چگونه اقتصاد را قوی کنیم؟| سیاح: اقتصاد قوی با معکوس‌شدن روند اقدامات دولت و مجلس ممکن است

چگونه اقتصاد را قوی کنیم؟| سیاح: اقتصاد قوی با معکوس‌شدن روند اقدامات دولت و مجلس ممکن است

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اگر دولت یک‌سری اقدامات مخرب را انجام ندهد و کنار آن تکالیف قانونی به‌زمین‌مانده را پیگیری کند، تحقق اقتصاد قوی دور از ذهن نیست.

سید امیر سیاح کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به وجوه مختلف تحقق اقتصاد قوی گفت: در حال حاضر حکومت اعم از دولت و مجلس به یک سری از تکالیف خود عمل نمی‌کنند که همین موضوع یکی از موانع اصلی عدم تحقق اقتصاد قوی در ایران است.

سیاح ادامه داد: کنار اقداماتی که از سوی این قوا انجام نشده متأسفانه یک سری اقدامات خطا نیز از سوی دستگاه مجری و سیاست‌گذار صورت گرفته که فاصله ما با تحقق اقتصادی قوی را افزایش داده است.

وی با بیان اینکه "اگر این اقدامات خطا اصلاح شوند و اقدامات لازم به‌سرعت پیگیری شوند می‌توانیم در مسیر تحقق اقتصاد قوی حرکت کنیم"، گفت: در واقع اگر روند موجود معکوس شود محقق شدن یک اقتصاد قوی برای ایران که دارای ظرفیتهای مختلف است امری دور از ذهن نیست.

این کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس قانون دولت نباید با بخشنامه‌های پی‌درپی فعال اقتصادی را غافلگیر کند، این درحالی است که دولت به‌صورت متعدد بخشنامه صادر می‌کند و همین موضوع فعال اقتصادی و سرمایه‌گذار را فراری می‌دهد.

سیاح گفت: بر اساس ماده 7 قانون بهبود محیط کسب‌وکار، مجوزها بایستی در کمترین زمان ممکن به فعال اقتصادی ارائه شود این درحالی است که شرایط اعطای مجوزها  در کشور هم سخت است و هم پیچیده و زمان‌بر.

وی ادامه داد، این عوامل یعنی صدور بخشنامه‌های پی‌درپی و همچنین سختی دریافت مجوز شروع کسب‌وکار  باعث فرار سریع سرمایه از کشور شده است.

به‌گفته این کارشناس اقتصادی، تأمین مالی با هزینه اندک برای تولیدکننده و فعال اقتصادی در ایران بسیار مشکل است، به‌عنوان مثال یک تولیدکننده باید بتواند با استفاده از اوراق در بورس اوراق بهادار تأمین مالی انجام دهد و مردم در سود و زیان تولید شریک شوند این در حالی است که متأسفانه با وجود مجوز قانونی مقاومتهایی در این مسیر وجود دارد.

سیاح تأکید کرد، اینها نمونه‌ای از مواردی است که دولت بایستی انجام دهد تا شرایط تحقق اقتصاد قوی محقق شود اما یک‌سری امور نیز وجود دارد که متأسفانه از سوی دولتها انجام می‌شود و خود مانع مهمی در مسیر تحقق اقتصاد قوی است.

وی با بیان اینکه نظام بانکی باید در خدمت تولید باشد، گفت: متأسفانه بسیاری از بانکهای خصوصی به‌جای تولید در خدمت سهامداران خود هستند. بانکهایی که در قالب اصل 44 واگذار شده‌اند و امروز به مانعی در برابر تولید تبدیل شده‌اند بایستی برچیده شوند، در واقع با برچیده شدن این بانکها می‌توان به تجهیز ارزان‌قیمت تسهیلات تولید امیدوار بود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon