انگلیس به دنبال تقویت موضع خود در مذاکرات پسا برگزیت با اروپا

انگلیس به دنبال تقویت موضع خود در مذاکرات پسا برگزیت با اروپا

یک نشریه آلمانی با استناد به محافل دولتی انگلیس از تلاش تیم برگزیت لندن برای تقویت موضع خود در مذاکرات پسا برگزیت با اروپا از طریق ابزار فشار بر این اتحادیه خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم نشریه "بیلد" آلمان در گزارشی نوشت: روز جمعه (11 بهمن ماه) انگلیس رسما از اتحادیه اروپا خارج می شود. حالا این پرسش مطرح است که عملا بعد از این رخداد چه تغییراتی ایجاد می شود؛ در ابتدای کار تغییرت زیادی به نظر نمی رسد رخ دهد. اما 31 ژانویه آغاز مذاکراتی برای چگونگی شکل گیری مناسبات آینده بین انگلیس و اتحادیه اروپا است و در این اوضاع چیزهای زیادی در معرض خطر نابودی قرار دارد.

انگلیس حالا در پی تقویت موضع خود در مذاکرات با اتحادیه اروپا است و به گفته برخی محافل نزدیک به دولت هیچ ترسی از اعمال ابزار فشار بر اروپا از جمله اعمال تعرفه های گمرکی بالا بر تولیدات اروپایی ندارد.

به گزارش "ساندی تایمز"، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس با اعضای کابینه خود درباره اعمال تعرفه های تا 10 درصد بر تولیدات خودروی آلمانی و 30 درصد بر انواع تولیدات پنیر فرانسه سخن گفته است.

به گزارش این رسانه انگلیسی مسئله تنها این نیست و تیم مذاکره کننده برگزیت دولت بوریس جانسون همچنین در این باره با هم توافق کرده اند که اولویت آن ها در مذاکرات تجاری، آمریکا، ژاپن، استرالیا و نیوزلند و نه اروپا باشد. این بدین مفهوم است که ابتدا و قبل از اروپا باید با این کشورها توافق تجاری منعقد شود.

کمیته راهبردی خروج کابینه جانسون (Exit Strategy Committee ) که اعمال تعرفه بر تولیدات اروپا را در دستور کار قرار داده است هر پنج شنبه جلستی را تشکیل می دهد. هفته آینده استراتژی محصولات کشاورزی در دستور کار قرار دارد. به صورت رسمی انگلیس و اتحادیه اروپا باید برنامه مذاکرات خود را در هفته اول فوریه ارائه دهند.

هدف از این اقدامات، تسریع مذاکرات بعد از برگزیت است. انگلیس یک تجارت کاملا عاری از عوارض و سهمیه را از اتحادیه اروپا می خواهد اما خودش خواهان پایبندی به قواعد این اتحادیه نیستند.

بورس جانسون نخست‌وزیر انگلیس روز جمعه توافقنامه نهایی برگزیت را که ساعاتی پیش به امضای «اورزلا فن درلاین» رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل «رئیس شورای اروپا» رسیده بود را امضا کرد تا کشورش رسماً در آستانه خروج از اتحادیه اروپا قرار گیرد.

 توافق برگزیت روز چهارشنبه پس از مدت‌ها بحث و جدل به تصویب پارلمان انگلیس نیز رسیده و روز پنج‌شنبه نیز ملکه انگلیس آن را تأیید کرده بود.

بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس در اواخر ماه ژوئیه (اوایل مرداد) در اولین نشست خبری خود به عنوان نخست‌وزیر جدید تأکید کرد که در موعد مقرر یعنی 31 اکتبر (11 آبان) انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد، اما با توجه به ترکیب پارلمان وی در این کار ناکام ماند و در نهایت تصمیم به برگزاری انتخابات زودهنگام گرفت تا شاید از این طریق ترکیب پارلمان را به نفع سیاست‌های مد نظر خود تغییر دهد.

به دنبال پیروزی قاطعانه حزب محافظه‌کار (به رهبری جانسون) در انتخابات پارلمانی انگلیس در واپسین روزهای سال گذشته میلادی، مجلس عوام خروج این کشور از اتحادیه اروپا در روز 31 ژانویه و طرح نخست‌وزیر «بوریس جانسون» برای برگزیت را تصویب کرد.

 مطابق طرح جانسون، انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا، وارد «دوران گذار» خواهد شد، به این معنا که طرفین (بروکسل و لندن) 11 ماه فرصت خواهند داشت تا به یک «توافق جامع» در خصوص ابعاد و جزئیات برگزیت دست پیدا کنند.

گرچه بوریس جانسون ابراز امیدواری کرده که در پایان دوره انتقالی یک ساله به یک توافق تجاری جامع با اروپا برسد، اما بنا بر گفته بسیاری از منتقدان نخست وزیر انگلیس، زمانبندی یک ساله برای چنین مذاکراتی واقع‌بینانه نیست. آنها معتقدند رسیدن به یک توافق جامع که در برگیرنده دغدغه‌ها و ملاحظات انگلیس پس از جدایی از اتحادیه اروپا باشد، مدت زمان بیشتری را می‌طلبد و بر همین اساس لازم بود تا جانسون دوران گذار را محدود به مدت زمانی 11 ماهه نمی‌کرد.

انتهای پیام/             

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon