۱۳ پروژه شیلات دهه فجر در استان گیلان افتتاح می‌شود


13 پروژه شیلات دهه فجر در استان گیلان افتتاح می‌شود

۱۳ پروژه مجموعه شیلات استان گیلان در ۸ شهرستان به‌مناسبت فرا رسیدن دهه مبارک فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، گیلان از مراکز مستعد کشور جهت توسعه صنایع شیلاتی محسوب می‌شود در همین راستا تعداد 13 پروژه شیلاتی این استان به مناسبت ایام دهه مبارک فجر در شهرستان‌های رشت، تالش، رضوانشهر، ماسال، صومعه‌سرا، آستانه‌اشرفیه، املش و رودسر به بهره‌برداری می‌رسد.

سرپرست اداره کل شیلات گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، افتتاح 13 پروژه‌ شیلاتی این استان در دهه فجر امسال را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: برخی از طرح‌های شیلاتی که بهزودی در استان گیلان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد به پرورش انواع ماهیان گرمابی و سردابی اختصاص پیدا کرده است.

عظیم مدبری تکثیر و پرورش زالوی طبی را از دیگر پروژه‌های شیلاتی قابل افتتاح استان گیلان اعلام کرد و بیان داشت: علاوه بر طرح‌های پرورشی و تکثیر، در ایام دهه فجر امسال دو اسکله شناور نیز در استان گیلان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که برای ایجاد آن بالغ بر 90 میلیارد و 534 میلیون ریال اعتبار صرف شده است.

وی از فراهم شدن زمینه اشتغال بهصورت مستقیم و غیرمستقیم برای 58 نفر به واسطه افتتاح طرح‌های جدید شیلاتی در گیلان سخن گفت و تصریح کرد: بخش شیلات از ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی برای اشتغال‌زایی برخوردار است به همین علت شیلات به عنوان یکی از مؤلفه‌‌های توسعه‌ای گیلان محسوب می‌شود.

سرپرست اداره کل شیلات گیلان بازسازی ذخایر ماهی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان را یکی از اهداف عالیه سازمان شیلات ایران به ویژه استان‌های ساحلی تلقی کرد و بیان داشت: مجموعه شیلات استان گیلان نیز در راستای سیاست‌گذاری‌های انجام شده برای تحقق هر چه بیشتر اهداف مورد اشاره برنامه‌ریزی می‌کند.

مدبری با بیان اینکه برنامه بازسازی و حفظ ذخایر ژنتیکی آبزیان به پایداری انفال در حوزه دریا و آب‌های داخلی کمک می‌کند اظهار داشت: استان گیلان از یک سو قدمت و پیشینه بسیار خوبی در سطح کشور دارد و از سوی دیگر داشتن مراکز مهم بازسازی ذخایر آبزیان از اهمیت بسیار بالای این خطه در بخش شیلات حکایت دارد.

وی استان گیلان را در زمینه بازسازی ذخیره انواع ماهیان استخوانی و خاویاری مرکزی پیشرو در سطح کشور دانست و خاطرنشان کرد: مجموعه شیلات استان گیلان تاکنون در این راستا توانسته ضمن تدوین یک برنامه‌ریزی خیلی دقیق گام‌های بسیار مؤثری در حوزه آبزی‌پروری و پایدار کردن فعالیت‌های صید و صیادی بردارد. 

به گزارش تسنیم سالانه 50 هزار تن آبزی در گیلان تولید می‌شود به همین دلیل و با توجه به موقعیت ویژه استان در حوزه صنعت آبزی‌‌پروری، افزایش تولید انواع محصولات شیلاتی در آن هدفگذاری شده ‌که تحقق این مهم ضمن ایجاد اشتغال در ارتقاء سطح اقتصادی مردم نیز تأثیر به‌سزایی دارد.

علاوه بر این‌ها گیلان در حوزه تولید و تکثیر ماهیان گرمابی دارای رتبه‌های برتر کشوری است و در حال حاضر مزارع پرورش ماهیان خاویاری یکی از برندهای ملی و جزو عرصه‌های قابل توسعه در این استان محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/614/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon