سرگذشت نامعلوم پروژه‌‌های چهارخطه شدن جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد

سرگذشت نامعلوم پروژه‌‌های چهارخطه شدن جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد

پروژه‌های چهارخطه شدن جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند تا همچنان واژه نازیبای محرومیت را مردم این دیار با خود یدک بکشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، بدون شک نقش فصل حمل و نقل اعم از خط ریلی، هوایی و زمینی در توسعه انکار ناپذیر بوده زیرا بدون فراهم نبودن زیرساخت‌ها در این حوزه امکان شکوفایی دیگر بخش‌ها از جمله صنعت و کشاورزی وجود ندارد.

سرمایه گذار برای احداث هرگونه کارخانه و راه اندازی طرح اشتغالزا و تولیدی به فصل حمل و نقل به عنوان یکی از مهمترین آیتم‌ها در بحث سرمایه گذاری توجه می‌کند زیرا به دنبال محلی برای سرمایه گذاری است که هزینه تمام شده تولید به مراتب نسبت به دیگر مناطق کمتر باشد.

شاید این برای بسیاری از کارشناسان سوال باشد که چگونه استانی همچون کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 8 درصد آب‌های سطحی، 25 درصد نفت و گاز، 20 درص جنگل‌های زاگرس، بیش از دو هزار گونه گیاهی، 280 جاذبه طبیعی و 2 هزار اثر باستانی هنوز در فقر و محرومیت به‌سر می‌برد.

بدون شک در استانی که هنوز در احداث جاده ارتباطی مانده نباید انتظار معجزه داشت، استانی که با کوچکترین بارش برف و باران راه ارتباطی بیش از 200 روستای آن در دو شهرستان بویراحمد و دنا به دلیل خاکی و شوسه بودن مسدود می‌شود در حالی در دیگر استان‌ها دیگر برای آزا راه برنامه ریزی‌ می‌کنند و این برنامه تا حدود زیادی پیش رفته است.

اتصال یاسوج به خط ریلی با توجه به اعتبارات در نظر گرفته شده در این چند سال باید بیش از 70 سال منتظر ماند و خبری از فرودگاه درست و حسابی نیست و پروژه‌های چهارخطه کردن جاده‌ها نیز تعطیل شده است.

یکی از مهمترین سوالات در ذهن جا خوش کرده مردم این استان این بوده که چرا پروژه‌های راهسازی یا به‌صورت لاک‌پشتی در حال اجرا بوده و یا بلاتکلیف هستند، سوالی که باید مسئولان و متولیان امر بدون فرافکنی و به صورت شفاف پاسخگو باشند.

پروژه چهار خطه کردن یاسوج-شیراز، یاسوج-اقلید، یاسوج-بابامیدان، یاسوج-اصفهان، دهدشت-چرام، دهدشت - قلعه رئیسی، لیکک جایزان، لیکک بهبهان و دهدشت سوق و بسیاری پروژه دیگر به صورت نیمه کاره رها شده است.

پیمان 11 کیلومتری جاده یاسوج-شیراز خاتمه پیمان داده می‌شود و پروژه یاسوج-اقلید به طول 37 کیلومتر بعد از سال‌ها کمت از 5 کیلومتر چهارخطه شده و به حال خود رها شده است.

یاسوج-اصفهان از پلیس راه اصفهان تا پاتاوه قرارداد منعقد شد که از این میزان در سال‌های گذشته تا پمپ بنزین توت نده کار و مابقی به همراه دو پروژه احداث پل بزرگ در مسیر تلگاه و تنگ سریز نیز تعطیل شده است.

پروژه لیکک-جایزان، یاسوج-بابامیدان، دهدشت - قلعه رئیسی و دهدشت - چرام، لایه دوم آسفالت محور دهدشت-سوق و لیکک-بهبهان نیز تعطیل بوده و یاسوج-سی سخت نیز نیمه فعال است.

تأخیر در اجرا و بهره‌برداری از پروژه‌های راهسازی به دلیل پیچیدگی‌های خاص آن امری غیر قابل اجتناب بوده و مطالعات انجام گرفته نشان می‌دهد اغلب پروژه‌های خرد و کلان نیز با افزایش زمان مواجه بوده که این خود جای بحث دارد.

در مورد تبعات تاخیر در بهره‌برداری از پروژه‌های راهسازی و بهنگام شدن چنین وضعی، خسارات مالی، جانی و عواقب بسیار زیادی به خانواده شخص متوفی و جامعه وارد می‌شود و هیچ کس پاسخگوی این موضوع نیست.

هنوز ورودی‌های شهر یاسوج و شهر توریستی سی‌سخت ناایمن بوده در حالی در تمام استان‌ها حتی استان‌های محروم ورودی شهرها 50 تا 100 کیلومتر اتوبان و روشنایی وسط باند داریم اما ما روزانه شاهد خسارات جانی تمامی خانواده‌های شهر و روستاهایمان هستیم.

به گزارش تسنیم، با وجود تماس انجام شده با پژمان نیک اقبالی مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد به دلیل عدم پاسخگویی موفق به انجام مصاحبه نشدیم.

انتهای پیام/541/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon