استارت آپ‌ها در کارآفرینی و ایجاد اشتغال استان ایلام نقش آفرینند

استارت آپ‌ها در کارآفرینی و ایجاد اشتغال استان ایلام نقش آفرینند

یکی از عوامل بهبود وضعیت اشتغال در شرایط کنونی، استفاده از ظرفیت از شرکت‌های دانش بنیان، کارآفرین و در صدر آن‌ها اهمیت دادن به راه اندازی و توسعه استارت آپ‌ها است، این مهم کارآفرینی و ایجاد اشتغال ایلام را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزری تسنیم از ایلام؛ در سال‌های اخیر در کشور در سخرانی‌های مسئولان و همچنین محافل اقتصادی یکی از کلمات پرکاربرد نقش استارت آپ‌ها در اقتصاد و اشتغال است، به‌طوری که به‌جز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دکتر ستاری که مسئول تسهیل کارها در این حوزه است روسای قوا و مقام معطم رهبری نیز در دیدارهای خود به نقش استارت آپ‌ها و تاثیر ان در قشر جوان و تحصیل کرده کشور تاکید خاصی دارند. اشتغال در هر جامعه‌ای نیاز اقتصادی، پیشرفت و توسعه آن جامعه به حساب می‌آید و همین امر دلیلی بر پاگرفتن استارت‌آپها در اقتصاد کشورهاست. استارت آپ دیگر کلمه جدیدی در اقتصاد ایران نیست و کم کم تمام آحاد جامعه نیز با آن آشنا شده‌اند به‌طوری که در تمامی استان‌های کشور پارک‌های علم و فناوریی و شتاب دهندها در حال شکل‌گیری است و بعضی از این ستارت‌آپ‌ها دیگر یک شرکت کوچک نیستند و بعضی از آنها تنه به تنه  شرکت‌های بزرگ کشور می‌زنند. استان ایلام نیز از این قافله بی بهره نبوده است.

به گفته رضا یگانه، مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه ایلام، مرکز رشد دانشگاه ایلام، از سال 90 تاکنون 128 طرح دریافت کرده است که از این تعداد 39 طرح پذیرفته شده که از بین 39 طرح 11 طرح خروج موفق و 12 مورد خروج ناموفق داشته و در حال حاضر 19 واحد فعال در مرکز رشد دانشگاه ایلام مستقر شده است.

اضافه کرد: در حال حاضر واحد‌های مستقر در مرکز، در زمینه‌های گیاهان دارویی، برق، مکانیک، بیوگاز، سنگ های قیمتی، پزشکی، فعالیت می‌کنند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه ایلام گفت: در یک سال گذشته تقریبا 15 واحد فناور در مرکز رشد پذیرش شده است، که 3 واحد فناور از مرحله پیش رشد به رشد ارتقا پیدا کرده است.

کارشناسان معتقدند پیشرفت علم و کاربرد آن در زندگی اجتماعی در دنیای امروزی به جایی رسیده است که اقتصاد جامعه را مبتنی بر دانش کرده است. کسب و کارهای نوپا موجب تحول در عرصه علم و دانش و کشف یافته‌ها و نتایج جدید اقتصادی شده است. ایران به عنوان کشوری جوان و دارای امکانات به روز تکنولوژی، محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری و تولد استارتاپ است. استارتاپ‌ها نقش مهمی در کسب و کار و اقتصاد دارند و در پی راهی هستند تا محصولات یا خدمات نوآورانه خود را معرفی و از آن راه به سود برسند.

آمار نشان می‌دهد ایرانیان نیز سهم قابل توجهی از تولید علم در جهان را به خود اختصاص داده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد سرمایه انسانی کشور ما شایستگی تولید دانش را داشته است. استارتاپ‌ها کارهای مختلفی انجام می‌دهند؛ ارائه خدمات از مهمترین نقش‌های خدماتی آنها در کشور بوده که نشان از اهمیت آن در اقتصاد کشور است.

محمدعلی اکبری در آیین اختتامیه نخستین استارت آب ویکند مددجویان دانش‌آموخته کمیته امداد استان ایلام که در محل سالن آمفی‌تئاتر هتل زاگرس برگزار شد بیان کرد: زمانی بود که ما برای برگزاری یک استارت آپ یا رویداد کارآفرینی در سطح استان تردید داشتیم و با مشکلات زیادی مواجه بودیم اما اکنون خوشبختانه هم‌اکنون برخی دستگاه‌ها همچون کمیته امداد خود به‌صورت مستقل استارت آب برگزار می‌کنند که قابل‌تحسین است.

وی تصریح کرد: وقتی کمیته امداد خود متولی برگزاری استارت آب می‌شود ارزش این کار صدچندان استارت آبی است که توسط سازمان‌های متولی آن برگزار می‌شود و این کار نویدبخش علمی شدن سازوکارهای ایجاد اشتغال است.

وی بابیان اینکه برگزاری استارت آب‌ها در ایلام را ابتدا با ایده پردازی آغاز کرده‌ایم گفت: بعد از گذشته چند سال و تجربیات مفید در این زمینه، استارت آپ‌ها در ایلام به مرحله پول‌سازی رسیده‌اند.

رئیس دانشگاه ایلام با عنوان اینکه کمیته امداد از دستگاه‌هایی است که در برگزاری رویدادهای کارآفرینی بسیار موفق بوده است گفت: برنامه‌ریزی برای برگزاری استارت آپ منطقه‌ای توسط این نهاد با حضور استان‌های غرب کشور در آینده نوید بسیار خوبی برای استارت آپ در ایلام خواهد بود.

علی‌اکبری با عنوان اینکه دنیای امروز دنیای رقابت است گفت: چنانچه خواستار توسعه و پیشرفت در کشورمان هستیم چاره‌ای جز این نداریم که وارد دنیای رقابت شویم.

انتهای پیام/891/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon