علی‌اکبری: معلمان نگاه امیرالمؤمنین و حضرت زهرا را در تربیت بشناسند/ معلم باید عزیز و رحیم باشد

علی‌اکبری: معلمان نگاه امیرالمؤمنین و حضرت زهرا را در تربیت بشناسند/ معلم باید عزیز و رحیم باشد

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه درباره نقش و جایگاه معلمان و اولویت‌های رفتاری آنها گفت: دانش‌آموزان ما فرزندان معنوی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا و امام عصرند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، حجت الاسلام حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و امام جمعه تهران در ششمین دوره فرهنگی و آموزشی دوره حیات طیبه که دانشگاه فرهنگیان در پردیس نسیبه برگزار شد، با اشاره به اهمیت معلمی و با بیان روایتی از پیامبر اکرم (ص) در خصوص انسان های مؤمن، خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) با تشبیه انسان مؤمن به زنبور عسل، سه ویژگی بهترین برداشت، بهترین ارائه و کمترین هزینه را از ویژگی مؤمنان بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه با این سه کلمه به زیبایی حوزه کارمعلمی تشریح شده است، افزود: چون مسئولیتش این است که بهترین را ارائه کند، باید بهترین‌ها را داشته باشد و با انتخاب درست و دقیق بهترین را برداشت کند و آنچه ارائه می‌کند به مراتب بهتر از دریافت‌ها است. همچنین با روش دقیق و درست صورت می‌گیرد و به هر شکلی این کار را نمی‌کند همان‌طور که زنبور برای کارش گل را خراب نمی‌کند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه شغل و حرفه معلمی را بی‌نظیر دانست و گفت: امام (ره) شغل معلمی را به کار انبیاء علیهم‌السلام تشبیه کرده است. سر و کار معلمان با انسان است، آن هم به عنوان مداخله‌گر در فرآیند فعلیت و رشد و در حساس‌ترین سنین که مسئولیت و حضور در مسیر معلمی را بزرگ و با اهمیت می‌کند.

وی با بیان اینکه دانشجومعلمان باید این لحظات را برای آماده شدن برای شغل معلمی و پیش از ورود به چرخه فعالیت و اقدام،  غنیمت بشمرند، خاطرنشان کرد: عمده کار شما باید برداشت‌های عالی باشد تا وجود شما سرشار از بهره‌های ممتاز شود؛ این همان فرصت به‌گزینی است که شما در این مرحله‌اید و باید هوشمندانه و با دقت، بهترین‌ها را برگزینید.

حجت الاسلام حاج علی اکبری در ادامه تأکید کرد:  معلم واقعی تا آخرین لحظه که اشتغال به این کار بزرگ دارد، دریافت‌کننده و آموزنده فعال است و هیچ‌وقت از آن باز نمی‌ماند.

وی با بیان اینکه بر اساس بررسی‌ها از مجموعه عوامل تعلیم و تربیت، کار ویژه بر عهده معلم است و هیچ عامل دیگری به اندازه او نیست، خاطرنشان کرد: گویا تمام عوامل دیگر نقش فراهم کردن زمینه برای این بازیگر فعال و سرنوشت‌ساز را دارند تا بتواند به شایستگی کار کند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد:  اگر در همه بخش‌ها دچار مشکل باشیم، آن فردی که می‌تواند در نقش آفرینی مناسب کم و کاستی بخش‌های دیگر از جمله کتاب، برنامه‌ریزی، ساختار و غیره را پوشش دهد، معلم تراز است؛ اما اگر این بخش اصلی نتواند رسالت خود را ایفا کند، هیچ بخشی نمی‌تواند کاستی معلم را جبران کند.

وی  با اشاره به نوع نگاه به جایگاه مخاطبان، خاطرنشان کرد: در نگاه اول، مخاطبان و دانش‌آموزان ما، فرزندان والدینی‌اند که به امانت به مدرسه سپرده شدند و ما مسئولیم که در چرخه رشد آنان مداخله مثبت داشته باشیم و در نگاه بالاتر که مسئولیت را برای ما سنگین‌تر می‌کند، بر اساس نگرش توحیدی و نگرش ناب کسانی که در کلاس درس ما حضور دارند، فرزندان امام عصر(عج) اند و بر اساس روایتی از پیامبراکرم(ص) فرزندان این جامعه، ایتام محمد(ص) اند و کسی باید مسئول و کفیل آنها باشد تا طبق سلیقه خاص پدر و نگاه حجت خدا به کار تعلیم و تربیت آنها بپردازد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه دانش‌آموزان ما فرزندان معنوی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا و امام عصرند، خطاب به دانشجومعلمان گفت: شما به عنوان معلم و کنشگر فعال در فضای کفالت عمومی در عرصه تعلیم و تربیت حاضرید و نقش اصلی را برعهده دارید و باید سلیقه و نگاه امیرالمومنین و حضرت زهرا را در تربیت بشناسید و به نقشه راه یعنی حیات طیبه و حوزه تعلیم و تربیت الهی و اسلامی اشراف پیدا کنید.

وی با تأکید بر اهمیت اشراف نظری، ادامه داد:  معلمان باید محیط را بشناسند، ارزش‌ها و وزن آنها را بدانند تا بتوانند در مداخله‌گری سهم خود را به درستی ایفا کنند و این اشراف صرفاً با درس‌های ارائه‌شده حاصل نمی‌شود و خودشان باید به لوازم کار التزام پیدا کنند، با تفکر و مطالعه، راهنمایی اساتید و پیگیری دانشجومعلمان.

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری دومین نکته را تحقق فضیلت‌ها در وجود معلمان برشمرد و گفت: معلمان نه فقط اشراف نظری بلکه باید وجودشان به فهرستی از فضیلت‌ها آراسته شود که از نظر اهمیت در مرتبه بالاتر قرار دارد؛ پس باید دائم دست به دامن حضرت حق تعالی شوید و کرانه‌های شخصیت شما در معرض نور الهی باشد.

وی با بیان اینکه معلم هر درس و رشته‌ای باشید، از ابتدا تا آخر معلم دینی دانش آموزانید، اظهار کرد: معلمان کسانی‌اند که باید ارتباط دانش‌آموزان را با ساحت قدسی برقرار می‌کنند و با درسشان دانش‌آموزان نور را دریافت و حلاوت ایمان را بچشند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در ادامه با اشاره به قواعد حاکم بر مدرسه معیار و مدرسه حیات طیبه، گفت: این مدرسه، مدرسه کرامت و عزت، اندیشه و حکمت، ذکر و عبادت، مهر و رحمت، تقوا وضیافت، زندگی و مهارت، نشاط و سلامت، وحدت و مشارکت، شجاعت و استقامت و انقلاب و بصیرت است.

وی با بیان اینکه معلمان مدرسه حیات طیبه و معیار باید موصوف به این صفات باشند، خاطر نشان کرد: مدیر چنین مدرسه‌ای باید تمام مناسبات مدرسه را طبق این قواعد سازماندهی کند، این می‌شود نقشه‌ای که باید دستمان باشد.

امام جمعه تهران دو واژه عزیز و رحیم را دو واژه‌ای دانست که شخصیت معلم ذیل آن باید ساخته شود و اظهار کرد: جمع این دو، معلم را معلمی شایسته می‌کند، معلم باید عزیز و رحیم باشد و دانشگاه فرهنگیان نیز باید خود را ذیل این دو نام تعریف کند.

حجت الاسلام امین‌الله دادگر مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان، نخبه‌پروری، فراهم کردن زمینه‌های برای حضور افراد زبده و مؤمن که آماده تصمیم‌سازی و کمک به تحقق آرمان‌ها در عرصه تعلیم و تربیتند و  تأکید بر نوآوری و داشتن حرف تازه را از اولویت‌های پردیس‌ها و مراکز برشمرد و افزود: در پردیس‌ها باید علوم تربیتی و تعلیم و تربیت را با استفاده از تجارب موجود در دنیا بومی کرده و از دل مباحث دینی استخراج و به بشریت ارائه کنند، زیرا دین اسلام و مکتب امامین انقلاب این ظرفیت را دارد.

 وی از جمله نتایج این دوره را ایجاد هسته‌های نخبگانی و هیأت‌های اندیشه‌ورز ناظر به گام دوم انقلاب و سند تحول بنیادین در هر استان و انجام  آینده‌پژوهی، رصد تعلیم و تربیت و ارائه راهکار در این خصوص با تأکید بر رویکرد تشکیلاتی و آتش به اختیاری دانشجومعلمان دانست.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به آیه 69 سوره مبارک عنکبوت، با بیان جهاد به چهار قسم جهاد اصغر، جهاد اکبر، جهاد کبیر و جهاد اعظم، خاطرنشان کرد: در مکتب امام رضوان الله تعالی علیه و راهی که با انقلاب اسلامی برای ما ترسیم کردند و فراروی ما و شما است امام همه این جهادها را به پیش بردند، در اندیشه رهبر حکیم انقلاب نیز جهاد این طور معنی شده است «تلاش حداکثری برای برداشتن موانع حاکمیت الهی یعنی همان تحقق بخشیدن نگاه توحیدی» که مسئله بسیار مهمی است.

وی با بیان اینکه جهاد در اندیشه امام(ره) و رهبری انقلاب موانع درونی و بیرونی دارد، تصریح کرد: از موانع درونی نفس است تردیدی نیست که هم بزرگان توصیه کردند و هم تجربه نشان داده است که باید از خودگذشت تا به توحید رسید، نگاه توحیدی، تکلیف‌گرایی و عمل مجاهدانه خیلی مهم است.

حجت‌الاسلام دادگر هشت سال دفاع مقدس را مانع بیرونی و جهاد اصغر عنوان و اظهار کرد: همچنین جهاد کبیر که در گذشته و حال با آن روبروییم، عدم اطاعت از دشمنان و مبارزه تا برداشتن موانع نرم دشمن است.

وی در بیان چرایی نامگذاری پاسخ به آمریکای جنایتکار به عنوان یوم الله، خاطرنشان کرد: کسی تاکنون جرأت نکرده است با آمریکایی‌ها مواجه اینچنینی حتی در مقیاس پایین‌تر داشته باشد این خیلی نکته مهمی است که هیمنه و هیبت آمریکا شکسته شد و این را باید توجه کنیم که این اتفاق ذیل جهاد و معنای مقاومت است.

حجت الاسلام دادگر، ادامه داد: امروز با مقاومت اسلامی که رهبر انقلاب از سال‌های قبل مطرح  و تأکید کردند در اندیشه‌های سیاسی رایج در دنیا و در حوزه‌های سیاسی و اندیشه به عنوان نظریه با آن مواجه می‌شوند. مقاومت سنت الهی است و با تأمل در سنت‌های الهی حقیقتاً آنها را درمی‌یابید و کاملاً معنا خواهد شد که سنت الهی در باب مقاومت چگونه است. اگر به حقایق ایمان و باور و اخلاص داشته باشیم و استقامت کنیم خداوند یاری می‌کند تردیدی در آن وجود ندارد.

انتهای‌پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران