۳ دلیلی که ویروس کرونا اقتصاد چین را مختل نمی‌کند

3 دلیلی که ویروس کرونا اقتصاد چین را مختل نمی‌کند

تخمین زده می شود تاثیرات اقتصادی منفی ویروس جدید کرونا محدود باشد. اثر آن بر رشد اقتصاد چین در ۲۰۲۰ احتمالا بسیار کم است و تنها ۰.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی آن کم می‌کند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از مارکت واچ، ترس ناشی از ویروس جدید کرونا که از ووهان، یکی از بزرگ‌ترین شهرهای چین و قطب حمل و نقل داخلی آن آغاز شده، بسیاری را به یاد ترس و بی ثباتی به وجود آمده پس از اوج بحران بیماری سارس در 2003 می اندازد.

 بازار سهام چین پس از ماه ها افزایش، در روزهای اخیر سقوط کرده است و بازارهای جهانی هم دنبال روی آن هستند. در حال حاضر نگرانی هایی در مورد تاثیر فراگیر شدن این بیماری بر اقتصاد چین و رشد اقتصاد جهان وجود دارد. آیا این نگرانی ها درست هستند؟

  پیش بینی می شود ویروس کرونا در هفته های دوم و سوم فوریه افراد بیشتری را مبتلا کند و باعث مرگ تعداد بیشتری شود ولی انتظار می رود مقامات چین و سازمان بهداشت جهانی تا اوایل آوریل این ویروس را تحت کنترل درآورند.

 طبق این سناریو تخمین زده می شود تاثیرات اقتصادی منفی این ویروس محدود باشد. اثر آن بر رشد اقتصاد چین در 2020 احتمالا بسیار کم است و تنها 0.1 درصد از تولید ناخالص داخلی آن کم می کند.

تأثیر آن در سه ماهه اول 2020 بسیار زیاد خواهد بود شاید رشد اقتصادی را یک درصد به صورت سالانه پایین آورد ولی این کاهش در ادامه سال جبران خواهد شد و تاثیر آن بر رشد تولید ناخالص جهان از این هم کمتر خواهد بود.

 این پیش‌بینی یادآور تجربه بحران سارس در 2003 است. یک کاهش بزرگ در رشد تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه دوم آن سال در دو فصل بعد جبران شد. در حالیکه نرخ رشد سالانه در 2003 حدود 10 درصد بود، بسیاری از اقتصاددانان ها تاثیرات منفی بیشتری را پیش بینی کرده بودند.

 برخی می ترسند زمان شروع این ویروس جدید، در آغاز جشن یک هفته ای سال نوی چینی و تعطیلی مدارس بسیاری از مردم را از مغازه ها، رستوران ها و فضاهای مسافرتی دور نگه می دارد و شرایط اقتصادی را بدتر می کند.

ولی سه عامل مهم تأثیر این ویروس را محدود می کنند:

اول،  برخلاف شیوع سارس، چین در حال حاضر در عصر تجارت اینترنتی قرار دارد یعنی بسیاری از مشتریان خرید های خود را آنلاین انجام میدهند. کاهش خرید های حضوری برای دوری از ابتلا به ویروس، احتمالاً توسط افزایش خریدهای آنلاین جبران می شود.

 بسیاری از مسافرت هایی که امروز لغو شده اند مطمئناً در آینده جایگزین خواهند شد، چون بودجه آنها کنار گذاشته شده است.

 بسیاری از کارخانه ها توقف تولید خود را به خاطر تعطیلات سال نوی چینی برنامه‌ریزی کرده بودند بنابراین زمان شیوع این بیماری جلوی بسته شدن ناخواسته آن ها را می گیرد. بسیاری از مراکز دولتی و مدارس هم در تعطیلاتی به سر می برند که ربطی به شیوع بیماری ندارد.

دوم، تمام گزارشات حاکی از این است که ویروس جدید کرونا به اندازه سارس کشنده نیست حتی اگر سریع‌تر از آن منتقل شود. مقامات چینی هم به همین اندازه نسبت به زمان شیوع سارس در کنترل ویروس سریع‌تر عمل می‌کنند.

 مقامات با اتخاذ اقدامات شدید برای قرنطینه کردن بیماران واقعی و احتمالی، شانس مهار سریع‌تر بیماری را افزایش داده اند. کاهش تولید اقتصادی در این سه ماه هم با افزایش فعالیت در ادامه سال جبران خواهد شد.

سوم، نمی‌دانیم مذاکره کنندگان تجاری چین در زمان امضای مرحله اول قرارداد تجاری با آمریکا در پانزدهم ژانویه، از وخامت ویروس جدید اطلاع داشتند یا نه، ولی در هر صورت زمان‌بندی این قرارداد به نفع چین بوده است.

با افزایش واردات ماسک های صورت و تجهیزات پزشکی از آمریکا و مناطق دیگر، چین می تواند همزمان با این بحران مقابله و به قول خود برای واردات بیشتر هم عمل کند.

 انتهای پیام/29

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه