نقش دلارهای عربستان در «معامله قرن»
به گفته منابع کاخ سفید٬ رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس و در راس آنها عربستان سعودی مسئول تامین بودجه مالی طرح آمریکایی «معامله قرن» هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الاخبار رسانههای رژیم صهیونیستی جزئیات جدیدی از «معامله قرن» افشا کردند. الحاق مناطق وسیعی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی و وضع شروطی برای تضعیف و سخت کردن برپایی دولت فلسطین از جمله بندهای جدید این طرح است که عربستان و حاکمان کشورهای حاشیه خلیج فارس٬ بودجه مالی آن را تامین میکنند.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت احرونوت» دیروز به نقل از منابع سیاسی آگاه به بندهای طرح آمریکایی معامله قرن و جدول زمانی آن نوشت که آمریکاییها کاری ندارند که اسرائیل با بخشی از این بندها موافق است و بخشی از آنها را رد میکند؛ به این معنا که واشنگتن هرگز موافقت نمیکند که عبارتی مانند «پذیرش مشروط» را از جانب «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بشنود؛ یعنی طبق رویکرد آمریکا٬ اسرائیل نمیتواند حاکمیت خود را بر همه شهرکها اعمال و غور اردن را الحاق کرده و در عین حال٬ اجرای بخشهای دیگر معامله قرن را رد کند.
یدیعوت احرونوت افزود که طبق طرح معامله قرن شهرکسازی صهیونیستها در همه مناطق «ج» که تحت سیطره آنهاست متوقف میشود؛ اما رژیم صهیونیستی میتواند شهرکهای خود را در مرزهای مشخص شده ایجاد کند.
درحال حاضر «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روی این حساب کرده که در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نیز پیروز شده و میتواند از خلال آن برای بازگشت به میز مذاکرات و پذیرش معامله قرن٬ فلسطینیها را تحت فشار قرار دهد تا قبول کنند دولت مستقل خود را طبق طرح آمریکا بدون ارتش و بدون سیطره بر آسمان کشورشان و گذرگاههای آن و نیز بدون توانایی ایجاد ائتلاف با کشورهای خارجی برپا کنند.
از سوی دیگر این طرح آمریکا (معامله قرن) به ایجاد یک تونل میان غزه و کرانه باختری (گذرگاه امن) اشاره دارد؛ با توجه به اینکه این موضوع برای رژیم صهیونیستی بسیار حائز اهمیت است و هنوز در جدول بحث و تحقیق موسسه امنیتی تل آویو قرار نگرفته است٬ اما پیش بینی میشود که مراقبتهای شدیدی در اطراف آن به دلیل ترس از استفاده از این گذرگاه برای انتقال سلاح و افراد تحت تعقیب٬ صورت بگیرد.
معامله قرن همچنین از «رامالله» میخواهد تا سیطره بر غزه را پس گرفته و در عوض جنبش حماس و جهاد اسلامی را برچیده و خلع سلاح کند. طبق گفته مسئولان صهیونیستی٬ این بند به معنای آن است آمریکایی ها یا شرایط را درک نمیکنند یا منظور اصلیشان در آنچه که می گویند نیست.
طبق این طرح٬ قدس اشغالی نیز با اماکن مقدس آن تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی اما با مدیریت مشترک خواهد بود؛ مشروط بر اینکه هیچگونه تقسیمبندی در این شهر صورت نگیرد. بیرون از «دیوار حائل » که با نام «دیوار آپارتاید» از آن یاد میشود٬ به فلسطینیها منتقل میگردد؛ به این شرط که معامله قرن را همانگونه که هست بپذیرند.
بر اساس این طرح٬ فلسطینیها میتوانند پایتخت خود را در بیرون این دیوار در هرکجا که بخواهند تاسیس کند یا اینکه شهرک «شعفاط» می تواند پایتخت آنها باشد.
معامله قرن حدود 50 میلیارد دلار به پروژههای مناطق دولت فلسطین اختصاص داده که به گفته منابع کاخ سفید٬ «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و حاکمان کشورهای حوزه خلیج فارس مسئول پرداخت این هزینه هستند.
انتهای پیام/