای خود را از این کشور خارج کرده اند.

"پیترتایبر"، معاون وزیر دفاع آلمان هم در سخنانی در پارلمان این کشور گفته است آلمان همچنان یک شریک مطمئن عراق بوده و خواهد ماند. وی پیشبرد عملیات نیروهای آلمانی در عراق را نه تنها برای پایداری این کشور بلکه برای امنیت اروپا هم مهم ارزیابی کرده است.

در این میان وزارت دفاع آلمان یک ویدئو را منتشر کرده است که وزیر دفاع این کشور در آن درباره باقی ماندن نیروهای آلمانی در عراق سخن گفته و البته این تصمیم برلین را منوط به اجازه بغداد دانسته است.

"آنگرت کرامپ-کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان بعد از سفر به عراق این مسئله را آشکار کرده است که ارتش آلمان می خواهد همچنان در عراق فعال بماند.

وی شب گذشته اعلام کرده است که برلین به این عملیات نیاز دارد و خواهان ماندن در عراق مشروط بر اینکه بغداد به دعوت خود از برلین پایبند باشد است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران