تعداد متوفیان ناشی از تصادفات در استان مرکزی ۳ درصد کاهش یافت
رئیس پلیس راه استان مرکزی گفت: طبق آمار ۹ ماهه امسال در بحث فقره فوتی ۳ درصد افزایش داریم اما تعداد متوفیان ۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سرهنگ ایرج کهریزی ظهر امروز در جلسه کمیسیون اجرایی آییننامه مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی استان با اشاره به آمار فوتیهای ناشی از سوانح رانندگی استان در 9 ماهه امسال گفت: در بحث فقره فوتی 3 درصد افزایش داریم اما تعداد متوفیان 3 درصد کاهش را نشان میدهد، تصادفات جرحی هم 12 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: براساس کاربری نوع راه، 26 درصد تصادفات در محورهای اصلی، 24 درصد در آزادراه ، 19 درصد در بزرگراه و 31 درصد در محورهای فرعی و روستایی بوده است.
رئیس پلیس راه استان مرکزی تصریح کرد: براساس نوع وسیله نقلیه، انواع سواری 63 درصد، کامیون و تریلر 16 درصد، انواع وانت 11 درصد، موتور سیکلت 8 درصد، اتوبوس یک درصد، عابر پیاده یک درصد تصادفات را به خود اختصاص دادهاند.
کهریزی بیان کرد: سواری پراید با 17 درصد بیشترین آمار تصادفات استان را به خود اختصاص داده، انواع سواری 16 درصد، انواع کامیون 16 درصد و انواع وانت 11 درصد تصادفات را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: محورهای پرتصادف استان در 9 ماهه امسال، آزادراه ساوه-تهران با 43 نفر، آزادراه ساوه-همدان با 38 نفر، محور قدیم ساوه-تهران 32 نفر، محور کنارگذر شمالی با 19 نفر، محور قدیم ساوه-همدان با 16 نفر، اراک-قم 16 نفر و ازنا با 13 نفر بودهاند.
رئیس پلیس راه استان مرکزی عنوان کرد: تصادفات ناشی از واژگونیها 45 درصد، وسیله با وسیله 38 درصد، وسیله با موتور سیکلت 9 درصد و وسیله با عابر پیاده 8 درصد تصادفات استان را به خود اختصاص دادهاند.
کهریزی افزود: عدم توجه به جلو به طور عمده ناشی از خستگی و خوابآلودگی 63 درصد، انحراف و تجاوز به چپ 19 درصد، تخطی از سرعت مطمئنه 6 درصد و عدم رعایت حق تقدم عبور 4 درصد و تغییر مسیر ناگهانی 2 درصد عوامل موثر در تصادفات استان هستند.
وی تصریح کرد: فوت در صحنه 62 درصد و در بیمارستان 38 درصد بوده و متوفیان مذکر 73 درصد و مونث 27 درصد متوفیان ناشی از تصادفات استان را تشکیل میدهند.
رئیس پلیس راه استان مرکزی بیان کرد: تعداد سرنشینان متوفی 43 درصد، رانندگان 41 درصد، راکب و ترکنشین 9 درصد، عابر پیاده 7 درصد در تصادفات مقصر بودهاند.
کهریزی با اشاره به پلاک خودروی مقصر در تصادفات استان گفت: پلاک غیربومی استان، 65 درصد و پلاک بومی 35 درصد در تصادفات استان نقش داشتهاند.
وی ادامه داد: براساس ساعات وقوع تصادف هم، ساعت 24 تا 4 صبح 10 درصد، 4 صبح تا 8 صبح 14 درصد، 8 صبح تا 12 ظهر 12 درصد، 12 تا 16 بعد از ظهر 22 درصد، و ساعت 16 تا 20 23 درصد تصادفات را به خود اختصاص میدهند.
رئیس پلیس راه استان مرکزی عنوان کرد: در بحث ترددها هم 4 درصد در کل ترددها نسبت به سال گذشته رشد داشتیم، یعنی میزان ترددها از 165 میلیون در سال گذشته به 172 میلیون در سال 98 رسیده است.
کهریزی افزود: تردد سواریها 3 درصد و تردد خودروهای سنگین 6 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی با اشاره به عوامل بالا بودن تصادفات در آزادراه ساوه-تهران تصریح کرد: بالا بودن آمار تصادفات در آزادراه ساوه-تهران به سبب نبود دوربین کافی، خستگی و خوابآلودگی و همچنین تردد وسایل نقلیه سنگین است.
رئیس پلیس راه استان مرکزی بیان کرد: راهداری اقدامات خوبی را برای کاهش تصادفات در این محور آغاز کرده که از جمله آن به روشنایی 20 کیلومتر انتهایی این محور میتوان اشاره کرد.
کهریزی ادامه داد: دوربینها اگر فعال شود بسیار تاثیرگذار است، شرکت ارتباطات هیچ کمکی در این زمینه نداشته درحالی که میتواند با پیامکهای هشداری در کاهش سوانح کمککننده باشد.
وی عنوان کرد: بیشتر تصادفات در آزادراه ساوه-تهران از کیلومتر 60 به سمت انتهای محور در کیلومترهای 73، 74 و 75 اتفاق میافتد که هموار بودن محور در این مقطع یکی از عوامل بوده چراکه سبب خوابآلودگی میشود.
رئیس پلیس راه استان مرکزی افزود: سال 94 تعداد فوتیهای استان در آزادراه ساوه-تهران 42 نفر بود اما با نصب دوربینها در سال 95 حدود 16 تا 17 نفر کاهش فوتی داشتیم اما از زمانی که این دوربینها غیرفعال شدهاند آمار تصادفات در این محور هم افزایش یافته است، بنابراین نقش دوربینها در کاهش تصادفات نقش بیبدیلی است.
ظرفیت امداد هوایی برای کاهش تلفات جادهای در استان مرکزی مورد توجه قرار گیرد
مهدی زندیهوکیلی نیز در این جلسه با اشاره به آمار متوفیان سر صحنه تصادف در استان مرکزی اظهار داشت: بالا بودن فوت سر صحنه استان از متوسط کشوری نگرانکننده است، باید تفکیکی بین دانشکدههای علوم پزشکی استان انجام و مشخص شود که چه موضوعی علت بالا بودن این آمار بوده و بیشتر این امار مربوط به کدام محور است و باید در مواردی که این آمار بالاتر است اورژانس و زمان رسیدن به سر صحنه را تقویت کنیم و برنامهریزی لازم برای کاهش زمان رسیدن به سر صحنه انجام شود.
وی افزود: همچنین باید از ظرفیت امداد هلیکوپتری برای کاهش زمان رسیدن به سر صحنه استفاده کنیم و لازم است نظامنامهای به منظور استفاده از ظرفیت امداد هوایی در این راستا تهیه شود.
معاون عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: باید برنامهریزی ویژهای برای امداد هلیکوپتری در شهرستان ساوه و زرندیه که حساسیت بالاست انجام دهیم، حتی باید از ظرفیت امداد هوایی استانهای همجوار مثل تهران و قم هم استفاده کنیم.
زندیهوکیلی بیان کرد: متوسط فوت سر صحنه در کشور 58 درصد و در استان مرکزی 64 درصد است، در حوزه ساوه به شدت باید زمان رسیدن به سر صحنه را کاهش دهیم چراکه تاثیر به سزایی در کاهش فوتیهای سر صحنه دارد.
وی با تاکید بر راهاندازی دوربینهای ثبت تخلف در محورهای آزادراهی به ویژه در محورهای ساوه گفت: مشکل ترخیص دوربینهای ثبت تخلف را هم که در گمرک ماندهاند سعی میکنیم طی مذاکره با رئیس گمرکات کشور برطرف کنیم.
معاون عمرانی استاندار مرکزی با اشاره به راهاندازی پایگاه اورژانس جادهای در آزادراه ساوه-همدان ادامه داد: این پایگاه یکی از دغدغهها بود که باید در دهه فجر افتتاح شود و در ایام نوروز آماده خدماترسانی باشد، از ظرفیت این ساختمان برای استقرار اپراتورهای سِت نجات هلال احمر هم بهرهگیری شود گرچه اولویت این است که پایگاه دائمی در نقطه دیگری ایجاد شود.
زندیهوکیلی عنوان کرد: آمار بالای تصادفات در آزادراه ساوه-تهران با توجه به اینکه جادهای استانداردتر و با مشخصات فنی بهتر از این جاده نداریم جای سوال است.
وی افزود: نبود دوربینهای ثبت سرعت متوسط یکی از عوامل بوده که در صورت اجرا میتواند تاثیر به سزایی در کاهش تصادفات باشد، بنابراین لازم است که این محور مجهز به کنترل سرعت متوسط شود که اگر این کار انجام نشد به سازمان راهداری باید درخواست بدهیم و اعلام کنیم که دو محور ساوه-تهران و ساوه-همدان پرتصادفترین محورهای کشور است و با وجود اینکه کارهای بسیاری هم برای کاهش تصادفات انجام شده اما نتیجه مطلوب نداشتیم، گرچه بخشی از آن با کنترل سرعت قابل برطرف شدن است.
معاون عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: بحث جمعآوری بدون هماهنگی ترانسها و کنتورهای برق در آزادراه ساوه-تهران توسط شرکت برق ساوه اگر در همان زمان از طریق راهداری به معاونت عمرانی اعلام شده بود، از طریق دادستانی علیه آنها اعلام جرم میشد چراکه این مسائل ایمنی را به خطر میاندازد.
زندیهوکیلی بیان کرد: درمجموع دوربینهای موجود در آزادراه ساوه-تهران که به هر دلیلی ناشی از سرقت یا موارد دیگر غیرفعال هستند باید تا پایان امسال به طور حتم فعال شده و به مدار برگردند.
وی ادامه داد: در آزادراه ساوه-تهران هم نیاز داریم که دوربینهای ثبت سرعت متوسط نصب شود و این مهم به عنوان مصوبه این جلسه از سوی راهداری استان به مرکز اعلام شود تا حداقل در آزادراه ساوه-تهران، ساوه-همدان و ساوه-سلفچگان بحث ثبت سرعت متوسط را داشته باشیم.
معاون عمرانی استاندار مرکزی عنوان کرد: به منظور جلوگیری از خستگی و خوابآلودگی مصوب شود که در عوارضی موجود در آزادراه ساوه-تهران توسط پلیس راه بررسی مدارک را داشته باشیم.
انتهای پیام/712/ز