اردبیل در مهجوریت فیلم فجر / مسئولان فرهنگی: تهیه‌کننده راغب به اکران نیست

اردبیل در مهجوریت فیلم فجر / مسئولان فرهنگی: تهیه‌کننده راغب به اکران نیست

در پنجمین دوره میزبانی استان اردبیل از فیلم‌های فجر، این استان همچنان در مهجوریت بهره‌گیری و اکران فیلم‌های شاخص تولیدی کشور است و مسئولان خود را مبرا از انتخاب فیلم‌ها می‌دانند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جشنواره فیلم فجر که به نوعی مهمترین فستیوال نمایش تولیدات فیلم و سینما در کشور محسوب می‌شود، سال‌ها به‌صورت انحصاری به استان‌های خاص متمرکز بود و محرومیت فرهنگی استان‌های محروم روز به روز تشدید می‌شد.

با تغییر سیاست‌ها و اعمال عدالت فرهنگی، استان‌های محروم نیز گوشه‌ای از میزبانی فیلم‌های فجر را همزمان با پایتخت به عهده گرفتند اما بعد از 5 سال میزبانی مشاهده می‌شود که اردبیل همچنان از فیلم‌های شاخص فجر سهمی ندارد و فیلم‌هایی که به اصطلاح در حد متوسط ارزیابی شده سهم استان اردبیل و دوستداران سینما است.

معاون هنری اداره کل ارشاد استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از شکاف‌ها و مشکلات فرهنگی و سیاست‌گذاری در این مورد  پرده برداشت.

غریب منوچهری که خود از چهره‌های هنری استان اردبیل محسوب می‌شود، دغدغه فیلم دوستان استان را لمس کرده و معتقد است دستگاه اجرایی اختیاری در این رابطه ندارد.

تعیین محل اکران بر عهده تهیه‌کنندگان است

وی در پاسخ به این سوال که چرا سهم اردبیل فیلم‌های شاخص و برتر فجر نیست اظهار داشت: در سهمیه‌بندی و انتخاب محل اکران فیلم‌ها، تهیه‌کنندگان نقش اصلی را دارند و در صورتی که تهیه کننده احساس کند در مکانی سود اقتصادی نخواهد داشت، حاضر به اکران نخواهد بود.

معاون هنری اداره کل ارشاد استان تصریح کرد: برخی استان‌ها به‌صورت مستقیم از تهیه کننده فیلم خریداری می‌کنند اما در اردبیل چنین موضوعی تجربه نمی‌شود چرا که سینماها مشارکتی ندارند.

به گفته منوچهری برای اکران هر سانس از فیلم که سودای سیمرغ دارد، وزارت ارشاد نزدیک به 5 تا 6 میلیون تومان اعتبار پیش‌بینی کرده و در خود استان اردبیل اکران 28 فیلم در دور پنجم میزبانی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: این در حالی است که اکران فیلم‌های بخش سیمرغ و پروانه‌ها، ویژه کودک و نوجوان که در استان اردبیل شامل 5 فیلم است، برای مردم رایگان است و هزینه‌های اکران از سوی وزارت ارشاد تامین می‌شود.

به گفته معاون هنری اداره کل ارشاد استان  زمانی که سینماها مشارکت ندارند و از سویی تهیه کننده نیز از سود خود اطمینان ندارد، برخی فیلم‌های شاخص سهم استان نخواهد بود.

منوچهری معتقد است سینماها باید با فضاسازی، تبلیغ واطلاع‌رسانی نسبت به جذب مردم جهت دیدن فیلم اقدام کنند و در صورتی که رقم قابل قبولی سینما رو در اکران هر فیلم مشخص باشد، ارشاد نیز می‌تواند با جرات نسبت به اخذ میزبانی فیلم تقاضا دهد.

وی با یادآوری وضعیت اکران فیلم‌ها در سال گذشته گفت: متاسفانه در برخی فیلم‌ها 10 یا 20 نفر در سینما حضور داشتند و از سویی با توجه به اینکه سینماهای اردبیل تک سالنه است، محدودیت‌های موجود مانع از اخذ میزبانی فیلم‌های ویژه می‌شود.

امسال میزبان موسیقی و تئاتر فجر نیستیم

معاون هنری اداره کل ارشاد استان اردبیل با یادآوری میزبانی موسیقی فجر با حضور 7 گروه در استان اردبیل گفت: همچنین اردبیل میزبان تئاتر فجر با حضور 6 گروه از استان‌های دیگر، دو گروه از اردبیل و یک گروه از جمهوری آذربایجان بود.

منوچهری گفت: بر اساس سیاست‌گذاری در کل کشور، امسال میزبانی موسیقی و تئاتر فجر به استان‌ها واگذار نمی‌شود و استان اردبیل جهت میزبانی بخش نمایشگاهی هنرهای تجسمی فجر اعلام آمادگی کرده است.

وی در مورد تعداد آثار ارسال شده از اردبیل به جشنواره فجر امسال گفت: با توجه به اینکه ارسال آثار توسط خود هنرمندان صورت می‌گیرد، آمار دقیقی در دست نیست اما در بخش‌های تئاتر، مد و لباس و بخش عکس در جشنواره هنرهای تجسمی نماینده داریم.

وی با تاکید به اینکه اداره کل ارشاد اسلامی موظف به اطلاع‌رسانی به هنرمندان است اظهار کرد: سال گذشته استان اردبیل در بخش‌های تئاتر صحنه‌ای و رادیو تئاتر، تجسمی و موسیقی حضور یافت و همچنین شاهد درخشش بازیگران اردبیلی در فیلم‌های جشنواره فجر بودیم.

معاون هنری اداره کل ارشاد استان با تاکید به اینکه در بخش‌های شعر و داستان نیز استان اردبیل حضور پرباری داشته است، افزود: انتظار می‌رود هنرمندان نیز نسبت به تقویت تولیدات خود و حضور در جشنواره سال آینده اقدام کنند.

گفت‌وگو از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon