صنایع دستی فراموش شده استان مازندران؛ لزوم رفع مشکلات بیمه‌ای هنرمندان

صنایع دستی فراموش شده استان مازندران؛ لزوم رفع مشکلات بیمه‌ای هنرمندان

مازندران از استان‌های مقصد گردشگری و طبیعت‌گردی کشور است که با توجه به وجود صنایع دستی دست نخورده در این استان، توجه ویژه‌ای به این هنر ماندگار کشور صورت نگرفته و صنایع دستی مازندران به ورطه فراموشی رفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مازندران، صنایع دستی در توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی از اهمیت و جایگاه خاص و ویژه‌ای برخوردار است و صد البته در شرایط اقتصادی حاکم امروز که بر کشور حاکم شده می‌تواند راهکاری بسیار مهم و کمک کننده برای بهبود اوضاع اقتصادی استان و کشور باشد.

در استان مازندران ظرفیت‌های حوزه گردشگری بسیار زیاد است و جاذبه‌های صنایع دستی علاوه بر تنوع، دارای قدمتی چندین ساله است که باید از آن به نحو مطلوبی استفاده شود و از این قابلیت‌ها برای جذب گردشگران بهره گرفت.

از این ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی در کشور و استان مازندران باید برای توسعه حوزه صادرات استفاده شود چرا که بها دادن به حوزه توسعه صادرات در این بخش می‌تواند منجر به ارزآوری برای کشور شود.

 متأسفانه در کشور و استان مازندران با توجه به شرایط و سبک زندگی و نگاه مدرنیته‌ای که وجود دارد؛ صنایع دستی رو به فراموشی و نابودی است و این مهم مایه نگرانی دوستداران هنر و صنعت توریسم خواهد بود. بنابراین لازم است دولت برای احیا و توسعه تولیدات محصولات صنایع دستی همت مضاعف از خود نشان دهد و وارد میدان عمل شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران در این باره به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: یکی از ظرفیت‌های قابل توجه استان مازندران حوزه صنایع دستی است که باید اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در زمینه تبیین قدرت صنایع دستی مازندران در کشور به درستی و با سرعت بیشتری در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد.

سیف‌الله فرزانه با اشاره به احیای 13 رشته صنایع دستی مازندران از جمله لاک تراشی، گلیم، گلیمچه، حصیر و معرق در استان گفت: احیای دیگر رشته‌های صنایع دستی این استان در دست اقدام و پیگیری است.

وی بیان کرد: استان مازندران یکی از استان‌های مقصد گردشگری است و لازم است به‌دلیل قدمت و سابقه دیرینه‌اش در سه حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران به بازدهی بسیار بالای صنایع دستی این استان در سطح کشور اشاره کرد و آن را مایه توسعه اقتصادی مازندران دانست و تاکید کرد: هنرمندان متقاضی دریافت تسهیلات در حوزه صنایع دستی مورد حمایت قرار می‌گیرند و در چارچوب قانون تسهیلات به آنها پرداخت می‌شود.

فرزانه از اختصاص تسهیلات 170 میلیارد ریالی به هنرمندان صنایع دستی استان مازندران خبر داد و این میزان تسهیلات را با توجه به متقاضیان بی‌شمار دریافت تسهیلات در حوزه صنایع دستی بسیار کم دانست.

وی با بیان اینکه مشکلات هنرمندان و فعالان حوزه صنایع دستی استان مازندران باید شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام شود، گفت: بیمه یکی از مهم‌ترین مشکلات هنرمندان فعال در حوزه صنایع دستی است که تمامی هنرمندان این حوزه در سراسر کشور با آن روبه‌رو هستند. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران عنوان کرد: پیگیری در مورد رفع مشکل بیمه هنرمندان فعال در حوزه صنایع دستی از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با جدیت در حال پیگیری است.

به گزارش تسنیم گر چه دولت گام‌هایی را در این راستا برداشته است اما انبوه مشکلات فعالان هنرمند در زمینه صنایع دستی می‌طلبد تا توجه و نگاه بیشتری به این مهم شود.

ایران کشوری با ظرفیت‌های بی‌شمار در حوزه فرهنگی، هنری، گردشکری، صنایع دستی و میراث فرهنگی است که نیاز است متولیان این حوزه آستین همت را بالا زده و بر غنای آن افزوده و از این ظرفیت برای بهبود اوضاع اقتصادی و معیشتی کشور استفاده کنند.

انتهای پیام/ 681/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon