سیوسومین یادواره شهدای کربلای ۵ با یاد و نام "شهید سلیمانی" عجین شد
چند روز بعد از رسانهای شدن سخنرانی و خاطرهگویی خانم معصومهآباد نویسنده کتاب "من زندهام" در بیست و هشتمین یادواره شهدای کربلای پنج که در ۲۶ دیماه سال ۱۳۹۳ برگزار شد، "حاج قاسم" یادداشتی نوشتند که پاسخ خانم معصومه آباد را در پیداشت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندین شهید از مسجد پنبهچی خاطره دارند اما چرا یادواره فقط به نام کربلای 5 ثبت میشود؛ این سؤالی بود که شاید خیلی از اهالی محله امیریه و دوستان دیگر داشته باشند؛ شهید حمید عباد اردستانی، شهید مصطفی برزگر و شهید محمود سلیمی. مسجد پنبهچی از همان دیماه سال 1365 که این بسیجیان به صف شهدای کربلای 5 پیوستند به نیت همه شهداء تحت عنوان گرامیداشت این روز بزرگ، یادواره برگزار میکند. اما در قدم اول جاذبههای امروز و استقبالهای باشکوه مردمی را نداشته است و در حد سالگرد و بزرگداشت این مراسم برقرار بوده و از سال 1379 به بعد مردم محله امیریه و بسیاری از مناطق دیگر با رسیدن به اواخر دیماه میدانند چنین یادوارهای با تنوع پرداختهای فرهنگی و هنری و معنوی میکوشد تا فرهنگ جهاد و شهادت را احیاء و تقویت کند.
از این حیث جوانان بسیجی فعال و خوشذوق پایگاه عاشورا هر سال تمام قوای فکری و جسمی خود را به کار میبندند تا بهترین و عالمانهترین یادواره برگزار شود. امسال هم در مسجد پنبهچی شاهد گرامیداشت حماسهآفرینی همین مردمانی بودیم که برای اعتلای عزت و اقتدار این سرزمین از جان خود مایه گذاشتند. از طرفی دیگر یاد "حاج قاسم" گرامی داشته شد و میهمانی از نوعِ شهید گمنام وارد مجلس شد که خودش هم مرثیه بود، هم عزا و هم حسّ غرور و عشق را توأمان به حاضرین در یادواره القاء میکرد.
شاید حضور "علی سلیمانی" به عنوان بازیگر، در مقام اجرا هم منحصر به فرد بود که از جنگ و جبهه برای حاضرین خاطره تعریف میکرد؛ البته خاطراتی که به گوشش رسیده را زیبا و گیرا بازگو میکرد. در این یادواره احمد علوی با شعرخوانیاش بر سر مزار "حاج قاسم" در کرمان شروع کرد و به مرثیههایش از حضرت زهرا(س) رسید؛ میکروفون در اختیار محمدحسین پویانفر قرار گرفت تا او مرثیههایش را ادامه دهد و در جریان روضه و سینهزنی، ناگهان شهید گمنام وارد یادواره شد و همهچیز را تحت تأثیر خودش قرار داد. البته که به تعبیر مسئولین یادواره تا دقیقه 90 معلوم نبود این بدرقه، توفیقشان میشود یا خیر! اما شهید گمنام آمد و عیارِ یادواره را به مراتب بالاتر برد.
حالا چرا آنقدر کربلای 5 اهمیت دارد که دستاندرکاران این یادواره به سی و سومین دوره آن رسیدهاند؟ رهبر معظم انقلاب فرمودهاند سپاه کربلا را در شلمچه مشق کرد و هرکس عملیات کربلای پنج را فراموش کند نامش از انقلاب اسلامی قلم خواهد خورد؛ این همان نکتهای است که سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری در این یادواره به آن اشاره کرد. او نقش مؤثر "حاج قاسم" را وابسته به دوران دفاعمقدس دانست؛ دورانی که وابسته به عملیات کربلای پنج است. جوان 24 سالهای که قاسم سلیمانی نام داشت و در دوران دفاعمقدس فرمانده تیپ بود و با درایت و تدبیرش نقش تعیینکنندهای را برعهده داشت.
حجتالاسلام مرتضی عباسیان امامجماعت مسجد پنبهچی در گفتوگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم به هدف از برگزاری یادواره شهدای کربلای پنج اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این یادوارهها ادای دین به ساحت مقدس شهدا است. دوم ترویج و تبلیغ فرهنگ ایثار و شهادت است، چرا که شهادت آرزوی بلند هر شیعه آزاده است به قول شهید چمران وقتی در شیپور جنگ دمیده میشود مرد از نامرد تشخیص داده میشود.
وی افزود: جبهه معارض شیعه در طول تاریخ شیعه همواره در صدد تخریب و تضعیف این فرهنگ ناب و اصیل شیعه تلاشهای فراوانی کرده است و میکند. فرهنگی که از اولیای الهی برای ما به یادگار مانده و شاخص اصلی آن صحنه کربلا و وجود مبارک حضرت سیدالشهداء(ع) و یاران آن حضرت است و کربلا یکی از نمادها و عوامل بقای شیعه است که با پیروزی نهایی اسلام و فرجام زیبای تشیع گره خورده است؛ به طوری که یکی از آرزوهای منتظران ظهور است که در دعای عهد هر صبح زمزمه میکنند "اللهم اجعلنی من انصاره و اعوانه .... والمستشهدین بین یدیه" و آرزوی شهادت در پیشروی امام زمان(عج) است و از جمله زیباییهای تلفیق فرهنگ شهادت و انتظار رجعت شهیدان در عصر ظهور است.
عباسیان افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب در مورد عملیات غرور آفرین کربلای پنج فرمودند عملیات کربلای 5 لیلةالقدر و شب سرنوشت دفاع مقدس است و آثار و برکات این عملیات از همان سالهای اول در مسجد پنبهچی مشهود است. تقدیم شهدای گرانقدر از گروهی از نابترین و با اخلاصترین نمازگزاران و بسیجیان مسجد، روح تازهای از معنویت و فرهنگ شهادتطلبی را در بین جوانان دمید و عطر و بویش هماکنون نیز در این مسجد به مشام میرسد به طوری که تا امسال بدون وقفه و هر سال با شوری فزاینده این مراسم برگزار میشود و بحمدالله تعداد زیادی از دستاندرکاران برنامه، جوانان و نوجوانان مسجدند.
وی با بیان خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در این یادواره گفت: یادم نمیرود درست چند روز بعد از رسانهای شدن سخنرانی و خاطرهگویی خانم معصومهآباد نویسنده کتاب "من زندهام" در بیست و هشتمین یادواره شهدای کربلای پنج که در 26 دیماه سال 1393 برگزار شد، "حاج قاسم" یادداشتی نوشتند که پاسخ خانم معصومه آباد را در پیداشت.
«قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس درباره نویسنده کتاب "من زندهام" از بغداد یادداشتی نوشت:
«بسمه تعالی
خواهرم، مثل همان برادرهای اسیرت همه جا با تعصب مراقبت میکردم کسی عکس روی جلد کتابت را نبیند. و در تمام کتاب با ناراحتی و استرس بدنبال این بودم که آیا کسی به شما جسارت کرد؟
آخر مجبور شدم روی عکست را با کاغذ بچسبانم تا نامحرمی او را نبیند.
برادرت
بغداد
«سلیمانی»
امیدواریم که این گردهماییهای صمیمی برای کسب آموزههای نهادینهکردن فرهنگ جهاد و شهادت سطح گستردهتری به خود بگیرد و مردم هم بدانند خانوادههای معظم شهداء نسبت به این توجهات و قرار گرفتن در مسیری که به شهادت عزیزانشان منتهی شد، دغدغه دارند. واقعاً این روزها تأسف میخوریم که مادران و پدران شهداء را تنها بر سر مزار شهدا میبینیم.
یادآوری رزمندگی و سلحشوری رزمندگانی که جان خودشان را گذاشتند تا انقلاب اسلامی ماندگار بماند این روزها نباید آنقدر در مظلومیت به سر ببرند. خانوادههای امروز هم در تربیت فرزندان پیرو راه شهداء بکوشند؛ همچون مادران و پدرانی که فرزندانشان را طوری تربیتکردهاند که در راستای دفاع از حریم ولایت و دفاع از حرم حضرت زینب(س) و کربلای معلی به جمع مدافعان حرم پیوستند و نگذاشتند شیطان بزرگ به کلیدواژه ما توانستیم ولایت را از شیعیان بگیریم، دست یابد و همواره آنها را نسبت به تنها گذاشتن ولایت مأیوس کند.
انتهای پیام/