محصص: کمیته فنی کیسه بوکس شده است/ کار ما انتخاب مربی برای تیم ملی نیست/ تاج گزینهها را داد و ما اولویتبندی کردیم
مرتضی محصص، رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال با انتقاد نسبت به برخی موضعگیریها در قبال این کمیته تأکید کرد کار کمیته فنی انتخاب سرمربی تیم ملی نیست.
مرتضی محصص در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درباره مسئله انتخاب سرمربی تیم ملی و حواشی پیرامون آن که مسئله را به کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال ارتباط دادهاند، گفت: ما باید یک مقدار موقع صحبت کردن دقت کنیم. ما «Technical Committee» هستیم که به معنای کمیته فنی است و کار اصلی ما کمک به مربیان تعریف شده. کار ما استخدام مربی برای تیم ملی نیست.
وی با اشاره به گزینههایی که در حال حاضر بهعنوان گزینه سرمربیگری تیم ملی مطرح میشوند، اظهار داشت: زمانی که آقای تاج سر کار بود، گزینههایی را به ما معرفی کرد که ما هم موافقت کردیم. همین گزینههای فعلی هم در میان آنها بودند.
عضو کمیته فنی کنفدراسیون فوتبال آسیا که عضو تیم فنی مسابقات قهرمانی زیر 23 سال آسیا بود، افزود: بنده تازه از تایلند برگشتهام. آنجا کنار تیم ایران نبودم، بلکه کار ما آنالیز مسابقات به همراه سایر همکارانی بود که از هلند، مجارستان یا کشورهای دیگر آمده بودند. کمیته فنی فقط ارزیابی میکند و تصمیمگیرنده نیست. تصمیم انتخاب سرمربی تیم ملی با رئیس فدراسیون، هیئت رئیسه و دبیرکل است. متأسفانه ما هم پیشداوری میکنیم و هم عجله که این درست نیست.
محصص تصریح کرد: ما باید ببینیم همه جای دنیا به چه شکل کار میکنند. شاید واقعاً آنها اشتباه میکنند و ما درست عمل میکنیم! ببینیم الگوهای جهانی چگونه هستند. متأسفانه کمیته فنی تبدیل به کیسه بوکس شده است، در حالی که ما در فدراسیون فوتبال وظیفه داریم با مربیان جلسه داشته باشیم، آنها برنامهها را ارائه بدهند و ارزیابی کنیم. سرکشی به تمرینات تیمهای ملی یکی دیگر از وظایف ماست که به عهده داریم و من تا حد امکان سعی میکنم به تمرینات تیمهای مختلف سر بزنم.
وی با اشاره به سیبل شدن کمیته فنی در مورد بحث انتخاب سرمربی تیم ملی، گفت: یک مقدار برداشتها اشتباه است. انتخاب سرمربی تیم ملی با رئیس فدراسیون فوتبال بوده و این حق مسلم اوست که سرمربی تیم ملی را انتخاب کند. ما هم فقط نظرمان را بهعنوان مشاوره میدهیم.
رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال یادآور شد: در چند سال گذشته همیشه وقتی تیمهای ملی دچار مشکل بودند، گفته شده کمیته فنی مقصر است. حالا آنها که ایراد میگیرند، راهکارشان چیست؟ من میگویم برای صحبت با شما ارتباط تلفنی بد است، اما راهکار چیست؟ آنها که ایراد میگیرند، چه راهکاری دارند؟
محصص درباره اینکه بسیاری از اعضای کمیته فنی او را سخنگوی این فدراسیون معرفی میکنند و به همین دلیل از او انتظار پاسخگویی وجود دارد، با تأکید به اینکه کمیته فنی تصمیمگیرنده نیست و مشاوردهنده است، اظهار داشت: فدراسیون فوتبال هر برنامهای داشته باشد، قابل احترام است. کمیته ما نمیگوید آقای «X» بهترین مربی است. خیلی گزینهها وجود دارند که ما موافقت یا مخالفت خودمان را اعلام میکنیم، اما انتخاب با ما نیست. حالا یک عده از دوستان هم وقتی اوضاع به نفعشان است، خودشان سخنگو هستند. همه ما همدیگر را به خوبی میشناسیم.
