رشد فزاینده صنعت بیمه کشور پس از انقلاب/ ضریب نفوذ بیمه ۶ برابر شد

رشد فزاینده صنعت بیمه کشور پس از انقلاب/ ضریب نفوذ بیمه 6 برابر شد

رئیس کل بیمه مرکزی ایران با بیان این که صنعت بیمه کشور پس از انقلاب اسلامی رشد فزاینده ای را تجربه کرده است گفت: ضریب نفوذ بیمه ای کشور در سال ۱۳۵۷ زیر نیم درصد بوده که امروز با رشد حدود ۶ برابری به ۲.۸ درصد رسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامرضا سلیمانی با اشاره به اینکه سابقه بیمه در ایران به 85 سال می رسد، افزود: بطورکلی تا اوائل پیروزی انقلاب اسلامی تنها چند شرکت دولتی در کشور وجود داشت که خیلی فعال نبود و بعلاوه چند نمایندگی شرکت های خارجی اما امروز مردم شاهد رشد فزاینده ای در بخش شئونات مختلف بیمه ای در کشور اعم از درمان، شخص ثالث، زندگی، مسئولیت، آتش سوزی و غیره هستند.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران گفت: ضریب نفوذ بیمه ای کشور در سال 1357 زیر نیم درصد بوده که امروز 2,8 درصد است.

وی در ادامه اظهار امیدواری کرد با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته این ضریب در سال 1399 از 2,8 به 3.3 درصد برسد.

سلیمانی ادامه داد: مجموع نمایندگی های بیمه در سال 1357 به تعداد 60 مورد بوده و اکنون 69 هزار نمایندگی فعال در سطح کشور وجود دارد.

وی گفت: تنها یک کارگزار بیمه سال 1357 در کشور وجود داشت که امروز این عدد به 834 کارگزار فعال رسیده است.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران افزود: کشور در سال 1357 دارای 41 شعبه بیمه بوده که این عدد امروز به 1258 مورد افزایش یافته است.

وی در ادامه از پرتفوی 60 هزار میلیارد تومانی صنعت بیمه در کشور خبرداد و اظهارداشت: پیش بینی می شود تا پایان سال این رقم افزایش یابد.

سلیمانی گفت: کشور امروز دارای 32 شرکت بیمه ایست که تنها یک شرکت دولتی است.

وی افزود: خوشبختانه در صنعت بیمه بخش خصوصی فعال است و همینطور نرخ گذاری که پیش از این بوده همه کنار گذاشته شده تا شرکت های بیمه با رقابت سالم بتوانند خدمات بهتر و ارزان تری به مردم ارائه دهند.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران اظهارداشت: صنعت بیمه طی سنوات گذشته رشد خوبی داشته اما این موضوع به فرهنگ مردم و مشکلات اقتصادی جامعه نیز مربوط می شود.

وی ادامه داد: هرچه رشد و جهش اقتصادی در کشور بالا باشد خدمات بیمه ای هم افزون تر خواهد شد.

سلیمانی گفت: مردم را باید بیشتر با فرهنگ، خدمات و منافع حاصل از بیمه در کشور آشنا کرد چرا که گسترش چتر حمایتی صنعت بیمه منجر به کاهش هزینه های مردم و ایجاد آرامش در جامعه می شود.

وی با اعلام اینکه صنعت بیمه در تسهیل و رونق فعالیت های اقتصادی بسیار نقش آفرین است بر ضرورت توسعه و ترویج فرهنگ بیمه و به تبع افزایش ضریب نفوذ بیمه در جامعه تاکید کرد.

رئیس کل بیمه مرکزی ضمن اشاره به اینکه ایران جزء 10 کشور حادثه خیز جهان است، اظهارداشت: با توجه به اینکه کشور در منطقه حادثه ‌خیزی واقع و واحدهای مسکونی و تجاری تحت خطر و ریسک طبیعی قرار دارند به همین دلیل «صندوق بیمه خسارت حوادث طبیعی » ایجاد می ‌شود.

وی ادامه داد: این صندوق در دولت و مجلس مصوب و برای تائید نهایی به شورای نگهبان ارسال شد.

سلیمانی با بیان اینکه شورای نگهبان اشکالاتی به این مصوبه وارد کرده است، گفت: این اشکالات پس از اصلاح دوباره جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

وی اظهار امید واری کرد بحث تشکیل صندوق بیمه خسارت حوادث طبیعی تا پایان سال جاری به اتمام برسد و از سال 1399 وارد فاز اجرایی شود.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران گفت: بطور کلی هر کالای اقتصادی اگر مورد نیاز مردم باشد مردم به خودی خود به سمت و سوی خرید و مصرف کالای مدنظر گرایش پیدا می کنند علی ایحال بیمه هم یک کالای اقتصادی و به نوعی خدمت است.

وی در ادامه مقوله فرهنگ سازی را مهمترین عامل توسعه همگانی صنعت بیمه دانست و افزود: خوشبختانه امروز تلاش های خوبی از طریق رسانه ملی، فضای مجازی، مطبوعات، دانشگاه ها، مدارس و غیره در حال انجام است تا فرهنگ بیمه در جامعه نهادینه و مردم برای خرید این خدمت تمایل بیشتری نشان دهند.

سلیمانی اظهارداشت: جدا از این وقوع حوادث طبیعی همچون سیل، زلزله و غیره به خصوص طی سال های اخیر در کشور عاملی شده تا مردم بیشتر به صنعت بیمه گرایش پیدا کنند.

وی ادامه داد: حق بیمه تولیدی در سال 1397 به میزان 45 هزار میلیارد تومان بوده ودر 9 ماهه سال جاری این رقم به 43 هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران گفت: پیش بینی می شود در سال جاری حق بیمه تولیدی در کشور 60 هزار میلیارد تومان باشد.

وی افزود: هم اکنون ضریب خسارت بیمه در ایران بسیار بالاست یعنی 89 درصد در حالی که این ضریب خسارت در کشورهای پیشرفته بین 55 تا 60 درصد است.

سلیمانی بیان داشت: تنها چند کشور در سطح دنیا دارای ضریب خسارت بیمه بالا هستند که یکی ایران است.

وی تصریح کرد: عمده عوامل افزایش ضریب خسارت بیمه در ایران می توان به بروز حوادث طبیعی، درمان و شخص ثالث را نام برد.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران گفت: ضریب خسارت بیمه شخص ثالث در سال گذشته 114 درصد بوده یعنی اگر 100 ریال دریافت شده در عوض 114 ریال بابت شخص ثالث خسارت پرداخت شده است.

وی افزود: متاسفانه در بخش بیمه درمانی نیز با توجه به تغییراتی که در هزینه های درمانی، بستری و پاراکلینیک ایجاد شده در برخی از شرکت ها پرداخت خسارت تا 130 درصد هم رسیده است.

سلیمانی یادآورشد: این ضریب با برنامه ریزی و مدیریت مناسب باید کاهش یابد وگرنه شرکت های بیمه ای متضرر و از ریل سود آوری خارج می شوند.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon