پیش‌بینی نفت ۶۳دلاری در سال ۲۰۲۰

پیش بینی نفت 63 دلاری در سال 2020

پیش‌بینی می‌شود متوسط قیمت شاخص نفت برنت در ۲۰۲۰ برابر با ۶۳.۴۸ دلار در هر بشکه باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد قیمت نفت در سال جاری میلادی در همین حد فعلی باقی می‌ماند چون ادامه خطرات ژئوپولیتیکی و کاهش تولید اوپک و متحدانش افزایش تولید سایر عرضه کنندگان را جبران خواهد کرد.

این نظرسنجی از 50 اقتصاددان و تحلیلگر قبل از شیوع ویروس کرونا گرفته شده است و طبق آن پیش‌بینی می‌شود متوسط قیمت شاخص نفت برنت در 2020 برابر با 63.48 دلار در هر بشکه باشد. متوسط قیمت نفت برنت در سال جاری میلادی تا امروز 63.76 دلار در هر بشکه و در ماه گذشته 63.07 دلار بود.

دورنمای 2020 برای نفت وست تگزاس اینترمدیت تا 58.22 دلار در هر بشکه نسبت به پیش‌بینی 57.70 دلار برای ماه دسامبر افزایش یافته است.

قیمت نفت در ژانویه پس از ترور یکی از فرماندهان ارشد ایران توسط آمریکا افزایش یافت ولی این افزایش کوتاه‌مدت بود.

کایلین برچ، تحلیلگر واحد اطلاعات اقتصادی گفت:« افزایش درگیری‌ها در خاورمیانه بر قیمت نفت تأثیر می‌گذارد و خطر درگیری مستقیم نظامی بین آمریکا و ایران هنوز وجود دارد».

قیمت نفت در حال حاضر در پایین‌ترین حد خود از ماه اکتبر قرار دارد و دلیل اصلی آن ترس از تأثیر شیوع ویروس کرونا بر تقاضای نفت است. ولی کاهش بیشتر قیمت نفت را باید با تولید کمتر اوپک جبران کرد.

ادوارد مویا، تحلیلگر بازار نفت در مؤسسه اوآندا در نیویورک گفت: «اوپک می‌تواند تا حدی بازار نفت را در 2020 متعادل کند و کاهش نفت این گروه از بازارهای نفت حمایت و افزایش اخیر تولید توسط تولید کنندگان غیراوپک را جبران می‌کند».

اکثر شرکت کنندگان در این نظرسنجی انتظار دارند اوپک و متحدانش به‌رهبری روسیه طی ائتلافی موسوم به اوپک+، قرارداد کاهش تولید خود را از ماه مارس نیز تمدید کنند.

دانیلا کرسینی، تحلیلگر اینتسا سان‌پائولو گفت: «این گروه مجبور می‌شود سطح فعلی کاهش تولید را حداقل تا پایان سال جاری میلادی حفظ کند چون رشد تولید غیراوپک احتمالاً سریع‌تر از تقاضای جهانی در 2020 خواهد بود».

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد انتظار می‌رود تولید نفت این کشور در 2020 به رکورد 13.30 میلیون بشکه در روز  برسد.

افزایش تولید غیراوپک می‌تواند تأثیر حل درگیری تجاری چین و آمریکا را پس از امضای مرحله اول قرارداد تجاری از بین ببرد. طی این قرارداد چین متعهد شده بیش از 50 میلیارد دلار محصولات انرژی آمریکا را طی دو سال خریداری کند.

ولی هنوز خطر بالا گرفتن دوباره درگیری بین این دو کشور وجود دارد، در این صورت رشد تقاضا باز هم کند خواهد شد.

تحلیلگران انتظار دارند تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی 0.8 تا 1.5 میلیون بشکه در روز افزایش داشته باشد ولی این رقم از نظر آژانس بین‌المللی انرژی 1.2 میلیون بشکه در روز است.

انتهای پیام/49+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه