اصفهان| خلأ قانونی موجود در کار اصناف مانعی برای اجرای طرح «استاد- شاگردی» است
رئیس اتاق اصناف اصفهان با بیان اینکه برخی قوانین دستورهای دولت را رد میکنند، گفت: خلأ قانونی موجود در کار اصناف مانعی برای اجرای طرح «استاد- شاگردی» است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، رسول جهانگیری شامگاه شنبه در آیین رونمایی از طرح «استاد- شاگردی» اظهار داشت: متأسفانه بخش صنایع خصوصی و اصناف فراموش شده است، در بحث ایجاد اشتغال در صنعت مقدار زیادی هزینه باید صرف شود ولی همین امر در اصناف از پرداخت هزینه کمتری برخوردار است ولی متأسفانه این سرمایه از چشم مسئولان پنهان است، درصورتیکه کشورهای بزرگ و موفق به این موضوع توجه داشته و همین سبب پیشرفت آنها میشود.
وی خلأ قانونی موجود در کار را مانع اجرای طرح دانست و اظهار داشت: این طرح سالهای گذشته هم مطرح شده ولی رد شده است؛ متأسفانه یک خلأ قانونی هم وجود دارد چراکه برخی قوانین دستورهای دولت را رد میکنند، اصناف و بازاریان علاوه بر اینکه زینت شهر هستند، ارمغان آورنده امنیت هم به شمار میروند.
رئیس اتاق اصناف اصفهان ادامه داد: امیدواریم بتوانیم این موضوع را به عنوان یک طرح به واسطه نمایندگان به مجلس برده و یکسری چارچوبها و حداقلهایی برای رفاه حال کارگران در این موضوع مشخص کنیم. ظرفیت بخش خصوصی ظرفیت بزرگی است و باید استفاده شود ولی خلأ قانونی سد راه ماست.
قوانین کار در واحدهای صنفی باید طبق روال پیشرفت جامعه تغییر کنند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان نیز در این مراسم درباره طرح "استاد شاگردی" گفت: قوانین باید همراه و همسو با نیاز واحدهای صنفی باشند.
محسن نیرومند با اشاره به برخی مشکلات کارگر و کارفرما در واحدهای صنفی، بر تغییر قوانین تاکید کرد و اظهار داشت: بسیاری از شغلها ایجاد شده که کارفرما خارج از کشور بوده و کارگر در داخل کشور با تحویل پروژه حقوق دریافت میکند و اگر شکایتی از کارفرما داشته باشد، قوانین نمیتواند پاسخگوی او باشد؛ قوانین باید طبق روال رشد جامعه پیشرفت و تغییر کند.
وی ادامه داد: در برخی موارد، بخشنامه وزارت با ابلاغیه دیوان عدالت اداری مطابقت ندارد و اگر قوانین بهروز نباشند، نمیتوان از پتانسیل بسیار خوب بخش خصوصی در اجرای این طرح استفاده کرد. قوانین باید همراه و همسو با نیاز واحدهای صنفی بوده و برای واحدهای کوچکتر نسبت به واحدهای بزرگتر قوانین متفاوتی تصویب شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان یکی از موانع اجرای این طرح را مقاومت گروههای کارگری دانست و عنوان کرد: متاسفانه حتی اسم "استاد- شاگردی" هم حساسیتزاست چراکه تشکلهای کارگری بهشدت مخالف این قضیه هستند و جای آنها در این جلسات خالی است؛ درصورتیکه این طرح به نفع کارگران و خانوادههای آنها هم هست.
وی افزود: چالش دیگر ما در بحث اشتغال، عدم وجود نیروی متخصص برای مشاغل خصوصی است؛ متاسفانه جوانان ما بیشتر تحت آموزشهای تئوری بوده و نیاز دارند تا بهواسطه طرحی مانند استاد شاگردی در عمل هم متخصص شوند چراکه درآمد افراد متخصص در بخشهای خصوصی بیشتر است.
نیرومند در پایان اجرای این طرح را مشروط به همت و اراده قوی دانست و وعده عمل جامع و کامل به فعالان اقتصادی داد.
انتهای پیام/ 174/ ت