اصفهان| بسیجیها برای اجرای طرح «استاد ــ شاگردی» باید مطالبهگر باشند
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور با بیان اینکه هدف از اجرای طرح «استاد ــ شاگردی» ایجاد اشتغال برای جوانان است گفت: بسیجیها برای اجرای طرح «استاد ــ شاگردی» باید مطالبهگر باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، غلامرضا حسنپور شامگاه شنبه در جلسه هماندیشی مسئولان اصناف اصفهان و فعالان اقتصادی یکی از عوامل آشوبهای آبان امسال را بیکاری دانست و اظهار داشت: آبان امسال اتفاقات تلخی افتاد، ما برای مبارزه با اغتشاشات باید شغل ایجاد کنیم زیرا ایجاد هر شغل قطعاً سبب کاهش این مشکلات میشود، در اصل هدف از اجرای طرح «استاد ــ شاگردی» که متولی اصلی آن بخش خصوصی و اتاق اصناف است، ایجاد اشتغال برای جوانان است.
وی ادامه داد: اشتغال باید به سنتهای سابق بازار برگردد، همان روندی که هر کسی ابتدا در بازار شاگردی کرده، شغل را یاد گرفته و پس از مدتی در همان شغل مشغول میشود، ولی امروزه این روند فرق کرده و محدودیتهایی توسط بعضی قوانین برای داشتن شاگرد در واحدهای تولیدی و خدماتی وجود دارد.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور در رابطه با تصمیم ابتدایی برای اجرای این طرح بیان کرد: در تبادلنظر با سازمانهای دولتی متوجه شدیم که اشتراکاتی بین وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد و برای اینکه بتوانیم یک قدم در اجرای طرح برداریم، پیشبینی کردیم در سال 99 حدود 40 هزار شغل پایدار و جدید ایجاد کنیم و نام این طرح را «آموزش کسبوکار و اشتغال پایدار» گذاشتیم. هدف از اجرای این طرح کمک به ایجاد فرصتهای شغلی در بازار و صنوف تولیدی و خدماتی با ظرفیتهای بومی هر شهرستان از طریق پای کار آمدن اصناف و بازار با همکاری و همراهی سازمانها و اقشار بسیج است.
وی در تشریح مراحل و فرایند اجرای طرح بیان کرد: آمایش، نیازسنجی، شناسایی و انتخاب مشاغل اولویت در هر استان است که توسط وزارت کار انجام شده، هماهنگی لازم اتاق اصناف و بسیج اصناف برای هماهنگی واحدهای تولیدی و خدماتی و انتخاب واحدهای صنفی منتخب، هماهنگی با سازمانهای تأمین اجتماعی و فنیوحرفهای برای رفع موانع موجود در مسیر واحدهای صنفی و تولیدی، استفاده از طرح بنگاههای کارآفرینی صنعتی با رویکرد ایجاد فرصتهای شغلی توسط مرکز امور اصناف، بارگزاری سامانه استاد ــ شاگردی برای ورود اطلاعات تکمیلی توسط واحدهای جویای کارآموز، توجیه واحدهای صنفی منتخب، فراخوان متقاضیان کارآموز در واحدهای صنفی، ارزیابی تواناییها، انگیزه و تعهد واحدها و در آخر رصد و پایش دائمی میزان اشتغال پایدار واحدهای شرکتکننده مراحل اجرای این طرح بهشمار میرود.
حسنپور اظهار داشت: مجریان این طرح سازمان بسیج و اتاق اصناف، اتحادیه صنفی بسیج سازندگی و دستگاههای همکار همچون تأمین اجتماعی، فنیوحرفهای، استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.
وی تغییر در بعضی مفاد قوانین کار را برای اجرای طرح لازم دانست و گفت: ما یک موضوع را دنبال میکنیم که این موضوع همکاری همه کشور را میطلبد و این موضوع بهرهگیری از ماده 191 قانون اساسی کار است که تصریح میکند هیئت دولت میتواند کارگاههای کوچک را از این قانون مستثنی کند که در یک مقطعی این اتفاق افتاده و موفق بوده است.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور از ابلاغ دستورالعمل کارآموزی در محیط واقعی کار خبر داد و اجرای آن را امری ضروری دانست و در ادامه عنوان کرد: پیشنهاد دیگر من عملی کردن ایجاد رشتههای دانشگاهی بعضی مشاغل ساده است که سبب متخصص شدن افراد و همچنین اکرام بیشتر و اهمیت بیشتر این مشاغل در جامعه میشود. همچنین فرهنگسازی برای سر کار رفتن جوانان در سن کمتر و اهمیت دادن به کار عملی نسبت به آموزش تئوری باید انجام شود.
وی در پایان بسیجیان را قشر مطالبهگر و باجرأت جامعه خطاب کرد و گفت: باید جلسات هماندیشی با گروههای کارگری برگزار شود چرا که این طرح بهنفع کارگران هم هست؛ همچنین باید از بسترهای موجود مانند بنیاد شهید، کمیته امداد و بهزیستی در راستای اجرای طرح استفاده کرد.
انتهای پیام/174/ح+