استاد کیابی: صدور "مجوز شکار" ضربه‌ای جبران‌ناپذیر بر پیکره حیات‌وحش کشور

استاد کیابی: صدور "مجوز شکار" ضربه‌ای جبران‌ناپذیر بر پیکره حیات‌وحش کشور

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در وضعیت کنونی زیستگاه‌های کشور که شرایط برای بقای حیات وحش دشور است، مجوز شکار پستانداران بزرگ را صادر کنیم ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به جمعیت این گونه‌هاست خواهان توقف صدور مجوزهای شکار شد.

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ در حالی که سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل صدور مجوزهای شکار در سال 97 هنوز از جانب متخصصان حوزه محیط زیست مورد انتقاد واقع شده و پاسخی قانع‌کننده‌ای در برابر این انتقادات به رسانه‌ها ارائه نکرده، چند روزی است که اسنادی منتشر شده که حکایت از برنامه‌ریزی سازمان حفاظت محیط زیست برای صدور 447 مجوز شکار چهارپا در سال جاری در 12 استان کشور دارد. تصمیمی که با واکنش‌های اعتراض‌آمیز فعالان محیط زیست و نمایندگان مجلس مواجه شده است.

استاد بهرام کیابی؛ دکترای آبزیان و حیات وحش از دانشگاه ایالتی میشیگان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در رشته اکولوژی و مدیریت حیات وحش با ابراز تعجب از برنامه‌ریزی سازمان حفاظت محیط زیست برای صدور مجوزهای شکار چهارپایان به تسنیم می‌گوید: اینکه در وضعیت کنونی زیستگاه‌های کشور که شرایط برای بقای حیات وحش دشور است، مجوز شکار پستانداران بزرگ را صادر کنیم، ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به جمعیت این گونه‌هاست. می‌گویند برای شکار جانوران پیر مجوز شکار صادر می‌کنیم تا امکان جفتگیری برای جانوران جوان فراهم شود!

وی ادامه می‌‌دهد: طبیعت نیازی به این دخالت‌ها ندارد چه آنکه همان جانوران مسن که شکارچیان به دلیل بلندی شاخشان به شکار آنها علاقه دارند برای حفظ ترکیب سنی مناسب جمعیت لازم است جفتگیری کنند و ژن خود را به نسل‌های بعدی انتقال دهند؛ پس اینکه جانوران مسن را حذف می‌کنیم تا جوان‌ها جفتگیری کنند یک توجیه غیرقابل قبول است که به هیچ وجه صدور مجوز شکار را توجیه نمی‌کند.

کیابی اضافه می‌کند: وقتی معدود حیوانات مسن را هم با شلیک گلوله از میان برداریم ساختار (ترکیب) سنی جمعیت چنان دگرگون می شود که جمعیت تا مدت‌ها از عوارض آسیب وارده قادر به احیاء خود نخواهد بود چرا که مدت زمان جفتگیری چهارپایان محدود و در بسیاری موارد حدود یک ماه است و وقتی تمامی جانوران نر، جوان باشند، مبارزه و قدرت‌نمایی برای جفت‌یابی میان آنها طولانی شده و گاه به حدی می‌رسد که در یک فصل جفتگیری، هیچ‌کدام نمی‌توانند جفتگیری کنند که این خود یکی از عوامل عمده کاهش تعداد جمعیت خواهد شد.

این استاد پیشکسوت محیط زیست با اشاره به اینکه حضور شکارچیان در زیستگاه‌های شاخصی مانند پناهگاه‌های حیات وحش، امنیت زیستگاه را بر هم زده و بقای جانوران را با چالشی جدی مواجه می‌کند، می‌گوید: اینکه به نام پروانه شکار ویژه یا انتفاعی یا هر نامی که برایش می‌گذارند و با توجیه درآمدزایی آن هم در شرایط کنونی که وضعیت زیستگاه‌های نامناسب است، اندک امنیت موجود را هم از بین ببرند به دور از منطق اکولوژی و مدیریت جمعیت حیات وحش است.

وی یادآور می‌شود: براساس آماربرداری‌های طولانی مدت با روش‌های نوین و به‌کارگیری تکنولوژی جدید می‌توان تعداد جمعیت و میزان افزایش یا کاهش آن را تخمین زد که البته دقت آن را نباید صد در صد دانست و مسلماً دارای قاطعیت لازم برای صدور مجوز نخواهد بود اما این مجوزها در حالی صادر می‌شود که اطلاعات اساسی به هیچ وجه کامل نیست، بنابراین از مسئولان محیط زیست می‌خواهیم از صدور این مجوزها که حاصل آن وارد کردن آسیب‌های جبران‌ناپذیر به حیات وحش کشور و میراث طبیعی آیندگان است خودداری کنند.

بیشتر بخوانید:
پژمانفر: رئیس قوه قضاییه از "شکارفروشی فرصت‌طلبان" جلوگیری کند!
کلانتری و یک انتخاب؛ مصلحت محیط زیست یا منفعت تورگردانان شکار؟

به گزارش تسنیم؛ علی‌رغم انتقادات گسترده و مستدل متخصصان حوزه محیط زیست، کارشناسان حیات وحش و نمایندگان مجلس،  سازمان حفاظت محیط زیست برای صدور مجوز شکار 151 قوچ، 124 کل، 22 آهو و 150 گراز تا پایان سال جاری در 12 استان کشور برنامه‌ریزی می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon