«رویازی» گامی برای ظهور توانمندیها در انیمیشن ایران
نشست خبری «رویداد رویازی ۲» به منظور عملکرد آن در بخشهای «انیمیشن» و «کاراکتر و بازارپردازی» و «اهمیت آن در آینده صنعت انیمیشن ایران» در حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، نشست خبری «رویداد رویازی 2» به منظور تبیین اهداف و تشریح و اطلاعرسانی در خصوص نتایج این رویداد در بخشهای «انیمیشن» و «کاراکتر و بازارپردازی» و «اهمیت آن در آینده صنعت انیمیشن ایران» با حضور سیدمحمدحسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور، علی کاشفیپور دبیر بخش کاراکتر و بازارپردازی رویداد رویازی، مجید عقلایی مدیرعامل و دبیر اجرایی رویازی کاراکتر ایرانی، علی کاظمی رئیس هیأت مدیره شرکت راهکارهمراه پویاوران (رهپو) و مدیر برنامه کاربردی رویازی و احسان کاوه مدیرمرکز تلویزیون و انیمیشن حوزه هنری و دبیر بخش انیمیشن این رویداد هنری امروز 30 دیماه در سالن امیرحسین فردی برگزار شد.
در ابتدای مراسم و احسان کاوه مدیرمرکز تلویزیون و انیمیشن حوزه هنری و دبیر بخش انیمیشن دومین رویداد رویازی گفت: دومین رویداد رویازی در حوزه پیچینگ فعالیت دارد که متأسفانه معادل فارسی مناسبی برای آن وجود نداشته است و پیشنهاد میکنم نسبت به آن اقدام شود. کمکهای اصلی و ایده مرکزی این رویداد بر عهده حوزه هنری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است.
وی افزود: رسالت رویداد رویازیی به دنبال شفافسازی در صنایع خلاق است که تحت عنوان «پیچینگ» مطرح میشود که به معنا ارائه ساختارمند برای کارآفرینان، سرمایهگذاران، سفارشدهندگان و خریداران به عنوان راهکاری برای شفافسازی اقتصاد بازارهای خلاق آغاز شد. در همکاری معاونت حوزه هنری و مرکز انیمشن حوزه هنری، ایده رویازی (مکانی برای زیست رویاهای ما) شکل گرفت.
دبیر بخش انیمیشن دومین رویداد رویازی اظهار داشت: سفارشدهندگان بزرگی در راستای تولید این محصولات وجود دارند که به سختی با تولیدکنندگان ارتباط برقرار میکنند اما در پیچ به طراحان آموزش داده میشود که چگونه با سرمایهگذاران ارتباط میگیرند و به آمدهسازی میپردازد. برای توسعه بازار و اقتصاد انیمیشن نیاز است که به این اهداف برسیم. در پیچ ارائهدهندگان به دنبال ارائه طرحهای خود به سفارش دهندگانند و ممکن است برعکس این هم بشود و سفارشدهندگان به دنبال طرحهای خود باشند. شکلگیری این طرح و رسیدن به مرحله سرمایهگذاری بر عهده پیچ است و از آن به عنوان «پیچ معکوس» یاد میشود.
وی عنوان کرد: از 39 تیمی که ثبتنام کردند، 26 تیم شرایط حضور در دورههای تربیت مربی حضور داشتهاند. سپس 18 تیم پیچ خود را ارائه کردند و از بین آنها 10 تیم انتخاب شدند. دبیر بخش انیمیشن از روسیه شرکت DTR، شرکت و استودیو Riki و برخی شرکتها و استودیوهای دیگر نیز در دومین رویداد رویازی حضور داشتند.
دبیر بخش انیمیشن دومین رویداد رویازی خاطرنشان کرد: ما آسیبهای جدیای در کشور داشتهایم که این امر مانع از اقتصاد فرهنگی در کشور میشود بر این اساس به ما پیشنهاد شده است که بیانیهای را به امضای تولیدکنندگان انیمیشن برسانیم که از فردا در اختیار گروههای توزیع قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: انیمیشن ایران در بخش عرضه، خیلی قوی عمل نمیکند و ایران جزو 10کشور دنیا در تولید صفر تا صد انیمیشن محسوب میشود. در این خصوص حداقلترین زمان تولید انیمیشن به 3 سال میرسد و این خود عاملی برای دیر کرد نتایج است. رویداد رویازی به خروجی نهایی نرسیده و نوظهور است. ما در سال دوم رویازی قرار داریم که بازخورد اقتصادی بزرگی نداشته است با این حال مجموعههای خوبی ساخته شدهاند و به آن امیدواریم.
در ادامه این مراسم سیدمحمدحسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: ستادهای مختلفی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت دارند که این ستادها درگیر توسعه خلاقند و ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز نیز مسئولیت توسعه این نوع از فعالیتهای خلاق را در این مجموعه بر عهده دارد.
وی ادامه داد: این مجموعه به دنبال توسعه صنایع خلاق فرهنگی است و خوشههایی را به عنوان خوشههای اولویتدار در این زمینه دنبال میکنیم تا هر یک از این خوشهها به جایگاه خود برسد. یکی از این خوشهها پویانمایی و انیمیشن است که از سابقه خوبی در کشور برخوردار و از توان تولید نسبتاً مناسبی برای تجاریسازی و جایگاه اقتصادی بهرهمند است، اما امروز کشور ما جایگاه خوبی در بازار جهانی پیدا نکرده و سهم کوچکی در این زمینه داریم، اما تلاش میکنیم با تلاش حوزه هنری، انیمیشن به سمت جهانی شدن در بازار جهانی و کشف جایگاه خود در جهان نائل شود.
علی کاشفیپور دبیر بخش کاراکتر و بازارپردازی رویداد رویازی در ادامه گفت: در بین مهمانانی که از روسیه داشتهایم، یکی از بزرگترین هلدینگهای حوزه انیمیشن هست و با آنها توافق کردهایم کارگاه 2 روزه آموزشی با محتوای فروش محصولات و توزیع و بازاریابی از سمت این شرکت در ایران برگزار شود که این مهم در 23 و 24 آذرماه برگزار شد. به زودی محتوای این کارگاه آماده و به صورت ویدئویی و مکتوب منتشر خواهد شد و امکان استفاده فعالان این تجربیات در سال آینده فراهم میشود.
وی اضافه کرد: حضور هیأت روسی در بازدید از این رویداد به منظور نمایش تواناییها و امکانات ایران در حوزه تولید انیمیشن در کشور ما صورت گرفته و حداقل 8 بازدیدی از مجموعههای فعال شد و تیمهای کارشناسی فعالان در ایران و روسیه به بررسی پروژهها و ظرفیتهای تولید نیز پرداختند. پیچ بخش کاراکتر در 26 آذرماه با حضور 10 طرح و 30 کاراکتر برگزار و طی آن هر اثر در سه بخش از جمله توصیف خلاصه ایده اثر و حداقل سه کاراکتر معرفی شد.
در ادامه مجید عقلایی مدیرعامل زو دبیر اجرایی رویازی کاراکتر ایرانی اذعان داشت: در بازار و اقتصاد انیمیشن 70 درصد درآمد به حوزه شخصیتپردازی و محصولات جانبی آن اختصاص دارد اما در ایران این بازار بسیار ضعیف است.این در حالی است که برخی انیمیشنهای خارجی امکان نمایش در ایران ندارند اما به طور گستردهای در ایران معروف و دیده شدهاند. در واقع ما به دنبال توسعه و ایجاد سیستم شخصیتپردازی در انیمیشنیم.
وی یادآور شد: رویداد رویازی فتح بابی برای کسب و کار و فرهنگسازی در حوزه فرهنگی است و به فکر کمک به بینالمللیسازی این تولیدات است.
علی کاظمی رئیس هیأت مدیره شرکت راهکارهمراه پویاوران (رهپو) و مدیر برنامه کاربردی رویازی نیز در این نشست گفت: ما شرکت خصوصی و غیردولتیایم و باید علاوه بر درآمدزایی، در صدد افزایش بازیگران این بازار باشیم. ما از سال 1394 وارد حوزه vod و متوجه شدیم محتوای ایرانی در حوزه انیمیشن بسیار اندک است، بنابراین به دنبال افزایش تولیدات ایرانی بودهایم.
وی گفت: رویداد رویازی میتواند حوضچهای باشد که زنجیره تولیدات حول انیمیشن را گردهم آورد. ضمن اینکه دستاندرکاران رویازی در انتخاب تیمها و مجموعهها دخالتی ندارند. لازم به ذکر است که رویداد رویازی 2 از قبل، بعد و در حین فعالیت زنده و پویا و در پی ایجاد تعاملات است و ما هم تلاش میکنیم اهداف آن محقق شود.
انتهای پیام/