بیش از ۷۰۰ مدرسه عشایری در استان خوزستان فعال است

بیش از 700 مدرسه عشایری در استان خوزستان فعال است

مدیر آموزش و پرورش عشایر استان خوزستان گفت: پس از حدود ۳ سال تلاش مدام در این راستا اکنون بیش از ۷۰۰مدرسه عشایری در استان خوزستان فعال است و پوشش ابتدایی مقطع ابتدایی نزدیک به صدردصد است.

حمید قنبری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: سالیان گذشته شاید کمتر کسی اطلاعی از آموزش و پرورش عشایر و یا حتی نحوه تحصیل دانش آموزان عشایری خبر داشت و این عدم شناخت و آگاهی ضربه بزرگی به فرزندان عشایر بود چرا که کمتر مورد توجه قرار می‌گرفتند.

مدیر آموزش و پرورش عشایر استان خوزستان افزود: در سال‌های اخیر همه ی تلاش ما معرفی آموزش و پرورش عشایر و مردم عشایر به مردم و مسیولین بود که خداروشکر در این امر موفق بودیم و نه تنها در استان بلکه در کشور کمتر کسی است که نداند آموزش و پرورش عشایر چگونه است و حتی تعداد زیادی از ایرانیان خارج کشور برای کمک به رفع محرومیت مالی دانش آموزان با ما ارتباط برقرار کرده‌اند.

قنبری در ادامه با اشاره به مشکلات مردم عشایر گفت: محرومیت بخش‌ جدایی ناپذیر عشایر بوده حال این محرومیت یا از نظر مالی بوده یا فرهنگی که سبب ایجاد مشکلاتی در راه توسعه منطقه شده است.

قنبری تصریح کرد: برای رفع محرومیت مالی دست به دامان مسیولین و خیرین شدیم و چیزی که بگویم شاید باورش سخت باشد؛ اما اکنون هیچ دانش آموز عشایری در استان به همت خیرین و مسئولین مشکل تهیه لباس و لوازم تحریر برای ادامه تحصیل خود ندارد و با کمک مسئولین کتاب‌‌های دوره اول ابتدایی را نیز برای آنها رایگان کردیم.

مدیر آموزش و پرورش عشایر ادامه داد: مهمترین مسئولیت ما برقراری عدالت آموزشی و رفع محرومیت فرهنگی بود که برای اینکار ابتدا به شناسایی نقاط عشایری که فاقد مدرسه بوده و دانش آموزان برای تحصیل مجبور به مهاجرت به نقاط دیگر می‌شدند، کردیم .

وی افزود: پس از حدود 3 سال تلاش مدام در این راستا اکنون 703 مدرسه عشایری در استان خوزستان فعال است و به جرات می‌گویم در مقطع ابتدایی پوش تحصیلی ما نزدیک به صدردصد است.

قنبری با اشاره به اینکه مشکل اصلی در راه ادامه دوران آموزشی پراکندگی جمعیت در نقاط عشایری است گفت: متاسفانه شرایط در برخی روستاها برای تاسیس مدارس متوسطه با توجه به تعداد کم دانش آموزان فراهم نیست، با این حال در برخی جاها حتی با تعداد نزدیک به 10دانش آموز مدارس متوسطه اول را دایر کردیم و برای مدارس متوسطه دوم با محوریت روستا مرکزی مدارس شبانه روزی را تاسیس و فعال کردیم.

قنبری ادامه داد: با تلاش‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر به جرات می‌توان گفت آموزش وپرورش عشایر پرچم داره مبارزه با بی سوادی و بازگرداننه زندگی آموزشی به بازماندگان از تحصیل بوده، به‌طور مثال ما به نقاطی معلم اعزام کردیم که معلم باید به مدت 2 روز پیاده روی کند تا به نقطه هدف برسد و شش ماه مستمر بدون مراجعه به منزل در منطقه زندگی کند.

وی درپایان گفت: اولویت آموزش و پرورش عشایری خوزستان در سال آینده جذب و جلوگیری از بازماندن از تحصیل دانش آموزان دختر است چرا که نیمی از جامعه عشایری را زنان و دختران تشکیل می دهند زیرا آموزش دادن آنها به معنای آموزش دادن خانواده است.

 

انتهای پیام/331/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon