ارزیابی لاوروف از نتیجه کنفرانس لیبی در برلین و نقش روسیه

ارزیابی لاوروف از نتیجه کنفرانس لیبی در برلین و نقش روسیه

کفیل وزیر خارجه روسیه در پایان کنفرانس برلین درباره لیبی با اشاره به اینکه کشورش از ابتدا در فراهم سازی مقدمات و نتیجه مثبت آن نقش مهمی داشته، دیدگاه طرفین درگیر در لیبی درباره توصیه‌های سند نهایی این کنفرانس را مهم دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو امروز نوشت: "سرگئی لاوروف" کفیل وزیر امور خارجه روسیه در پایان کنفرانس بین المللی درباره لیبی که روز یکشنبه در برلین برگزار شد، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که روسیه از همان ابتدا در فراهم سازی مقدمات برگزاری این نشست مشارکت داشت و طرفین درگیری در لیبی به اصرار مسکو به این کنفرانس بین المللی دعوت شدند.

لاوروف همچنین به اشاره به اینکه به ابتکارعمل روسیه ، دایره شرکت کنندگان در میان همسایگان لیبی گسترش یافت ، تأکید کرد که تضمین منافع این کشورها برای پایداری هرگونه توافق در لیبی بسیار با اهمیت است.

محتوای سند نهایی مورد توافق در کنفرانس برلین

به گفته وی، کنفرانس برلین حدود پنج ساعت به طول انجامید و پیش از آن نیز حدود چهار ماه برای آماده سازی آن تلاش شد که شامل پنج دوره رایزنی‌های مقدماتی و مشاورتی در سطح مقامات ارشد کشورها انجام گرفت تا در نهایت یک سند نهایی کاملاً مفصل مورد توافق قرار گرفت، که شامل توصیه‌ها و پیشنهادهایی برای فایق آمدن بر بحران لیبی است.

لاوروف ادامه داد: «در این سند بخشی مربوط به تلاش‌ها در عرصه امنیتی است، "از جمله تلاش برای برقراری آتش بس پایدار"، همچنین بخشی هم به روند سیاسی، حل مشکلات اقتصادی لیبی با در نظر گرفتن لزوم اطمینان یافتن از دسترسی همه طرفین درگیر در این کشور، اعم از همه گروه‌های نژادی، قومی و سیاسی به منابع طبیعی اختصاص دارد. بخشی از این سند هم برای حل مشکلات بشردوستانه ، احترام به حقوق بشر و بخشی برای حمایت از این فرآیندها در تمامی زمینه‌ها توسط جامعه بین المللی تحت نظارت سازمان ملل است.»

کفیل وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت که کمیته نظامی نیز در لیبی تحت نظارت سازمان ملل تشکیل می شود تا اقدامات اعتماد سازی بین طرفین درگیر را توسعه دهد تا آتش بس در لیبی جنبه پایدار پیدا کند که البته این کار آسانی نخواهد بود.  

تأکید روسیه بر نقش سازمان ملل در حل و فصل اوضاع لیبی

سرگئی لاوروف یادآور شد که سند نهایی کنفرانس بین المللی درباره حل و فصل اوضاع لیبی به گونه‌ای مورد توافق قرار گرفته که توصیه‌ها و پیشنهادات مطرح شده در آن باید از سوی طرفین لیبیایی مورد تایید قرار بگیرد و آنها باید قبل از اینکه بررسی این سند در شورای امنیت سازمان ملل متحد نظر دیدگاه خود در این زمینه را اعلام کنند.

وی بر تاکید بر نقش شورای امنیت سازمان ملل که سند نهایی برای بررسی و ارزیابی به آن ارسال می شود، گفت: «ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه موضع ما در این رابطه را تشریح و تأکید کرده است که قبل از بررسی این توصیه‌ها در شورای امنیت، مطمئناً نظر لیبیایی‌ها در این باره نیز در نظر گرفته خواهد شد و قبل از آنکه شورای امنیت بتواند کار به روی این سند را آغاز کند، دیدگاه طرفین درگیر در لیبی باید به روشنی مشخص شود.»

وجود اختلافات زیاد بین طرفین درگیری‌ها در لیبی

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآور شد که این کشور نتیجه کنفرانس لیبی را مثبت ارزیابی می‌کند، ولی اختلاف برخورد طرفین درگیری همچنان ادامه دارد. وی گفت: «به طور کلی، ما کنفرانس برلین را بسیار مفید می دانیم، البته واضح است که لیبیایی‌ها در نهایت تصمیم گیرنده هستند و در این بین واضح است که هنوز یک گفت‌وگوی پایدار و جدی بین آنها حاصل نشده و اختلاف نظرات بسیار زیادی بین آنها وجود دارد.»

کنفرانس بین المللی لیبی در بالاترین سطح روز یکشنبه دربرلین،  پایتخت آلمان با شرکت حداقل 10 رئیس جمهور و مقامات بلندپایه کشورهای جهان، از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و البته "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد برگزار شد.

خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی و "فایز سراج" رئیس دولت وفاق ملی نیز در برلین حضور داشتند

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon