ساوه همچنان در انتظار گرفتن سهم خود از سد «کوچری»
پروژه انتقال آب از سد کوچری به ساوه در پیچ و خم محدودیتهای بودجهای و اعتباری بوده و ساوه در استان مرکزی تنها شهری است که هنوز نتوانسته سهم خود را از این خط انتقال بگیرد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، طرح انتقال آب از سد کوچری به ساوه یکی از طرحها بزرگی است که از زمان آغاز به کار تاکنون دچار کِش و قوسهای فراوانی بوده است.
درحالی که اجرای این طرح میتواند در شکوفایی هرچه بیشتر ظرفیتهای فراوان کشاورزی و صنعتی در این منطقه موثر باشد.
شهرستان ساوه به سبب ظرفیتهای فراوانی که دارد به ویژه در زمینه صنعتی و میزبانی بزرگترین شهر صنعتی کشور، طی سالهای آینده با مهاجرپذیری بیشتر و رشد جمعیت مواجه میشود که توجه به این مهم، ضرورت پیگیری برای رفع مشکل آب این منطقه را دوچندان میسازد.
دستهای پشت پرده مانع انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری
تا آنجا که نماینده مردم ساوه در جلسه شورای گفتوگوی دولت با بخش خصوصی در دیماه 97 با انتقاد از روند اجرای این پروژه گفت: " با داد و فریاد این حقآبه را در مجلس گرفتیم، اما دستهایی در کار است توسط همین مدیران دولتی که مخصوصا مانع میشوند، در صحن علنی مجلس هم این موضوع را مطرح و فسادی که در قرارداد وجود داشت را اعلام کردم"
"محمدرضا منصوری"، نماینده مردم ساوه و زرندیه در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه گفت: « بنده بارها روی این موضوع بحث کردهام، عدهای بیخیال نشستهاند، چرا باز این پیمانکار که قراردادش تمام شده را حمایت میکنید، چرا کار را به جهاد نصر نمیسپارید.»
برای انتقال سهم ساوه از آب سد کوچری ماده 56 اعمال میشود
موضوعی که استاندار مرکزی هم در 19 مهرماه 98 در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه در ساوه به ان اشاره کرد و گفت: با دستور وزیر نیرو برای تامین هزینه مورد نیاز انتقال سهم ساوه از آب سد کوچری، ماده 56 اعمال میشود که براساس آن دولت اجرای طرح را به بخش خصوصی واگذار میکند و در یک مدت زمان مشخص، اعتبار هزینه شده به همراه سود بانکی از سوی دولت به بخش خصوصی پرداخت شود و امیدواریم ظرف مدت دو سال آینده این طرح به بهرهبرداری برسد.
اما همچنان قصه انتقال سهم آب شهرستان ساوه از سد کوچری ادامه دارد و با چالشهایی همراه است و مردم ساوه در انتظار تحقق این حقآبه هستند.
عزتالله آمرهای، مدیرعامل شرکت آبمنطقهای استان مرکزی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: شهرهای خمین، دلیجان، محلات، نیمور و ساوه در استان مرکزی در این طرح ذینفع هستند، طرح شهرستان خمین دو سالی میشود که اجرا شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته، دلیجان، نیمور و محلات با توجه به نزدیکی به این خط انتقال چندین سال از این خط بهرهمند هستند، تنها شهری که درحال حاضر پروژه آن درحال اجرا بوده ولی هنوز نتوانسته سهم خود را از این خط انتقال بگیرد ساوه است.
وی افزود: طرح انتقال آب از این خط به شهر ساوه هم درحال اجرا بوده و 130 کیلومتر طول خط انتقال آن است که از این میزان حدود 20 کیلومتر اجرا و 20 کیلومتر هم لوله خریداری شده است.
هیچگونه تخصیص اعتباری برای انتقال آب از سد کوچری به ساوه ابلاغ نشد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی تصریح کرد: بزرگترین عامل کندی پیشرفت این پروژه محدودیتهای بودجهای و اعتباری بوده و متاسفانه امسال هیچگونه تخصیص اعتباری برای این پروژه ابلاغ نشده و عملا این پروژه به سبب عدم تخصیص بودجه و اعتبار متوقف شده است.
آمرهای بیان کرد: این پروژه برای اینکه به اتمام برسد حدود 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در صورتی که سالانه 10 تا 20 میلیارد تومان اعتبار برای آن قرار داده میشود.
وی ادامه داد: اما فرآیندی را پیش گرفتهایم تا انشاءالله اگر بتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی برای اجرای این پروژه استفاده کنیم و آن هم ماده 56 است به این شکل که بخش خصوصی سرمایهگذاری را انجام دهد و دولت به صورت اقساط این آورده بخش خصوصی را بازپرداخت کند.
انتهای پیام/712/ز