گزارش| تاکتیک‌های مقابله با ویروس کرونا در "شیکاگوی چین"

گزارش| تاکتیک‌های مقابله با ویروس کرونا در "شیکاگوی چین"

سرعت گسترش شیوع ویروس کرونا به اندازه ای بوده که مقامات دولت چین مجبور به اعمال سیاستهای کنترلی و قرنطینه یکی از استانهای پرجمعیت این کشور شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،هزاران مورد ابتلا به ویروس کرونا و کشته شدن دستکم  106 نفر بار دیگر چین را با چالشی جدی مواجه کرده است و مسلما شرایط به حدی جدی است که شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور اعلام کرده  " کشور با یک بحران جدی بهداشت عمومی مواجه است." در این گزارش سعی شده که اقدامات دولت چین در مراحل مختلف شیوع ویروس کرونا مورد بررسی قرار گیرد.

طبق آمار ارائه شده از سوی مقامات بهداشتی ویروس کرونای ووهان باعث بیماری بیش از 4500 نفر در آسیا شده است. به نظر می‌رسد بسیاری از این موارد هنوز تایید نشده‌اند. تا صبح امروز (سه‌شنبه) 106 نفر که همگی در چین بوده‌اند، جان خود را از دست داده اند.

این ویروس تاکنون در دستکم 12 کشور شناسایی شده که تقریبا در همگی موارد افرادی درگیر بوده اند که به چین سفر کرده بودند. در آمریکا 5 مورد ابتلا به این ویروس تایید شده است. یک زن 60 تا 70 ساله در شیکاگو، مردی 30 تا 40 ساله در واشنگتن، دو نفر در کالیفرنیا و یک نفر نیز در آریزونا به این ویروس مبتلا شده‌اند.

پس از بیانیه رئیس جمهوری چین، این کشور در واقع وارد مرحله مقابله با ویروس کرونا شد. او با تشکیل یک جلسه فوق العاده و احضار مقامات ارشد سیاسی حزب کمونیست دستور مقابله با این بحران را صادر کرد. در همین راستا روز شنبه و در کمیته دائمی دفتر سیاسی حزب کمونیست وعده داد: " ما اطمینان داریم که قادر به پیروزی در این نبرد هستیم."

برای نبرد با گسترش ویروس که برای اولین بار در پایان دسامبر ظاهر شد و باعث مرگ 17 نفر و بیماری 600 تن شد،  مقامات چین به سرعت اقداماتی فوق العاده را برای قرنطینه استان ووهان در دستور کار قرار دادند. برای این کار لغو پروازها، حرکت قطارهایی که شهر را ترک می‌کردند و همچنین تعلیق تردد اتوبوس‌ها، مترو و کامیون‌ها برنامه‌ریزی شد. تا روز جمعه دستکم 12 شهر دیگر در استان هوبئی ازجمله هوانگ گانگ و اژو، که به ترتیب محل زندگی 7 میلیون و یک میلیون نفر هستند، محدودیت‌های سفر برای شهروندان خود اعلام کردند.

این محدودیت‌ها دقیقا در آستانه تعطیلات سال نو چینی و درحالی اعمال شد که صدها میلیون نفر از مردم در سراسر چین قصد سفر داشتند. البته محدودیت‌ها از هوبئی فراتر رفت. روز شنبه مقامات پکن اعلام کردند که تردد تمام اتوبوس‌های بین استانی را متوقف کرده و سفر جاده‌ای به پایتخت نیز محدود می‌شود.

قرنطینه شیکاگوی چین

طبق آمار ارائه شده توسط دانشگاه شمال شرقی بوستون در حالت عادی 30 هزار نفر در روز از ووهان خارج می‌شوند. تعداد بسیار بیشتری از مردم از سیستم حمل و نقل زمینی مانند خودرو و قطار استفاده می‌کنند. این شهر یک هاب اقتصادی و تجاری در مرکز چین به شمار می‌رود. این شهر بزرگترین فرودگاه و بندرگاه منطقه را در اختیار دارد و به شیکاگوی چین مشهور است.

مقامات شهر 11 میلیون نفری ووهان روز پنجشنبه از یک تاکتیک بسیار قدیمی بهداشتی برای ممانعت از شیوع این بیماری استفاده کردند. کارشناسان اعلام کردند که قرنطینه شهری که حجم تردد آن حتی از شهر نیویورک نیز بزرگتر است، اقدامی بی سابقه بوده است. تا روز پنجشنبه عصر چین اعلام کرد که قصد گسترش قرنطینه به مناطق افراد داشته و به دنبال اعمال محدودیت‌های عبور و مرور بر دستکم 4 شهر دیگر شامل هوانگ گانگ، اژو، چیبی و ژی جیانگ  ( با میلیون ها نفر ساکن) است. البته در این بین انتشار تصاویری  از تلاش دولت چین برای ساخت یک بیمارستان نیز در فضای مجازی خبرساز شد. شهر ووهان  به واسطه افزایش تعداد بیماران با کمبود تخت مواجه شده و به همین دلیل تصمیمی برای ساخت یک بیمارستان 25هزار متری گرفته شد. این بیمارستان قرار است در مدت 10 روز تکمیل شود.

پیش بینی درباره میزان گسترش ویروس

براورد محققان دانشگاه امپریال کالج لندن حاکی از آن است که تعداد  مبتلایان احتمالا پنج یا 10 برابر بیشتر از مقدار اعلام شده است. هزاران مورد مشکوک وجود دارد که هنوز تایید نشده است و ممکن است تعدادی از مردم به این ویروس مبتلا باشند و هنوز تحت مراقبت‌های پزشکی قرار نگرفته باشند. روز دوشنبه محققان این دانشگاه تخمین زدند حدود 25 هزار نفر به این ویروس مبتلا شده باشند. البته این احتمال تغییر در این براوردها وجود دارد زیرا هر روز گزارشاتی از افزایش تعداد مبتلایان و اطلاعات بیشتری درمورد ویروس منتشر می‌شود. مقامات بهداشت عمومی هنوز به نحوه انتقال این بیماری اشراف نداشته و کارشناسان تاکید دارند در تفسیر میزان براوردها احتیاط کافی صورت گیرد.

 

به اعتقاد بسیاری در مقایسه با واکنش دولت چین در جریان شیوع ویروس سارس در سال 2002 و 2003 که 8098 نفر مبتلا شده و در نهایت 774 مورد مرگ در 17 کشور دنیا گزارش شد، پکن در مورد کرونا سریع عمل کرد و بدون پنهان‌کاری سریعا به مردم هشدار داد. البته با این حال برخی نیز معتقدند نشانه‌هایی از عملکرد کند دولت به ویژه در استان جنوبی هوبئی دیده شده و از تشخیص کند خطر انتشار این ویروس و سوء مدیریت شکایت دارند. درکنار اعمال محدودیت‌های فراگیر سفر بر مردم و تردید درباره دسترسی تمام مردم به خدمات بهداشتی (اقدامی که برای دولت چین باتوجه به جمعیت میلیاردی این کشور چالشی بزرگ به شمار می‌رود) برخی از مردم چین هنوز نسبت به آمار دولت درباره تعداد جانباختگان ناشی از شیوع این ویروس متقاعد نشده و به آن تردید دارند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان