اصفهان| اهدای نشان ولایت به خانواده سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

اصفهان| اهدای نشان ولایت به خانواده سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین علی (ع) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان استانی اصفهان و همراه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آیین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین (ع) ظهر امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان استانی اصفهان برگزار شد.

در این کنگره و در بخش کتب، علی(ع) تجلی حق (5 جلد) از دکتر محمد وجگانی، اثرات علوی از حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی رهبر و نهج‌البلاغه منظوم از (ارشد) شهاب تشکری آرانی حائز رتبه‌های برتر شدند.

همچنین در بخش مقالات برتر، نقش امام علی(ع) در پیدایش و گسترش علوم اسلامی از  دکتر حبیب زمانی محجوب، امام علی (ع) و سنت حسنه وقف از مهدیه محمودآبادی و دکتر ابوالفضل علوی (کارگر ابرقویی) و حقوق و واجبات المواطنة فی ظل الدولة الاسلامیة مع التأکید علی نهج‌البلاغة از دکتر سید زهیر المسیلینی (تونس) رتبه های برتر را کسب کردند.

در بخش پایان نامه و رساله‌‌های برتر، مقایسه تطبیقی سیره اجتماعی ـ اقتصادی امام علی (علیه‌السلام) با خلفای نخست  (ارشد)از لیلا کردی، نظام سلوک عرفانی در تعالیم امام امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام از  دکتر عبدالله جلالی و تحلیل و بررسی منطقی استدلال‌های حضرت علی (علیه‌السلام) در باب اصول اعتقادی در نهج‌البلاغه  (کارشناس ارشد) از آیسودا هاشم‌پور رتبه‌های برتر را کسب کردند.

در بخش شعر نیز، قرآن ناطق -قرآن صامت از عباس شاهزیدی، بهانه ی ای شعر ناگهان (چهار شعر) از خدابخش صفادل و امام علی(ع) از حسین صیامی حائز رتبه‌های برتر شدند.

همچنین در اختتامیه این کنگره نشان ولایت به خانواده شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی اهدا شد.

این تجلیل با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار اصفهان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، رئیس شورای سیاستگذاری کنگره و تنی چند از شخصیت‌های شاخص کشوری و استانی و نمایندگان مجلس صورت گرفت و نشان ولایت، به نمایندگی از خانواده شهید سلیمانی به سردار فدا فرمانده سپاه صاحب الزمان (عج) اهدا شد.

در این آیین از خادمین برجسته‌ای همچون مرحوم علامه عبدالحسین امینی، مرحوم علامه محمد تقی جعفری، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمد دشتی، مرحوم علامه سید جعفری مرتضی، مرحوم حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدعلی انصاری قمی و مرحوم آیت الله علامه سیدمحمد نقوی قائنی تجلیل شد.

همچنین از آیت الله العظمی مکارم شیرازی،  آیت الله العظمی جوادی آملی،  آیت الله سید جمال الدین دین‌پرور، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود مرعشی نجفی،  آیت الله دکتر احمد بهشتی ،حجت الاسلام و السملمین سیدصادق موسوی و استاد محمد مجتهدی تجلیل شد.

آیت الله العظمی حاج شیخ حسین مظاهری، زعیم کنگره و رئیس حوزه علمیه اصفهان پیامی به این کنگره ارسال کرد که به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم 

برگزاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) در چهاردهمین قرن شهادت آن امام همام از الطاف و عنایات الهی است و از این جهت خداوند متعال را سپاسگزاریم. این بنده که مقرر بوده است در جمع شما میهمانان معزز و شرکت کنندگان گرامی در این همایش توفیق سخن گفتن درباره مولای متقیان امام علی(ع) را داشته باشم اینک به سبب کسالت و بیماری از این توفیق محروم گشتم اما به منظور درک سعادت مشارکت در این کنگره که مزین به نام مبارک امیرالمومنین امام علی(ع) است و به احترام شما میهمانان بزرگوار که از راه های دور و نزدیک در این برنامه شرکت فرموده‌اید چند نکته را به اختصار عرض می‌دارم. 

1) سخن گفتن از شخصیتی چون امام علی ابن ابی طالب (ع) به حق، کاری سخت و مشکل است، درک ابعاد وجودی این انسان کامل بی همتا و این ولی مطلق خداوند تعالی، بی گمان برای ما خاکیان منغمر در مادیات امکان پذیر نیست. «ها علی بشر کیف بشررتبه فی تجلی و ظهر» و از همین روست که در بیان بلند رسول خدا(ص) چنین وارد شده است که: یا علی ما عرف الله الا و انت و ما عرفی الا الله و انت و ما عرفک الی الله و انا» اما از آن جهت که « ألا و إنَّ لِكُلِّ مَأمومٍ إماما یَقتَدی بِهِ و یَستَضیءُ بِنورِ عِلمِهِ» باید تلاش و کوشش نماییم تا در حد مقدور وجود مبارک و نورانی رابیش از پیش بشناسیم و با تابعیت و پیروی از سخن و سیره او سعادت دنیا و آخرت خود را تأمین و تضمین نماییم و بی شک محبت و مودت واقعی به آن وجود گرامی وقتی تحقق عینی خواهد یافت که ما پیرو و رهرو حقیقی او باشیم. « إِنَّ أَوْلَی النَّاسِ بِإِبْراهیمَ لَلَّذینَ اتَّبَعُوهُ وَ هذَا النَّبِیُّ وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ اللَّهُ وَلِیُّ الْمُؤْمِنینَ».

2) ماندگاری و جاودانگی سخن و سیره امیرالمومنین(ع) از آن روست که در کلام نورانی و مرام روحانی ان امام همام هم به مسائل فطری مورد حاجت و نیاز انسان پرداخته شده است و هم به مشکلات عملی او و از سوی دیگر به همه ساحت‌های وجودی انسان چه ساحت فکری و معرفتی و چه ساحت عواطف و احساسات چه ساحت آرمان‌ها و اهداف و چه سایر ساحتهای وجودی آدمی توجه و التفات نظر شده است. نهج البلاغه که به حق اخ القرآن نام گرفته است منشور با عظمتی است که صدق و درستی این ادعا را اثبات می‌کند و البته نهج البلاغه با همه عظمتی که داراست گوشه‌ای از کلمات و بیانات آن امام متقی را و امیرالمومنین(ع) است. بنابراین ما به سخن و مقام علی(ع) نیازمندیم تا هم خود را بشناسیم و هم خود را بسازیم و هم برای ساختن جامعه‌ای آباد و معنوی و انسانی و الهی نقشه راه و برنامه عملی داشته باشیم.

3) در پیامی که در ماه مبارک رمضان و در ایام شهادت امیرالمومنین(ع) عرضه شد بیان گردید که از میان انبوه تعالیم حیات بخش و پیامهای سازنده و درسهای آموزنده مولی آنچه در دنیای امروز مورد نیاز حتمی و قطعی ماست و باید در مرکز توجهات و محور اقدامات قرار گیرد. 7 درس با اهمیت است که بی گمان اهتمام و التزام به آنها می‌تواند مایه سعادت دنیوی و اخروی انسان باشد: 

اول: کرامت و حرمت انسان دوم، خرد و عقلانیت سوم، علم و دانش چهارم اخلاق و تقوی، پنجم: عدالت و دادگری ششم: اقتصاد و معیشت مردم و بالاخره هفتم بازگشت به قرآن. اینها مهم ترین آموزه‌هایی است که توجه عمیق و دقیق عمل به آن هم شخصیت فردی آدمی را میسازد و هم زمینه را برای شکل گیری جامعه دینی و انسانی را فراهمی می‌آورد. 

در همه این هفت قلمرو باید اصول کلی و جزئی هر یک، تبیین و تشریح گردد و سپس با صداقت و جدیت هرچه تمام تر مورد التزام و عمل واقع شود. 

4) تاریخ و مستندات تاریخی به خوبی نشان می‌دهد که دست های جبار و خیانتکار همواره در صدد بوده است تا اهل بیت علیهم السلام را از صحنه امامت و رهبری و حکومت و سیاست کنار گذارند و چنانکه در زیارات نیز آمده است« دفعتکم عن مقامکم و ازالتکم عن مراتبکم التی رتبکم الله فیها»، اما به غیر از این، همواره دشمنان اهل بیت در صدد بوده‌اند تا آنان را از صحنه مرجعیت علمی نیز کنار زده و راه را برای هدایت انسانها از طریق آن ذات مقدس نیز سد نمایند، زیرا اولا: مرجعت علمی آن ائمه هدی به نفع حکام جور نبود و آزادی عمل آنان را به خطر می‌انداخت و ثانیا: تثبیت و گسترش مرجعیت علمی امامان اهل بیت علیهم و السلام، محبوبیت و نفوذ آنان را در بین مردم گسترش می‌داد و این امری بود طبعا وحشت دشمنان را بر می انگیخت.

از این جهت در طول تاریخ برای اخفاء این بعد از ابعاد شخصیتی آن بزرگوار این نیز از هیچ اقدامی فرو گذار نشد، از آزار و زندان ومحدودیت و شهادت آنان و یارانشان گرفته تا جعل حدیق و روایت از زبان رسول خدا(ص) و تا دهها اقدام دیگر؛ اما و هزار اما: "یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْكَافِرُون هوالذی ارسال رسوله بالهدی و دین الحق ینظره الدین کله و لو کره المشرکونَ."

آری، در مصاف این طرز تفکر، خون مطهر ائمه هدی و امیر مومنان(ع) به دست اشقیاء دوران و تیغ جهالتها، لجاجتها و سفاهتها، ریخته شد و انسانیت از وجود ظاهری آنان محروم گشت، ولی نور اندیشه تابناک آنان هرگز خاموش نشده و نخواهد شد و همه حق طلبان و فضیلت خواهان و عدالت گرایان، از این نور، روشنا و گرما می گیرند « وَیَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَنْ یُتِمَّ نُورَهُ».

نور مقدس علی و فرزندان علی(ع)- که سلام و درود و صلوات بی انتهای حق بر آنان باد- تا دامنه قایمت و تا ابد می‌درخشد و راهنمای هر کسی است که اراده هدایت و رسیدن به سبل سلامت را داشته باشد. آنان که به تعبیر بلند امام صادق (ع) راسخون در علم هستند: «راسخون فی العلم امیرالمومنینو الائمه من بعده».

5) سخن پایانی تشکر و تقدیر صمیمانه‌ای است از همه متصدیان گرامی این کنگره که با ابتکار و پشتکار، کاری بزرگ را به انجام رسانیدند و نیز از فراهم آورندگان آثار و مقالات بی شماری که در این همایش شرکت فرموده‌اند و همچنین از شما میهمانان عزیز و بزرگوار که احترام نام امیرالمومنین(ع) را در این کنگره حضور یافته‌اید و با او بالاخص از همه کسانی که به نحوی در این کار با اهمیت قدمی برداشتند از اینکه به سبب بیماری و کسالت از حضور در محفل نورانی محروم گشته‌ام از یکایک شما عذرخواهی میکنم و از پیشگاه خداوند تعالی توفیق همگان را در پیمودن راه امیرالمومنین(ع) مسألت دارم.

 آیت الله جوادی آملی نیز در پیامی به این کنگره بیان داشت: امیرالمومنین فرمود: مَا لِلَّهِ آیَةٌ أَكْبَرُ مِنِّی، از علی بزرگ تر کسی در عالم نیست، نه اینکه علی (ع) جز مرد عالم است زیرا وجود مبارک رسول گرامی (ص) در مباهله که  سبحان می‌فرمود غیر از وجود مبارک پیامبر کسی نمی‌تواند افضلی از علی ابن ابی طالب باشد.

وی در ادامه افزود: آنگاه اسرار ولایی خود را بازگو می‌کند که می‌فرماید سِر ولایی ما را غیر از فرشتگان و انبیا مرسل و غیر از عبد صالحی که خداوند قلبش را به ایمان و ولایت مداری آزمود به او نمی‌رسد، مستحضر هستید که این موضوع گرچه دشوار است ولی رسیدن به این مقام امکان پذیر است.

حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: حضرت فرمودند بنده مومنی که به بیراهه برود و راه کسی را ببندد، او نمی‌تواند در مسیر فرشتگان حرکت کند و همتای فرشته به اسرار غیبی ما دست پیدا کند. 

وی ادامه داد: در زیارت جامعه و در برخی از زیارت های دیگر زمانی که به بارگاه امن اهل بیت مشرف شدیم عرض می‌کنیم من آن علمی که دارید، حدیثی که شما دارید و کسی به آن راه ندارد، من او را تحمل می‌کنم. مستحضر هستید دعا و زیارت اینگونه از بیانات نورانی غالبا جمله‌های خبری آن ها به صورت انشا القا شده است.

عالم عالیقدر شیعه بیان داشت: پروردگارا آن توفیق را بده که من مشمول این ضلع سوم مثلث باشم که همتای با فرشتگان مقرب است و امیدواریم اعضای محترم این کنگره وزین علمی بتوانند حامل این منزلت و تحمل کننده این مرتبه دینی باشند. درباره علی ابن ابی طالب طبق بیان نورانی حضرت رسول، علی با حق است.

وی با بیان اینکه این حق مداری علی ابن ابیطالب(ع) طوری است که ضمیر یدورو به حق بر می‌گردد نه به علی، افزود: توضیح مطلب این است که حق مطلق ذات علی(ع) است. حق در جهان امکان  به نام دین، احکام، حِکم، معارف اعتقادی همه این موضوعات از خدای سبحان‌اند و در مقام تشخیص، اثبات و استدلال که ما بخواهیم متوجه شویم این حق از طرف خدا آمده است چیست، معیار آن علی ابن ابیطالب است. 

 آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: هر کاری که حضرت کرد نشانه حق دادن او است و هر کاری که انجام نداد آن کار باطل است، هرجا حق است، عمار تابع او است. درباره حضرت امیر حق علی مدار است زیرا ما قبل از اهل بیت یک قانون نا نوشته نداریم. یک کتاب و کتیبه ای نداریم که برنامه‌های آن را با کتاب مقایسه کنیم و یک روزنه‌ای باشد برای تقدیر روزهای و تشخیص آن چه که حق و آن چه باطل است.

وی با تاکید بر اینکه ما هیچ تشخیصی برای این موضوع نداریم که چه دین و چه چیزی غیر دین است، افزود: پیشنهاد من به شما بزرگواران و اعضای گرامی این کنگره عظیم علی ابن ابیطالب (ع) زنده است. نهج البلاغه زنده است. آثار علوی زنده است. نهج البلاغه در کنار قرآن باید در حوزه‌های علمی تدریس شود.

مرجع عالم تشیع افزود: امیدوارم همه شما بزرگواران مشمول عنایت ولی الله علی ابن ابیطالب (ع) باشید. کسانی که در بزرگداشت، اجلال و تجلیل این کنگره کوشیدند، ذات اقدس الهی قرار بگیرند.

انتهای پیام/172/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon