۲۰ طرح آبخیزداری تا پایان سال در گیلان به بهرهبرداری میرسد
پیشرفت فیزیکی پروژههای آبخیزداری گیلان متغیر بوده و به بالای ۸۰ درصد رسیده است از سوی دیگر ۲۰ طرح آبخیزداری استان نیز تا پایان سال ۹۸ به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، به گواه آمارهای ارائه شده اجرای طرحهای آبخیزداری که دارای فواید و کارکردهای بسیار زیادی است در گیلان روند خوب و قابل قبولی دارد بهطوریکه در راستای همین هدف و با توجه به میزان پیشرفت فیزیکی طرحها، تا پایان امسال 20 پروژه آبخیزداری این استان به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت با بیان اینکه هماینک فرآیند اجرای تعدادی از پروژههای آبخیزداری گیلان به پایان رسیده است عنوان کرد: برای پروژههای آبخیزداری در کل کشور از جمله استان گیلان منابع بسیار خوبی از محل صندوق توسعه ملی تخصیص یافته است.
محسن یوسفپور از تخصیص بیش از 36 میلیارد تومان اعتبار از محل منابع صندوق توسعه ملی برای پروژههای آبخیزداری گیلان خبر داد و تصریح کرد: با تخصیص و جذب سهم منابع صندوق توسعه ملی و اعتبارات استانی روند اجرایی شدن طرحها و برنامههای منابع طبیعی در تمام حوزهها از جمله آبخیزداری سرعت میگیرد.
وی برنامه تدوین شده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در راستای اجرای طرح های آبخیزداری در 20 حوضه آبخیز استان را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: اجرای بندهای گابیونی، خشکه چین ملاتی و چپری، نهال کاری، بذرکاری، بذرپاشی، کپه کاری و تراس بندی در دامنه ها از جمله اقدامات آبخیزداری بهشمار میآیند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه پروژههای آبخیزداری استان طبق دستورالعملها و توافقات انجام شده در مناطق جنگلی و مراتع استان اجرایی میشوند افزود: شهرستان های صومعه سرا، فومن، تالش، ماسال، شفت، آستارا، رودبار، املش، رضوانشهر و رودسر از جمله این مناطق محسوب میشوند.
یوسفپور به مهمترین مزیتها و کارکردهای اجرای پروژههای آبخیزداری در استان گیلان و شهرستانهای مختلف آن نیز اشاره کرد و در این باره اظهار داشت: اثرگذاری فراوان در جهت کنترل سیلاب و رسوب از یک سو و حفاظت از خاک بخشی از کارکردهای فراوان اجرای پروژههای آبخیزداری در استان گیلان محسوب میشود.
وی تقویت سفرههای زیرزمینی و ممانعت از مهاجرت روستائیان به شهرها را از کارکردهای مهم اجرای پروژههای آبخیزداری اعلام کرد و افزود: شاید برخی تصور کنند آبخیزداری مفهومی جدید است اما واقعیت امر این است که آبخیزداری از مهمترین اقداماتی است که از سالهای دور تاکنون در استان گیلان به مرحله اجرا در میآید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان استفاده از ظرفیت اهالی بومی و ساکنان مناطقی که طرحهای آبخیزداری در آنجا اجرایی میشود را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: به طور معمول این مشارکتها در پروژههای آبخیزداری که ماشینآلات سنگین و یا به دانش فنی و تخصصی خاصی نیاز نداشته باشد برقرار است.
یوسفپور جلوگیری از پیشروی روان آبها، مهار و کنترل آنها را از جمله کارکردهای مفید عملیات فنی و آبخیزداری دانست و تصریح کرد: تمام تلاش و سعی ما در مجموعه فعالیتهای حوزه آبخیزداری استان گیلان این است که جلوی روان آبها را بگیریم تا با این کار ضمن حفظ عرصه، سفرههای آبی زیرزمینی استان نیز تقویت شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم طرحهای آبخیزداری به نحو قابل ملاحظهای قادر به جلوگیری از پدیده فرسایش خاک هستند علاوه بر اینها تحقیقات و بررسیهای کارشناسی و علمی نشان میدهد مجموعه اقدامات آبخیزداری در استان گیلان نه تنها مزایای یاد شده را در بر دارد بلکه در تقویت پوشش گیاهی نیز نقش بسیار مؤثری خواهد داشت.
انتهای پیام/614/ح