یادداشت|طرح ایران برای فلسطین؛ چالش پیش روی «معامله قرن»
یک کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی به بررسی راهحلهای ایران برای حل مسئله فلسطین پرداخته است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، محسن پاکآئین کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است به بررسی راهحل های ایران برای حل مسئله فلسطین پرداخته است که در زیر این یادداشت را میخوانید.
طرح برگزاری همهپرسی برای حل مسئله فلسطین که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در شانزدهمین نشست سران جنبش غیرمتعهدها در نهم شهریور 1391 مطرح گردید، اخیرا طی نامۀ مجید تخت روانچی، نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد، به عنوان یک سند بینالمللی برای آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان ارسال شد تا در اختیار اعضای شورای امنیت قرار گیرد.در نامۀ نماینده دائمی ایران در سازمان متحد آمده است:" مایه نگرانی عمیق است که پس از هفت دهه، مسئله فلسطین همچنان لاینحل باقی مانده و جامعه بین المللی در حل و فصل این بحران پیچیده و قدیمی ناکام بوده است.
قریب به نوزده سال پیش، رهبر معظم انقلاب در اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در تهران خاطر نشان کردند:
"ما راهحلی عادلانه و کاملاً دموکراتیک را پیشنهاد کردهایم: همه فلسطینیها، چه ساکنان کنونی آن و چه کسانی که به کشورهای دیگر رانده شده و هویت فلسطینی خود را حفظ کردهاند، اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی، در یک همهپرسیِ عمومی، با نظارتی دقیق و اطمینانبخش شرکت کنند و ساختار نظام سیاسی این کشور را انتخاب نمایند و همه فلسطینیانی که سالها رنج آوارگی را تحمل کردهاند، به کشور خود باز گردند و در این همهپرسی و سپس تدوین قانون اساسی و انتخابات، شرکت نمایند. آنگاه صلح برقرار خواهد شد."
طرح جمهوری اسلامی ایران برای حل مسئله فلسطین، یک طرح کاملا اجرائی و مبتنی بر اصل حق تعیین سرنوشت مردم بوده و بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین آبا واجدادی، برگزاری انتخابات با مشارکت مردم اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی، تشکیل نظام سیاسی منتخبِ اکثریت براساس همه پرسی و نهایتاً تصمیمگیری از سوی نظام سیاسی منتخبِ اکثریت برای سایر ساکنین در فلسطین اشغالی که مردم اصلی آن محسوب نمی شوند، را دنبال می کند.بر اساس این طرح، همه فلسطینیان واقعی اعم از مسلمان و یهودی و مسیحی در داخل و خارج از سرزمینهای اشغالی در همه پرسی شرکت کرده و با مراجعه به افکار عمومی ، نظام حاکم بر سرزمین خود را تعیین میکنند.
از سوی دیگر در روزهای اخیر، طرح آمریکائی-صهیونیستی "معامله بزرگ قرن" از سوی دولت ترامپ با هدف ایجاد سازش بین دولتهای فلسطین و اسرائیل مطرح شده، و واگذاری نیمی از کرانه باختری، تمام نوار غزه و چند محله ازبیتالمقدس شرقی به رژیم صهیونیستی را هدفگذاری کرده است. بر اساس این طرح، ساکنین فلسطینی باید از این مناطق کوچ کرده و به نیمه دیگر کرانه باختری بروند و در نتیجه غیر از تغییر بافت جمعیتی فلسطین، بیت المقدس نیز پایتخت فلسطین نخواهد بود و شهر ابودیس جایگزین بیت المقدس خواهد شد.
رونمائی از طرح "معامله قرن" در تیرماه گذشته توسط جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیس جمهوری آمریکا انجام شد و طرح دوباره این موضوع، ارتباط مستقیم به شرایط سخت ترامپ در داخل آمریکا و بهخصوص موضوع استیضاح وی دارد. رئیس جمهور آمریکا قصد دارد با رونمائی مجدد از این طرح، مشکلات داخلی خود را کمرنگ کرده و به حاشیه ببرد. هشتم بهمن یعنی تاریخ رونمایی از طرح معامله قرن نیز مصادف با روز رای گیری نمایندگان پارلمان اسرائیل برای ایجاد کمیتهای با هدف رد مصونیت قضایی نتانیاهو است.لذا یکی دیگر از اهداف رونمائی از این طرح نیز تلاش برای نجات نخست وزیر رژیم صهیونیستی از بحران داخلی است.
با توجه به مخالفت قاطبه مردم و رهبران فلسطینی حتی دولت خودمختار فلسطین با طرح معامله قرن، هیچ امیدی برای موفقیت آن نیست و این پیشنهاد نیز مانند بقیۀ طرحهای سازش بی نتیجه مانده و به بایگانی تاریخ سپرده خواهد شد. موضعگیری انقلابی محور مقاومت و مجاهدین فلسطینی از جمله حماس و سازمان جهاد اسلامی و همچنین مخالفت یکپارچه کشورهای مسلمان، نشان میدهد که طرح معامله بزرگ قرن همانگونه که مقام معظم رهبری نیز پیش بینی کردند، محکوم به شکست است.
در حال حاضر شش میلیون فلسطینی در داخل فلسطین زندگی میکنند و شش میلیون فلسطینی آواره که در سازمان ملل به عنوان پناهنده ثبت نام شدهاند در خارج از فلسطین به خصوص اردن مقیم هستند. این دوازده میلیون انسان حق تعیین سرنوشت خود را دارند و باید سازمان ملل متحد و تمام نهادهای دموکراتیک و مدافع حقوق بشر در سطح جهان، برای اجرائی کردن طرح جمهوری اسلامی ایران، توجیه شده و اقدامات خود را انجام دهند.
طرح ایران که امروز به عنوان سند سازمان ملل متحد نیز مطرح شده، به عنوان اقدامی مبتنی بر مردمسالاری و سازگار با ارزشها و معیارهای بین المللی، مورد تائید نخبگان جهان و مردم آزاده قرار گرفته است. این طرح، نمایانگر تحقق صلح با محوریت عدالت یا همان صلح عادلانه بوده و در صورت پیگیری دستگاه دیپلماسی و دیگر نهادهای ذیربط در سیاست خارجی، با اقبال عمومی مواجه شده و طرح معامله قرن را به چالش خواهد کشید.
انتهای پیام/