چرا باید ارز دارو را به واردات زینک و کاغذ اختصاص داد؟/ سرنوشت نامعلوم کاغذهای دولتی

چرا باید ارز دارو را به واردات زینک و کاغذ اختصاص داد؟/ سرنوشت نامعلوم کاغذهای دولتی

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی با اشاره به مخالفت خود با واردات کاغذ و زینک با ارز دولتی گفت: ۵۰ هزار تُن کاغذ دولتی وارد کشور شده که باید ۴۰ میلیون جلد کتاب با آن‌ها چاپ شده باشد‌، این کتاب‌ها کجاست؟

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ چندی است که رئیس تعاونی لیتوگرافان تهران در نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار اختصاص یک هشتادم ارز دولتی کاغذ به واردات زینک شده است‌، موضوعی که به گفته او مشکل قانونی ندارد و نمایندگان مجلس نیز با آن موافق هستند. البته هنوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه رسما اظهار نظر نکرده است. اما به نظر می‌رسد در صنف چاپ نیز همه با این موضوع موافق نیستند.

علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به موضوع درخواست اختصاص یک هشتادم ارز واردات کاغذ به زینک گفت: به نظر من در این شرایط نباید بگوییم که ارز دولتی را به کالاهایی چون کاغذ و زینک اختصاص دهید‌، ما در شرایط تحریم به سر می‌بریم و کشور موضوعات بسیار مهمتری در پیش دارد.

وی ادامه داد:‌ به نظر من زینک و کاغذ باید با ارز نیمایی وارد شوند. هر کالا باید در مسیر خود و به شیوه‌ای صحیح وارد شود‌، این یارانه‌هایی که به کالاهای مختلف در سال‌های اخیر داده شده است،‌ نه تنها وضع را بهتر نکرده بلکه بدتر نیز کرده است. برای نمونه یارانه آرد‌؛ در افغانستان نه بابت‌ نان، نه آرد و نه گندم و نه بیمه کارگر نانوایی یارانه‌ای داده نمی‌شود‌، در حالی که ما در ایران سالیانه 20 هزار میلیارد تومان یارانه گندم و آرد پرداخت می‌کنیم‌، آن وقت ببنید در هرات نان با چه کیفیتی 1500 تومان بدون هیچ یارانه پخت می‌شود.

مغانی با بیان این مطلب که صد در صد مخالف گرفتن ارز دولتی برای زینک است،‌ گفت: دولت برای واردات زینک فقط باید تسهیل‌گر باشد‌، نباید اینگونه باشد که ما ارز دارو را به سمتی ببریم که برای کالاهایی چون زینک و کاغذ مصرف شود.

وی ادامه داد:‌ من مخالف اختصاص ارز دولتی برای کاغذ نیز هستم،‌ وقتی وزارت ارشاد اعلام می‌کند که 50 هزار تن کاغذ توزیع کرده است،‌ این 50 هزار تن که نزدیک به 40 میلیون جلد کتاب می‌شود‌، چگونه مصرف شده است؟ این 40 میلیون جلد کتاب کجاست؟ اگر با کاغذ و زینک دولتی چاپ شده‌اند،‌ چرا کتاب ارزان نشده است؟

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی گفت: هزینه‌های چاپ کتاب نسبت به 10 سال گذشته  یک قران هم گران نشده است. پس چگونه قیمت کتاب با ارز دولتی این اندازه افزایش یافته است؟

وی درباره وضعیت چاپخانه‌ها نیز گفت:‌ عمده جاپخانه‌ها در خراسان به سمت چاپ بسته‌بندی رفته‌اند‌، یک زمانی 90 درصد چاپخانه‌ها به چاپ کتاب و مجلات و روزنامه می‌پرداختند‌، به همین دلیل هم نظارت بر چاپ بر عهده وزارت ارشاد بود،‌ اما اکنون تنها 10 تا 15 درصد چاپخانه‌ها در این حوزه فعالیت می‌کنند و مابقی به سمت چاپ بسته‌بندی و صنعتی روی آورده‌اند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران