گزارش کامل تسنیم از مجمع عمومی کمیته ملی المپیک/ از اعتراض دبیر تا دفاع هیئت اجرایی
چهل و هفتمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک با حضور وزیر ورزش و جوانان و اعضای مجمع برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، چهل و هفتمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک صبح امروز دوشنبه 30 دی ماه در سالن استاد فارسی آکادمی ملی المپیک با حضور مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، رضا صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک و اعضای مجمع آغاز شد. سلطانیفر و صالحیامیری پیش از حضور در مجمع در سالن خبرنگاران حاضر شدند.
الهه احمدی و یوسف کرمی 2 ورزشکاری بودند که در جلسه مجمع حاضر شدند اما قاسم رضایی، مهدی کامرانی، زهرا نعمتی و علیداد ساوه شمشکی 4 ورزشکاری بودند که در این جلسه حاضر نشدند. پیمان فخری و مهرو کمرانی به عنوان نماینده داوران و مربیان و نساجی مازندران و آرارات به عنوان نماینده باشگاهها در این مجمع حضور داشتند. نصرالله سجادی، اصغر رحیمی، مهین فرهادیزاد و فریبا محمدیان نیز کارشناسان خبره در مجمع عمومی بودند. نصرالله سجادی در جلسه شورای امنیت است و برنامه سخنرانی دکتر سجادی به انتهای برنامه منتقل خواهد شد.
علیرضا پاکدل که به دلیل همراهی تیم ملی هندبال در مسابقات قهرمانی آسیا در کویت حضور دارد در این مجمع غایب است و محمدرضا رجبی، دبیر فدراسیون هندبال حضور دارد. از فدراسیون فوتبال هم ابراهیم شکوری به جای بهاروند در مجمع حضور دارد.
8 فدراسیون با سرپرست اداره میشوند که در این مجمع سرپرستان آنها یا نمایندگان آنها حضور دارند. اسامی این هشت فدراسیون به شرح زیر است: احمد گواری سرپرست همگانی، احمد نامنی سرپرست تنیس، بهنام حبیبزاده سرپرست تنیس روی میز، ایرج عرب سرپرست دوومیدانی، حیدر بهاروند سرپرست فوتبال، مهرزاد خلیلیان سرپرست پزشکی ورزشی، شهرام عظیمی سرپرست فدراسیون ورزشهای رزمی.
در ابتدای مجمع کلیپی در خصوص سپهبد شهید قاسم سلیمانی پخش شد.
کیکاووس سعیدی، دبیر کل کمیته ملی المپیک در این مجمع ضمن گرامیداشت یاد شهید سلیمانی و ابومهندس و تسلیت به مناسبت حادثه هواپیمای اوکراینی و خیر مقدم به اعضای مجمع و مهمانان اظهار داشت: چهل و هفتمین مجمع کمیته را آغاز میکنیم. گزارش مبسوطی از گزارش عملکرد کمیته طی دو سال گذشته به صورت تصویری ارائه میشود. از زمان حضور صالحیامیری در راس کمیته ملی المپیک و در پرتو وفاق و همدلی بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، تحولات بنیادی و ساختاری و عملکردی خوبی صورت گرفته است.
سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک در چهل و هفتمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک اظهار داشت: به تک تک عزیزان حاضر خیر مقدم عرض میکنم. شما انسانهای با فضیلت را تکریم و از زحمات شما تشکر میکنم. سهم ما در موفقیتها بسیار ناچیز و اندک است. طی دو سال گذشته نیمی از راه را با هم طی کردیم و در این مسیر با فراز و فرودها و پیروزی و شکستهای زیادی رو به رو شدیم ولی مسیر را گم نکردیم و باور داریم. چون یک حرکت جمعی بود راه گم نشد و اگر هر کسی راه جداگانه داشته باشد دچار انشقاق میشویم. در این مسیر کسی بر دیگری پیشی نگرفت.
وی تاکید کرد: اصولی را راهنمای خود قرار دادیم و آن را مبنای باورهای خود قرار داریم. اخلاق و مسئولیتپذیری را سرلوحه قرار دادیم. مدیریت جمعی مبنای تصمیم قرار گرفت و از تصمیمات شخصی و سیاسی خودداری کردیم. گفتوگو را مبنا قرار دادیم. شفاف سازی را سرلوحه خود قرار دادیم. اگر موفقیتی است مربوط به همکارانم در کمیته، وزرات ورزش، فدراسیون و کمیته پارالمپیک و... است و اگر مشکلی بوده شخصا مسئول هستم و پاسخگو خواهم بود.
صالحیامیری گفت: ورزش در ایران یک نهاد و ساختار آن فراتر از وزارت است و مجموعههای ورزش نهاد ورزش را تشکیل میدهد. مدیران، کارکنان و همکاران در هیئت اجرایی، وزیر و معاونان و همکاران وزارت ورزش و کمیته پارالمپیک، فدراسیون و ورزشکاران وابسته و دلبسته به هم هستند و صعود به قله موفقیت در گرو همدلی است. حفظ کرامت پیشکسوتان و مصدومان و ... را سرلوحه خود قرار دادیم و با نصب پلاک سعی کردیم که نام آنها را در جامعه زنده نگه داریم. کمیسیونهای 17 گانه به عنوان کانونهای همفکری در کنار ما قرار گرفتند.
وی افزود: دمیدن روح فرهنگ را به عنوان یک استراتژی تعریف کردیم. افکار عمومی و رسانهها را در کنار خود دیدیم و در هر فرصتی به مردم گزارش دادیم. اصحاب رسانه را رکن چهارم ورزش میدانیم.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: آکادمی ملی المپیک را با تمام ظرفیت در اختیار فدراسیونها قرار دادیم و خوابگاه با ظرفیت 300 نفر در حال بازسازی است و پذیرایی از قهرمانان را وظیفه خود میدانیم. منابع و بودجه کمیته را از 43 میلیارد در سال 96 با تخصیص 38 درصد به 94 میلیارد و تخصیص صددرصدی در سال 98 رساندیم.
وی تصریح کرد: تاریخ شفاهی ورزش را تدوین و موزه ورزش را راهاندازی کردیم. دیپلماسی ورزشی با هدف کاهش تهدیدها مورد توجه قرار گرفت. شورای راهبردی به عنوان ترسیم کننده راه کمیته ملی المپیک فعال شده است.
صالحیامیری گفت: از 25 دی ماه 96 تا امروز باور قلبی دارم تنها راه توسعه ورزش همدلی و وفاق با وزارت ورزش و همدلی با فدراسیونهای 53 گانه و همدلی با کمیته پارالمپیک است و با این باور از حاشیهها پرهیز کردیم و آن را سمی مهلک میدانیم. وزیر ورزش را محور ورزش میدانم و بدانیم منابع وفاق صدها برابر بیشتر از انشقاق است. مشکلات شما را مشکل خود و موفقیت شما را موفقیت خود میدانیم و از این منظر از نتیجه گرایی صرف پرهیز میکنیم. هرگز فراموش نکردیم و نمیکنیم که همه ما مدیون خون صدها هزار شهید و ایثارگر و کسانی هستیم که امنیت و شرف هویت خود را از آنها داریم.
با توجه به اینکه کیکاووس سعیدی در این مدت خزانهدار کمیته ملی المپیک بوده است، گزارش مالی در مجمع توسط سعیدی ارائه شد. در ادامه حسابرس کمیته ملی المپیک گزارش خود را به اعضای مجمع ارائه داد.
علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی در مجمع با اعتراض به بودجه اختصاص یافته به کشتی در کمیته گفت: کشتی از بودجه سال 95، 5 میلیارد تومان بوده است. امروز در بودجه 98 تنها 2 میلیارد تومان به کشتی میدهید. واقعا کشتی را دریابید. من دنبال آمدن به هیئت اجرایی نیستم و همین دوستان بمانند. اما نباید کسانی که در هیئت اجرایی هستند دنبال بودجه فدراسیون خودش باشد. میخواهم عدالت در توزیع بودجه رعایت شود. آقایان هیئت اجرایی عدالت را در توزیع بودجه در سال 98 لحاظ نکرد. رشته کاراته و وزنه برداری و ... فرقی ندارد اما با دو میلیارد کمیته میتوان کاری کرد؟ یک فدراسیون ممکن است بدون بدهی باشد ولی یک فدراسیون 60 میلیارد بدهی دارد.
صالحیامیری در جواب اعتراض دبیر گفت: تذکر دبیر را وارد میدانم و باید شاخص و مبنا برای توزیع بودجه داشته باشیم و در جلسه سلطانیفر با فدراسیونها شاخصها را بیان میکنم. شهادت میدهم این بودجه برای کشتی کافی نیست. بقیه فدراسیونها هم حق دارند. ما مسئول همه بودجه فدراسیونها نیستیم فقط بودجه المپیک را باید تامین کنیم. پیروزی کشتی پیروزی من و سلطانیفر و خسروی وفا و .. است برای من هیچ کسی فرقی ندارد و اگر غیر از این باشد بی عدالتی است. شعبانیبهار رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان نسبت به بودجه اعتراض دارد و نسبت به هزینههای آن بودجهاش کم است. برای من میراسماعیلی و طباطبایی و ... فرقی ندارد. اگر مورد بودجه فدراسیونها مورد خاصی هست و میگویید کم و زیاد شده است، ذهنیت خود شماست. صراحتا میگویم اولویت اصلی ما کشتی است به دلیل جایگاه کشتی ایران در المپیک.
مهدی علینژاد در مجمع کمیته ملی المپیک گفت: صحبتهای من به عنوان رئیس فدراسیون ووشو و عضو مجمع است. کمیته ملی المپیک 100 درصد اعتبارات فدراسیونها را پرداخت کرده است که اتفاق خوبی است و باید تشکر کنم.
فضلالله باقرزاده، نایب رئیس کمیته ملی المپیک نیز خطاب به دبیر گفت: قبلا فکر میکردم در کمیته ملی المپیک خیلی پول وجود دارد و حق ما خورده میشود. اما زمانی که وارد هیئت اجرایی شدم دیدیم که اعتبارات بالا نیست. الان هم سقف 2 میلیارد گذاشتیم. الان هم همه شماها به کمیته ملی المپیک بیایید میبینید اعتبارات کمیته ملی المپیک مقابل هزینههای فدراسیونها از جمله کشتی هیچ است. وقتی میگویند 23 میلیارد بودجه است و باید بین 53 فدراسیون تقسیم کنیم شما بگویید چگونه باید این اعتبارات تقسیم شود. ما هم داریم دست و پنجه نرم میکنیم.
او ادامه داد: کار صالحیامیری و سلطانی فر خیلی سخت است باید به مجلس بروند و توجیه کنند که هر چه پول به ورزش بدهند کم است چون هزینهها زیاد است.
باقرزاده در ادامه گفت: تکواندو و کشتی نسبت به سایر فدراسیونها بودجه بیشتری دارند و آقای دبیر هرچند شما افتخار ما هستید اما همه ما داریم با این وضعیت دست و پنجه نرم میکنیم.
وی افزود: شرایط گرفتن بودجه از سوی مسولان ارشد ورزشی بسیار سخت است و باید در دولت و مجلس چانه زنی کنند.
علیپور، عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک گفت: باید 10 تا 15 فدراسیون را کاندیدا کنیم و به آنها بودجه بهتری بدهیم تا در دنیا نتیجه بگیریند و این همه جای دنیا وجود دارد ولی وقتی بودجه بین 4-5 فدراسیون توزیع شود بودجه سایر فدراسیونها مانند قبل باقی میماند. ما فدراسیونی داشتیم که 25 میلیون تومان بودجه گرفته است.
وی در واکنش به صحبت علیرضا دبیر در خصوص اینکه عدالت در بودجه 98 رعایت نشده است، گفت: اگر جمع اجازه دهد آقای دبیر! شما تشریف بیارید بالا جای ما بنشینید و اعتبار این فدراسیونهایی که عضو هیئت اجرایی هستند را ببینید. ما کار ملی میکنیم و از حق همه دفاع میکنیم. کار ما برای همه فدراسیونها است و امیدوارم در المپیک موفقیتهای خوبی نصیب ورزش شود.
مجید کیهانی، عضو هیئت اجرایی کمیته با تشکر از علیرضا دبیر گفت: آقای دبیر! صحبتهای شما منطقی است اما تلاش ما پیش بردن برنامهها به سمت عدالت محوری است، ما هر ٥٣ فدراسیون را دیدم و سعی داشتیم همه فدراسیونها کنار هم باشند.
وی تاکید کرد: به عنوان عضو هیئت اجرایی هرگز فدراسیونهای خود را به صورت خاص ندیدیم. با این حال هر پیشنهادی دارید مطرح کنید چون موظف هستیم از فدراسیونها حمایت کنیم.
سیدرضا صالحیامیری در پاسخ به سوال علی مرادی در خصوص خزانهدار کمیته ملی المپیک تاکید کرد: در اساسنامه خزانهدار و ذی حساب یک فرد است. خزانهداری کل میگوید ذیحساب را آنها و خزانه دار را کمیته معرفی کند. از طرف خزانهداری، ذیحساب خانم نصیری است و به اکرمی پیشنهاد کردم که وی خزانهدار هم باشد و قبول کردند. قرار شد حکم خزانه داری خانم نصیری را خودمان در کمیته بزنیم و فعالیت وی طبق روال قبلی طی شود.
صالحیامیری گفت: 5 هزار متر زمین در اشرفی اصفهانی داریم. شهرداری آن را گرفته است، ما گفتیم زمین برای ماست اما گفتند که 2 سال قبل فسخ شده و کلا از دست ما خارج شده است. با حناچی صحبت کردم قرار شد زمین برگردد. با مدیران ذیربط صحبت کردیم تا زمین برگردد. ما نمیدانیم زمین کی برمی گردد اما می خواهیم از اعضای مجمع وکالت بگیریم اگر زمین احیا شد، شما به هیئت اجرایی اجازه دهید این کارها را پیش ببرد.
وی در این نشست تاکید کرد: هر کسی روی صندلی ریاست وزارت مینشیند باید محور ورزش باشد. در ورزش باید تک صدایی باشد و هر کسی جای سلطانیفر بنشیند همین را میگویم. خیلیها میگویند این حرف من به خاطر رفاقت با وزیر است، اما حرف من استدلال منطقی دارد. اگر بنا به مناقشه در این جایگاه باشد روی این صندلی نخواهم نشست.
در این مجمع، محسن رضوانی به عوان عضو جدید هیئت اجرایی انتخاب شد و فدراسیون نجات غریق به عنوان عضو جدید مجمع انتخاب شد.
در مجمع نیز قرار شد با پیشنهاد صالحیامیری از زحمات شاهرخ شهنازی به عنوان دبیرکل سابق کمیته تقدیر شود که با موافقت اعضای مجمع همراه بود.
انتهای پیام/