وی در واکنش به این مسئله که در جلسه آذر ماه کمیته فنی برای ارزیابی انتخاب سرمربی تیم ملی نام گزینههای ایرانی و همچنین برانکو مطرح شده و پس از بررسی چالشها اجماع نظر روی برانکو بوده است و اولویتبندی شده، گفت: ما به گزینههای فعلی رأی دادیم. نام آقای برانکو ایوانکوویچ، علی دایی و همه گزینهها مطرح شد که ما گفتیم اینها گزینههای خوبی هستند، اما کسی را انتخاب نکردیم. فقط نظرمان را و اولویتها را به صورت مشورتی ارائه کردیم. شاید هم اکنون این نظرات نظر شخصی من باشد که نمیتواند کامل باشد، اما شما درباره سایر نقاط دنیا هم مطالعه کنید و ببینید عملکرد آنها چگونه است.
«فدراسیون فوتبال اعلام کرده است که آنها روی گزارش کمیته فنی با گزینههای سرمربیگری تیم ملی مذاکره کردهاند.»، رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال پس از اشاره خبرنگار تسنیم به واکنش فدراسیون فوتبال و ارتباط دادن انتخاب سرمربی تیم ملی به کمیته فنی یادآور شد: در حال حاضر معتقدم مربی ایرانی بهتر از مربی خارجی است. چرا؟ چون ما زمان نداریم و یک مربی خارجی باید با فرهنگ و روانشناسی بازیکنان ما آشنایی پیدا کند، در حالی که ما فروردین ماه بازی داریم و فرصت بسیار کم است. مربی ایرانی در این فرصت کم سریعتر میتواند خودش را با تیم هماهنگ کند و مربی خارجی این فرصت را ندارد. شما میگویید گاس هیدینگ یا مربیان نامی بزرگ دیگر را بیاورند، بله همه آنها خوب هستند، اما آیا در شرایط کوتاه میتوانند به فوتبال ما کمک کنند؟ اگر کسی مانند کارلوس کیروش باشد، من هم دستان خودم را برای رأی موافق بالا میبرم.
محصص در خصوص اینکه پس از مطرح شدن نام علی دایی و امیر قلعهنویی این مسئله عنوان شده که آنها پیش از این در تیم ملی آزموده شدهاند و آیا گزینه ایرانی دیگری در کمیته فنی مطرح نشده است که بتواند سرمربی تیم ملی شود و آیا کمیته فنی هم خودش نامی را معرفی کرده است، گفت: شاید هم گزینههای دیگری بودند. ما خودمان اسمی را مطرح نکردیم، بلکه در جلسه آقای تاج حضور داشت و روی گزینههای مطرح شده صحبت کردیم. آنجا اسامی را به ما دادند و ما فقط نظراتمان را گفتیم.
وی ادامه داد: ما باید صادق باشیم. کار من کار من در کمیته فنی این نیست که به مربی زنگ بزنم و بگویم دوست دارد به تیم ملی بیاید یا نه. ما ایجنت نیستیم و اگر این کار را کنیم، خودمان را زیر سؤال بردهایم. اعضای ما در کمیته فنی نمیتوانند با مربیان دیگر برای سرمربیگری تماس بگیرند. این کار درست نیست و اگر این اتفاق رخ بدهد، آن وقت ما از بخش تکنیکال به بخش ترانسفر رفتهایم.
رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: شاید برخی از آنها که مسائل را طور دیگری جلوه میدهند، با من غرض شخصی دارند. به خصوص آنهایی که دوست داشتند خودشان مربی شوند، اما نشدند. ما که نمیتوانیم واقعیت را کتمان کنیم. شما هم بروید مطالعه کنید کمیته فنی در سایر کشورها چگونه عمل میکند و آن وقت مسائل را نقد کنید.
محصص تأکید کرد: ما باید یک هدف داشته باشیم و آنهم کمک به فوتبال و پیشرفت فوتبال کشور است. این کار را هم نباید با مصاحبه کردن انجام بدهیم. من برای مصاحبه به فدراسیون فوتبال نیامدهام و میتوانم به تلفن رسانهها نیز پاسخ ندهم. ما باید ببینیم برای تیمها چه کاری میتوانیم انجام بدهیم. به طور مثال شما ژاپن را ببینید که در مسابقات قهرمانی زیر 23 سال آسیا حذف شد. ببنید رسانههای ژاپنی چطور برخورد کردند. در ژاپن پس از این شکست پرچم سیاه بالا نبردند، بلکه مطمئن باشید آنها از همان روز برای موفقیت در المپیک برنامهریزی کردهاند. تیمهایی چون استرالیا و ازبکستان شاید در آن حد که به نیمه نهایی رسیدند نبودند و تیم ما خیلی بهتر بود، اما ما بدشانسی آوردیم و این در فوتبال وجود دارد. برای ما هم باید همین شکست درس باشد و اگر میخواهیم به المپیک بعدی برویم، از حالا باید برنامهریزی کنیم.
انتهای پیام/