گلایه کارآفرینان معدنی: دلال ها عرصه معادن سیستان و بلوچستان را تنگ کرده‌اند + فیلم

گلایه کارآفرینان معدنی: دلال ها عرصه معادن سیستان و بلوچستان را تنگ کرده‌اند + فیلم

اگرچه با شنیدن سیستان و بلوچستان یاد سیل، بی‌آبی، خشکسالی، بی‌شغلی و قاچاق سوخت می‌افتید اما باید بدانید این سرزمین خاکش طلا است؛ وزارت صنعت برآورده کرده اینجا رنگین کمان معادن ایران است البته اگر دلال‌ها اجازه بدهند و بندرش نیز همراهی کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، یکی‌از کارآفرینان معدنی سیستان و بلوچستان معتقد است اگرچه بیشتر مردم این استان از فقر رنج می برند اما اگر معادن آن عادلانه و از راه درست راه اندازی شوند هیچ‌گاه مردم آن، رنگ و بوی فقر را نخواهند دید.

راهی نوین برای استخراج ماسه شسته مرغوب

محمدگل خانزهی یکی از کارآفرینان معدنی باسابقه  سیستان و بلوچستان، که گلایه هایی نیز به مسئولان دارد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: از کارگری شروع کردم و مدت ها روی ماشین های سنگین کار می کردم و همین الان هم می توانم ماشین‌های استفاده شده در معدن‌ام را خودم تعمیر کنم اما حرفی که امروز به جرات می توانم به شما بگویم این است که اگر بخواهیم هیچ‌وقت هیچ ایرانی در سرزمین ایران بیکار نخواهد ماند.

وی ادامه می‌دهد: من 20 سال است که به یک روش نوین برای استخراج ماسه شسته مرغوب و بی‌نظیر رسیده‌ام اما مسئولان هیچ وقت به من توجه نمی‌کردند تا اینکه با تلاش‌های فراوان خودم توانستم معدنی را پیدا کنم و بعد از چند سال که اطمینان داشتم این معدن را خواهم گرفت فردی از راه رسید و معدن مرا از چنگم درآورد.

این معدن‌دار سیستان و بلوچستانی ادامه داد: من دوست داشتم با روش نوین خودم خدمتی به وطن و میهن خود کرده باشم و از این رو معدن دیگری را کشف کردم که اگرچه کمتر از معدن قبلی گوشت داشت اما با استخراج شن و ماسه از این معدن، بالاخره موفق شدم روش خود را عملی کنم و امروز به همه مسئولان در حوزه معدنی، ثابت کرده‌ام که ما می توانیم فقط اگر بخواهیم.

دلال ها معادن را تصرف کرده‌اند

عبدالمجید اربابی یک معدن‌دار دیگر که با سابقه چندین سال استخراج شن و ماسه شسته مرغوب، حالا قصد دارد آسفالت سازی هم راه اندازی کند، در گفتگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: مشکلات زیادی معدن‌داران سیستان و بلوچستانی را درگیر خود کرده است که از آن جمله حضور دلال ها در این حوزه هستند.

وی ادامه می‌دهد: معدن من نهایتاً تا دو سه سال دیگر کفاف بدهد و حالا که به فکر اکتشاف و استخراج معدن جدیدی افتاده‌ام روی هر کجا که دست می گذارم، به من می گویند ثبت شده است در حالیکه آنهایی که رفته و این معادن گرانبها را به نام خود ثبت و آنها را به حال خود در گوشه‌ای رها کرده‌اند، همگی دلال هستند و معدن خود را به قیمت‌های گزافی به من که معدن‌دار باسابقه هستم، پیشنهاد می‌دهند و هیچ کس هم نیست به آنها بگوید چرا از معدن‌تان بهره‌برداری نمی کنید؛ اگر واقعاً معدن‌دار هستید!

این معدن دار در ادامه با اشاره به اینکه ظرفیت صادرات مواد معدنی در بندر چابهار وجود ندارد، گفت: من معدن دار، برای صادرات شن و ماسه و هر ماده معدنی دیگری نمی توانم به بندر چابهار برای صادرات محصول‌ام مراجعه کنم چراکه این بندر تجهیزاتی که برای این منظور باید داشته باشد را ندارد در حالی که بنادر دیگر ایران تجهیزات مخصوص بارگیری و تخلیه مواد معدنی را دارا هستند.

این سرزمین خاکش طلاست!

یک کارشناس معدن در گفتگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه مافیاهای قدرتمندی پشت معدن و واگذاری معادن در این استان هستند، گفت: من مصداقی به شما می‌گویم، معدن طلای درگیابان را در نظر داشته باشید، این معدن طلا بکر است اما بعد از 16 سال که از اکتشاف آن می‌گذرد هنوز هیچ اتفاقی که نشان بدهد این معدن فعال شده است وجود ندارد و هیچ کس هم نیست حتی به صاحب آن بگوید بالای چشمت ابرو است!

وی در ادامه افزود: اگر این معدن طلا و هزاران معدن دیگر در این استان که وجود دارند راه بیفتند، دیگر فقر در این استان هیچ معنایی ندارد چرا که تمامی اهالی این استان سرکار می روند و صاحب شغل می شوند اما مافیای معادن در این استان اجازه این کار را نمی‌دهند.

این کارشناس معدنی در ادامه اظهار داشت: بندر چابهار نیز در این زمینه کوتاهی‌هایی کرده‌است؛ برای مثال شما خراسان جنوبی و خراسان رضوی را در نظر داشته باشید که تمامی مواد معدنی خود را از بنادر جنوبی دیگر صادر می‌کنند در حالی که اگر بندر چابهار تجهیز باشد، خیلی به صرفه تر است که صادرات شان را از این بندر انجام بدهند.

وی ادامه داد: در این استان وقتی معدنی را اکتشاف می کنید، بعد از گرفتن پروانه بایستی در کمتر از سه سال معدن را فعال و شروع به استخراج آن کنید البته با توجه به اینکه خام‌فروشی هم ندارید اما وقتی نتوانستید این کار را انجام بدهید، همان مافیایی معادنی که گفتم، بدون هیچگونه مناقصه‌ای وارد عمل می‌شود و معادن را به اسم خودشان، ثبت و ضبط می‌کنند چراکه لابی دارند.

این کارشناس در انتها خاطرنشان شد: من هم سعی و تلاش زیادی کردم که کارخانه‌های فولاد و ذوب آهن را برای صادرات محصول خود و حتی تاسیس کارخانجات خود در این محل پاگشا کنم اما همان‌طور که انتظار داشتم، مسئولان این استان با بی مهری تمام با من برخورد کردند و همین باعث شده‌است هیچ توفیقی در این راه به دست نیاورم.

انتهای پیام/395/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon