تشدید تالاسمی با بی‌شناسنامه‌ای؛ هزینه‌های هنگفت اهالی روستای «کهنانیکش» به‌دلیل نداشتن بیمه + فیلم

تشدید تالاسمی با بی‌شناسنامه‌ای؛ هزینه‌های هنگفت اهالی روستای «کهنانیکش» به‌دلیل نداشتن بیمه + فیلم

گروه استان‌ها-در ادامه سلسله گزارش‌های بی‌هویت‌های بلوچستان به جایی می‌رویم که بی‌هویتی موضوع و معضلی جدید برایشان ایجاد کرده، عمده بی‌شناسنامه‌های "کهنانیکش" تالاسمی دارند و نمی‌توانند هم درست و حسابی درمانش کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دشتیاری؛ در سه گزارش به پرونده بی‌شناسنامه‌ها در بلوچستان پرداختیم؛ سه روستا، دهستان و مجتمع روستایی را که هرکدام 100 تا 500 نفر بومی بی‌شناسنامه داشتند دیدیم.

هرچند آمارهای غیررسمی از وجود 100هزار بی‌شناسنامه می‌گفت و جوابیه ثبت احوال به تسنیم هم صادرکردن 30هزار شناسنامه از سال 92 تاکنون را تأیید کرد اما استاندار سیستان و بلوچستان در پاسخ به تسنیم از تعداد حرفی نزد و اعلام کرد تعداد خیلی کمتر از آمارهایی‌است که اعلام می‌شود. احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان قول داد به‌زودی آمار دقیق را اعلام کند.

حالا در ادامه سلسله گزارش‌هایمان به" کهنانیکش" در دشتیاری، جنوب بلوچستان می‌رویم، جایی که بی‌هویتی موضوع و معضلی جدید برایشان ایجاد کرده است، عمده بی‌شناسنامه‌های این دهستان بیماری خاص تالاسمی دارند.

یکی از کودکان این روستا به‌خاطر بی‌هویتی و عدم مراقبت و درمان مناسب فلج شده است و خواهرش هم مجبور شده برای مراقبت از او درس و مدرسه را ترک کند.

مهران امینی‌فرد رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر می‌‌گوید: برای تالاسمی‌ها تزریق خون انجام می‌دهیم اگر شناسنامه هم نداشته باشند در مددیاری می‌رود و پولش تأمین می‌شود.

وی در گفت‌وگو با تسنیم تأکید می‌کند: هرچند بیمارستان‌ها خودگردان هستند و باید پول خدمات را در قالب پوشش‌های بیمه‌ای بگیرند ولی ما در این استان به‌خاطر محرومیت‌ها امتیازات ویژه‌ای به تالاسمی‌ها دادیم.

سید امیرحسین عظیمی؛ سید خلیل موسوی‌نیا

انتهای پیام/395/ت+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران