سفر پامپئو به بلاروس؛ سفیر آمریکا به‌زودی معرفی می‌شود

سفر پامپئو به بلاروس؛ سفیر آمریکا به‌زودی معرفی می‌شود

وزیر خارجه آمریکا که برای نخستین بار پس از ۲۵ سال به مینسک سفر کرده، در دیدار با رئیس جمهوری بلاروس مدعی شد: ایالات متحده قصد ندارد مینسک را در مقابل انتخاب بین مسکو یا واشنگتن قرار ‌‌دهد و آماده همکاری با بلاروس برای دفاع از استقلال این کشور است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "مایک پامپئو"  وزیر امور خارجه آمریکا که امروز، شنبه به مینسک سفر کرده، در دیدار با "الکساندر لوکاشنکو" رئیس جمهوری بلاروس اعلام کرد که مقامات آمریکایی دولت بلاروس را در مقابل انتخاب همکاری با مسکو یا واشنگتن قرار نمی‌‌دهند.

پامپئو گفت: «ما می دانیم که روابط شما با روسیه تاریخی طولانی دارد. ما اصلاً درباره  لزوم انتخاب بین ما [ایالات متحده] و آنها [روسیه] صحبتی نمی‌کنیم. آمریکا آماده همکاری با مینسک است تا بلاروس حاکمیت و استقلال خود را حفظ کند. من درک می کنم که این همان چیزی است که شما خواهان آن هستید. و گزارشات زیادی در این باره دیده‌ام.»

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین یادآور شد که ایالات متحده نگران وضعیت حقوق بشر در بلاروس است، اما به وقوع پیشرفت‌هایی در این زمینه حساب می‌کند و خواستار اجرای اصلاحاتی در این خصوص است و اطمینان دارد که با همکاری دوجانبه می توان در این عرصه موفق شد.

وی همچنین گفت، ایالات متحده از نقش بلاروس در مبارزه با تروریسم بین المللی قدردانی کرده و خواستار توسعه همکاری‌ها در این راستاست.

پامپئو امروز در پایان سفر رسمی خود به کی‌یف، پایتخت اوکراین وارد مینسک شد. این نخستین سفر یک مقام دولتی بلندپایه آمریکایی در چنین سطحی به بلاروس، طی 25 سال گذشته است.

رئیس جمهوری بلاروس نیز با قدردانی از سفر وزیر خارجه آمریکا به مینسک پس از مدت‌ها وجود سوء تفاهم بین دو کشور، گفت: «بسیار خوب است که شما، پس از برخی سوء تفاهمات بی اساس در روابط بین مقامات بلاروس و ایالات متحده، تصمیم گرفتید که به مینسک بیایید و از نزدیک مشاهده کنید که  چه نوع مردمی در اینجا زندگی می‌کنند: دیکتاتورند یا دموکراتیک.»  

ایالات متحده پس از گذشت بیش از یک دهه وقفه، به زودی سفیر خود در مینسک را معرفی خواهد کرد. این هم مسئله‌ای که مایک پامپئو در دیدار با لوکاشنکو مورد تایید قرار داد.

دولت بلاروس سفیر خود "میخائیل خوستوف" را در ماه مارس سال 2008 و بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه تعدادی از شرکت‌های بلاروس از واشنگتن فراخواند. در پی این اتفاق، "کارن استوارت" ، سفیر آمریکا نیز مینسک را ترک کرد. از آن زمان به بعد ، نمایندگی‌های دیپلماتیک دو کشور به صورت موقت و توسط کارکنان رده پایین تر اداره می شوند.

لازم به یادآوری است، در سالهای اخیر ، روابط بین بلاروس و غرب با وجود نقش مینسک در حل و فصل مناقشه نظامی در شرق اوکراین بهبود یافته است. با این حال ، با وجود گرم‌تر شدن روابط ، مشکلاتی از جمله وضعیت حقوق بشر و اصلاحات دموکراتیک در بلاروس همچنان مورد انتقاد کشورهای غربی قرار دارد.

"دیوید هیل" معاون وزیر امور خارجه آمریکا در اواسط ماه سپتامبر سال 2019 ، پس از دیدار با لوکاشنکو در مینسک ، اعلام کرد که واشنگتن آماده گفت‌وگو درباره اقدامات بعدی برای کاهش تحریم‌ها علیه دولت بلاروس و تعمیق روابط است ، اما منتظر پیشرفت بلاروس در زمینه حقوق بشر و دموکراسی است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon