آخرین اخبار از معدن خبر‌ساز آلبلاغ / سازمان صنعت ‌هیچ اقدامی برای صدور «مجوز برداشت» نکرده است

آخرین اخبار از معدن خبر‌ساز آلبلاغ / سازمان صنعت ‌هیچ اقدامی برای صدور «مجوز برداشت» نکرده است

سرپرست اداره‌کل محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به صدور مجوز اکتشاف از معدن آلبلاغ توسط این سازمان گفت: تا کنون هیچ مجوزی از سوی صنعت٬ معدن و تجارت صادر نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد مهدی اله‌پور امروز در نشست خبری با اشاره به معدن آلبلاغ و با بیان اینکه مجوز پروانه اکتشاف این معدن از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر شده است٬ افزود: تا به این لحظه هیچگونه پروانه کشفی از سوی سازمان صمت برای این معدن صادر نشده لذا سازمان صمت موظف است اقدامات مطالعات اکتشاف و بهره‌برداری آن‌ را به طور جدی و هرچه سریع‌تر پیگیری کند چراکه  در حال حاضر وضعیت ذخیره معدنی به صورت دقیق مشخص نیست.

وی با تاکید بر اینکه مطابق قانون سازمان حفاظت محیط زیست هیچ‌گونه وظیفه‌ای برای حفاظت از ذخایر معدنی ندارد افزود: بر اساس قانون، حفاظت از ذخایر معدنی بر عهده سازمان صنعت معدن و تجارت است لذا در شرایط فعلی هر گونه از بین بردن فرصت اثرات ناخوشایندی را به همراه خواهد داشت و با توجه به شروع بارندگی ها و لغزش زمین شاید شاهد تشدید این خطرات نیز باشیم.

اله پور در ادامه این نشست با اشاره به مناسبت روز ملی هوای پاک با با بیان اینکه اقدام و عمل شعار سازمان حفاظت محیط زیست در جهت گرامیداشت روز ملی هوای پاک است اظهار داشت: هوای پاک یک حوزه میان بخشی است که نیازمند همراهی بسیاری از بخش ها و جامعه شهروندی می باشد.

وی با بیان اینکه عمده الودگی های شهرستان بجنورد در حوزه گرد و غبار به وجود آمده از کانون‌های گرد و غبار و صنایع آلاینده حریم شهر است افزود: در سال جاری به دلیل شرایط نزولات جوی بهتر نسبت به سال گذشته شاهد گرد و غبار کمتر در سطح استان هستیم به طوری که در سال 97 تنها 3 روز برای تمامی گروه‌ها روز ناسالم شناخته شد و این در حالی است که در سال جاری تاکنون روز ناسالم برای تمامی گروه ها نداشتیم.

سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه فقط 3 روز آن هم برای گروه‌های حساس شامل کودکان، نوزادان، مادران با شرایط خاص، افراد مسن و افرادی که دارای بیماری‌های قلبی و عروقی و مشکلات تنفسی هستند روز ناسالم شناخته شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه در سال 97 کاهش چشمگیری داشته است.

وی از تشکیل ستاد استانی مقابله با پدیده گرد و غبار در خراسان شمالی خبر داد و بیان داشت: ستاد استانی مقابله با پدیده گرد و غبار با هدف شناسایی و رصد کانون های فعال ریزگرد و گرد و غبار در استان تشکیل خواهد که در این ستاد مطابق قانون هوای پاک و آیین نامه های آن و همچنین دستورالعمل های مقابله با پدیده گردوغبار عمل خواهیم کرد.

اله پور در ادامه با اشاره به اینکه در خراسان‌شمالی 15 هزار هکتار کانون تولیدی ریزگرد و فرسایش بادی داریم تصریح کرد: عمده دلایل ایجاد کانون‌های ریزگرد و گرد و غبار در استان شامل عدم وجود آب در بافت خاک، عدم بارش‌های مناسب و همچنین خشکسالی های پی‌درپی است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسان‌شمالی با اشاره به نقل قول های مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر کاهش جمعیت حیات وحش در استان نسبت به سال گذشته اذعان داشت: سرشماری و برآورد جمعیت حیات وحش یک بحث تخصصی است که به دلیل تغییر زیستگاه نمی توان نقطه ثابتی برای سرشماری آن‌ها قائل شد لذا حوزه سرشماری حیات وحش گستره وسیعی دارد.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از دلایل و عوامل سبب دیده شدن و یا دیده نشدن حیات وحش در سرشماری دخیل هستند گفت: در سرشماری و برآورد جمعیت حیات وحش که در منطقه ساریگل و سالوک استان رخ داد شاهد کاهش جمعیت حیات وحش بودیم اما نمی‌توان آن را به کل جمعیت حیات وحش تعمیم داد.

اله پور از وجود 15 واحد صنعتی در استان که در زمره صنایع آلاینده به شمار می‌روند خبر داد و گفت: قطعاً با مدیران این واحدهای صنعتی به بحث و تبادل خواهیم نشست چراکه آنها موظف هستند بر اساس قانون حفاظت خاک و قانون هوای پاک نسبت به رفع آلایندگی و یا بهبود وضعیت موجود در مدت قانونی تعیین شده اقدام کنند.

انتهای پیام/312/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon