خسارتهای سنگینی که شهرداریهای کشور با پاشیدن "نمک" در معابر بهبار میآورند!
استفاده از "نمک" برای پاکسازی معابر در هنگام بارش برف و یخزدگی بیشتر به دلیل ارزان بودن این ماده است و همین امر باعث شده که شهرداریهای کشورمان برای خلاص کردن خود از مسئولیت پاکسازی معابر عمومی، به نمک با تمام عوارض بعدی آن متوسل شوند!
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ در فصل سرما و در هنگام بارش برف، احتمال یخ زدگی معابر و خیابانهای اصلی و فرعی به شدت افزایش مییابد؛ این امر منجر به مختل شدن رفت و آمد شهروندان و خودروها میشود و عملاً تردد را مشکل میکند.
بسیاری از شهرداریهای کلانشهرهای کشورمان در هنگام بارش برف و یخزدگی معابر برای سهولت تردد خودروها و شهروندان، اقدام به پاشیدن ترکیب "نمک و شن" بر روی سطح معابر عمومی، خیابانهای اصلی و فرعی میکنند.
استفاده از نمک بیشتر به دلیل ارزان بودن این ماده است و همین امر باعث شده که شهرداریهای کشورمان از جمله در تهران برای خلاص کردن خود از مسئولیت پاکسازی معابر عمومی، به نمک با تمام عوارض بعدی آن متوسل شوند!
آب در دمای صفر درجه یخ میزند اما نمک مانع از توانایی مولکولهای آب در شکلگیری بلورهای یخ جامد میشود و عمل یخ زدگی را به تاخیر میاندازد.
در وهله نخست این عمل شاید برای تسریع در عبور و مرور مفید باشد اما پیامدهای ناگواری را برای محیط زیست، خاک و سطح خیابانها دارد و باعث خسارتهای قابل توجهی میشود.
وبسایت "esquire" در گزارشی به خسارت های وارد شده به محیط زیست به علت پاشیدن نمک بر روی سطوح یخ زده اشاره میکند.
به گزارش این وبسایت، یکی از خسارتهای پاشیدن نمک بر روی یخ، آسیب جدی به گیاهان و درختان است؛ نمک موجود بر روی سطح با ترکیب شدن در روانآب ها به سمت گیاهان و درختان حرکت میکند؛ این عمل باعث عدم جذب مواد معدنی و رطوبت توسط گیاهان و درختان و خشک شدن آنها میشود.
از دیگر معایب استفاده از نمک برای جلوگیری از یخ زدگی، شور شدن خاک و از بین رفتن املاح آن میشود؛ این آسیب باعث کاهش فواید خاکها میشود و بهرهوری خاک برای کاشت درختان و گیاهان را از بین میبرد.
علاوه بر خاک و گیاهان، حیوانات نیز از این عمل، دچار خسارت میشوند؛ نمک و شن موجود بر روی سطوح باعث سوختگی پای حیوانات بهنگام راه رفتن میشود؛ با وارد شدن ذرات نمک و شن به پای حیوانات، جراحتهایی بر آنان وارد میشود که آزار و اذیت حیوان را به همراه دارد.
در این گزارش علاوه بر خسارتهای زیستمحیطی به طبیعت و حیوانات، خسارتهای وارد شده به سطح خیابانها و تایر خودروها نیز ذکر شده است؛ نمک و شن موجود بر روی سطوح، بهنگام تردد خودروها بر سطح زمین فشرده شده و باعث تَرک و متلاشی شدن آسفالت میشود.
همچنین تایر خودروها به علت اصطحکاک با ذرات نمک و شن به هنگام تردد، دچار آسیبدیدگی و خوردگی میشوند.
با وجود آسیب های بسیاری که استفاده از شن و نمک در هنگام یخزدگی برای محیط زیست، خاک و وسایل نقلیه دارد اما متاسفانه هنوز در کشورمان از این روش قدیمی استفاده میشود؛ باقی مانده شن و نمک اضافی بر سطوح خیابانها و معابر تا مدتهای بسیاری منجر به خسارتهای قابل توجهی میشود که باید از آن جلوگیری کرد.
در گزارشهای بعدی به تجربیات کشورهای مختلف برای پاکسازی معابر در هنگام بارش برف و یخزدگی خواهیم پرداخت.
انتهای پیام/