مصاحبه|افقهی: فلسطینیها عامل جدی شکست معامله قرن هستند/ سه سطح واکنش کشورهای عربی
کارشناس برجسته تحولات غرب آسیا با اشاره به رونمایی از طرح معامله قرن توسط رئیس جمهور آمریکا با حضور نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: ترامپ و صهیونیستها بعد از به شهادت رساندن سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس از تحولات غرب آسیا به شدت نگران هستند.
"سید هادی افقهی" در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری تسنیم در خصوص رونمایی از طرح معامله قرن توسط رئیس جمهور آمریکا در شرایط کنونی منطقه غرب آسیا گفت: چندبار ترامپ رئیس جمهور آمریکا وعده داده بود که از طرح کامل معامله قرن رونمایی خواهد کرد منتها این دستپاچگی و شتابزدگی خیلی عجیب است. ترامپ برای رونمایی از معامله قرن دو رقیب انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی را به آمریکا دعوت کرد یعنی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر فعلی این رژیم و رقیب سرسخت وی گانتس. این موضوع نشان میدهد ترامپ و هم صهیونیستها بعد از به شهادت رساندن سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس از تحولات منطقه غرب آسیا به شدت نگران هستند. رهبرمعظم انقلاب فرمودند: تحولات منطقه قبل و بعد از شهادت سردار سلیمانی یکسان نخواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه" محور مقاومت با تشکیل یک اتاق عملیات مشترک قطعا راهبرد اصلیاش اخراج نظامیان آمریکایی از منطقه خواهد بود" گفت: تحولات هم شروع شد. بعد از شهادت سردار سلیمانی شاهد بودیم یک سری تحولات در عراق رخ داد. لغو توافقنامه همکاریهای امنیتی بغداد با آمریکا در پارلمان عراق به تصویب رسید و به دنبال آن، تظاهرات میلیونی مردم عراق جمعه گذشته در حمایت از این مصوبه برگزار شد. موشک باران پایگاه راهبردی عین الاسد آمریکا در غرب عراق توسط سپاه پاسداران ایران بخش دیگری از این تحولات به شمار میآید. به تازگی هم سقوط هواپیمای جاسوسی آمریکا در افغانستان توسط طالبان مزید برعلت شده است.
افقهی رونمایی معامله قرن ترامپ را در راستای حمایت از نتانیاهو در انتخابات پارلمانی پیش رو دانست و گفت که نتانیاهو به شدت هراسناک است و در انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی دستش در مقابل رقبیش خالی است. نتانیاهو و خانوادهاش چند پرونده فساد مالی دارند که تحت پیگرد هستند. نتانیاهو فکرمیکند، ترامپ به دادش میرسد و با رونمایی از معامله قرن او میتواند آن را به عنوان یک دستاورد تاریخی به رخ کانتس رقیب انتخاباتیاش بکشاند و از همین طریق میتواند طرفداران داخل رژیم صهیونیستی را تا حد زیادی به سمت خود جلب و آرای آنان را به نفع خویش دروع کند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا سناریو ترامپ را در اجرای این طرح شکست خورده دانست و افزود: ناگفته نماند، عوامل زیادی باعث شد تا ترامپ در شرایط کنونی حاکم بر غرب اسیا اقدام به رونمایی از طرح معامله قرن کند اما واقعا چقدر این فضای سنگین روانی و تبلیغاتی به پیاده کردن معامله قرن کمک میکند؟ بنده، بعید میدانم، ترامپ تمام آن سناریویی که طراحی کرده است بتواند عملا اجرایی کند زیرا موانع بینالمللی هست. سازمان ملل به هیچ وجه قبول نمیکند. وقتی که آمریکا سفارتخانه خود را از تلآویو به بیتالمقدس منتقل کرد، شورای امنیت این اقدام را محکوم کرد. محور مقاومت اعلام کرده اجازه نخواهیم داد معامله قرن اجرایی شود. این در حالی است محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطین برای اولین بار از گروههای جهادی و مقاومت دعوت کرده است که بیآید و یک ائتلاف و اتحاد ملی برای شکست معامله قرن تشکیل بدهیم و اجازه ندهیم این طرح خائنانه را پیاده کنند.
افقهی در پاسخ به این سئوال که "با رونمایی از معامله قرن فلسطینیها به سمت و سوی مبارزه مسلحانه حرکت خواهند کرد یا دیگر گزینهها را انتخاب می کنند؟ " اظهار داشت: تمام گزینهها روی میز است. گروههای جهادی و بسیاری دیگر از احزاب فلسطینی در وضعیت آماده باش 100 در صد به سر میبرند و این موضوع نشان میدهد که آنها عزم خود را جزم کردهاند که از پا ننشیند. از همان روزی که ترامپ و دامادش طرح معامله قرن را مطرح کردند مردم فلسطین تظاهرات بازگشت را به راه انداختند. اکنون حدود 88 هفته است که از برپایی این تظاهرات میگذارد و همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه" یکی از عوامل جدی شکست معامله قرن خود فلسطینیها میتوانند باشند زیرا صاحبان اصلی فلسطین خود آنان هستند" تصریح کرد: چنانچه در صحنه فلسطین یک عامل بازدارنده جدی شکل بگیرد به گونهای که بین گروههای جهادی و تشکیلات خودگردان فلسطین تعامل و همکاری صورت بگیرد، این موضوع میتواند بسیار اثربخش باشد. شما میدانید یکی از بندهای که در معامله قرن مطرح شده خلع سلاح گروههای جهادی در غزه و دیگری الحاق بخشی از سرزمینهای کرانه غربی به رژیم صهیونیستی است. همچنین قرار است در کرانه غربی تونلی برای تردد ایجاد شود که تحت نظارت رژیم صهیونیستی باشد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه در طرح مورد نظر ترامپ، فلسطین فاقد ارتش و نیروهای مسلح مستقل است، افزود: در مجموع ، فلسطینی در نقشه خواهد بود که حد ومرز مستقلی نخواهد داشت. پایتخت فلسطین شعفاط ( شهری در شمال شرقی قدس) خواهد بود و سیاست مستقل نخواهد داشت. فلسطین اداری خواهد بود نه فلسطینی که دولت مستقل داشته باشد و بتواند خودش با کشورهای دیگر توافقنامههای مختلف امضاء کند و هویت مستقل داشته باشد. این چنین فلسطینی حکم یک پادگان را خواهد داشت. در حقیقت، فلسطین در طرح معامله قرن فاقد پایتخت ، ارتش و نیروی مسلح مستقل است و حق داد و ستد با هیچ کشوری را ندارد و حتی قرار است حق عضویت فلسطین را در سازمان ملل لغو کنند. تشکیل چنین کشور و دولت فلسطینی تخیلی و غیرمعقول است و دنیا به آن میخندد.
وی درباره واکنش کشورهای عربی به طرح معامله قرن گفت: واکنش به این طرح در جهان عرب به 3 بخش قابل تقسیم است. بخش اول کشورهایی هستند که در محور مقاومت قرار دارند مثل سوریه، لبنان، عراق و یمن، فلسطین به همراه بسیاری از گروهها و احزاب و شخصیتهایی همچون قیس سعید رئیس جمهور تونس .. آنها طرح معامله قرن را رد کردند و آن را محکوم به شکست دانستند. بخش دیگری از کشورهای عربی در قبال معامله قرن سکوت کردهاند. بخش سوم کشورهای عربی همسو با معامله قرن هستند حتی برخی از آنها از آمریکا و رژیم صهیونیستی در این زمینه اصرار بیشتری دارند. اینان میخواهند چیزی به نام فلسطین نباشد. طومار فلسطین پیچیده شود و فلسطینیها در گوشهای به زندگی خود ادامه دهند. کشور و دولت مستقلی به نام فلسطین وجود نداشته باشد. در راس آن کشورهای خائن، عربستان، امارات و بحرین قرار دارد که به صورت آشکار همسویی خود را اعلام کرده اند عمان، قطر و کویت هم جرات مخالفت را ندارند و به یک نحوی آنان نیز با معامله قرن همراهی میکنند.
انتهای پیام/