۲۶۰۰ حلقه چاه فاقد پروانه در استان مرکزی وجود دارد/انسداد ۵۰۰ چاه غیرمجاز


2600 حلقه چاه فاقد پروانه در استان مرکزی وجود دارد/انسداد 500 چاه غیرمجاز

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی با بیان اینکه در استان مرکزی حدود ۱۳ هزار چاه مجاز و غیرمجاز داریم که ۲ هزار و ۶۰۰ حلقه از این چاه‌ها فاقد پروانه و بدون مجوز هستند گفت: ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان مرکزی مسدود شده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، استحصال بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی با حفر چاه‌های مجاز و غیرمجاز از جمله دلایلی است که سبب شده منابع آب زیرزمینی به شدت کاهش یابد، زمین در بسیاری از نقاط فرو بنشیند و تنش ناشی از کمبود آب گریبانگیر بسیاری از نقاط کشور شود که استان مرکزی هم مستثنی از این موضوع نیست.

در استان مرکزی هم مانند دیگر استان‌های کشور حفر چاه‌های غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از آنها در زمین‌های کشاورزی یکی از آسیب‌های جدی بوده که مورد توجه مسئولان و جمع‌آوری و ساماندهی این بخش در دستور کار متولیان قرار گرفته است.

 البته حفر چاه‌های غیرمجاز فقط در بخش کشاورزی نیست و در برخی باغ‌ویلاها برای تامین آب مصرفی و پر کردن استخرهای شخصی نیز این کار غیرمجاز انجام می‌شود که البته میزان برداشت از این چاه‌ها به اندازه مصرف کشاورزی نیست، اما با توجه به این‌که در هر صورت با برداشت غیرمجاز و غیراصولی از آب‌های زیرزمینی با افت سطح آب‌های زیرزمینی سبب آسیب به منابع زیرزمینی هستند، مسدود و یا تبدیل به مجاز کردن آنها توسط شرکت آب منطقه‌ای انجام می‌شود.  

باید همواره بر این موضوع کلیدی تاکید کرد که منابع آب زیرزمینی یکی از منـابع مهم کشور است و حفظ آن از وظایف وزارت نیرو است، ولی انجام این وظیفه عزم ملی در سطح حاکمیت را می‌طلبد.

عزت‌الله آمره‌ای، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی در این‌باره در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به وضعیت چاه‌های غیرمجاز در استان مرکزی گفت: در استان مرکزی حدود 13 هزار چاه مجاز و غیرمجاز داریم که 2 هزار و 600 حلقه از این چاه‌ها فاقد پروانه و بدون مجوز هستند، از این 2 هزار و 600 حلقه چاه، یک‌هزار و 600 حلقه قبل از سال 85 حفاری شده‌اند.

وی افزود: بعد از تصویب قانون تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه در سال 87 مقرر شد وزارت نیرو به چاه‌هایی که قبل از سال 85 حفاری شده‌اند مجوز بدهد تا در حد محدود(نظیر مصرف برای گلخانه) بتوانند فعالیت داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: یک‌هزار حلقه چاه هم بعد از سال 85 حفاری شده‌اند و قانون‌گذار تکلیف آنها را بر پر شدن و مسدود شدن تعریف کرده است، بنابراین تا این لحظه حدود 500 حلقه از این یک‌هزار حلقه مسدود شده و مابقی هم درحال طی مراحل قانونی و قضایی برای پر شدن هستند.

آمره‌ای بیان کرد: استان مرکزی اکنون در زمینه تخلفات حفاری چاه‌های غیرمجاز امن بوده و حفاری غیرمجاز به ندرت اتفاق می‌افتد و در این سه چهار سال اخیر هیچ چاه غیرمجازی به تعداد چاه‌های غیرمجاز اضافه نشده است.

وی ادامه داد: این به این معنا بوده که هم دستگاه‌های نظارتی، هم مجموعه آب منطقه‌ای، هم دستگاه‌ قضایی و هم دستگاه انتظامی و همچنین مردم روی این موضوع حساس هستند و نتیجه آن به حداقل رسیدن این حفاری‌ها است.

انتهای پیام/712/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon